Print of maak pdf
Twitter

Jaarcongres
Afval & Recycling Industrie 2016

Het centrale thema tijdens de zesde editie is ''Versterken van de afvalketen''. De transitie naar een circulaire economie is noodzakelijk. Hoe kan de afval & recycling sector dit proces versterken? Welke partijen zijn hierbij betrokken en hoe kunnen we samenwerken om een circulaire economie te realiseren? Topsprekers delen hun visie en komen graag met u in gesprek tijdens het congres Afval & Recycling Industrie op donderdag 2 juni 2016. 

Programma

Belang van ketenoverleg overduidelijk in welke branche dan ook!

Stefan Verhoeven,<br>Miele Nederland

Het circulair maken van producten vraagt om permanent overleg tussen de ketenpartijen, zegt Stefan Verhoeven, CEO van Miele Nederland.  Met het recyclebedrijf Coolrec heeft de fabrikant van huishoudelijke apparaten enkele recycleprojecten lopen.

Lees het interview met Stefan Verhoeven

Scheiden aan de Bron? Lasbedrijf Alphen introduceert ‘The Separator’

Foto lasbedrijf Alphen.jpg

Dat afval scheiden onderdeel is van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven en daarnaast ook nog kosten bespaart is inmiddels algemeen bekend. Die besparing zit hem in de waarde van afval vanaf  haar ontstaan krijgt. Om ook de bouw- en sloopsector hierbij te ondersteunen is “The Separator” ontwikkeld.

Lees hier het volledige artikel

Magazine Duurzaam Bedrijfsleven is uit!

De tweede editie van DuurzaamBedrijfsleven Magazine is uit! Met als thema Circulaire Economie. In dit magazine is de circulaire supplychain ondersteboven gekeerd en ontleed in de cruciale stappen: retourlogistiek, materiaal- en productontwerp, retail en marketing en finance. Hoe brengen de koplopers in elk van die schakels de circulaire economie in de praktijk?

Lees hier het volledige artikel

'Bevlogen', 'interessant' en 'goede netwerkmogelijkheden'

Positieve reacties na afloop van de vijfde editie van het jaarlijkse congres Afval & Recycling Industrie. De 2015 editie vond plaats in de Schouwburg Amstelveen. Diverse sprekers vanuit de overheid en bedrijfsleven deelde hun visie op de toekomst van afval en recycling. Een zeer interessante middag met een sterke line-up sprekers. Na het congres was er nog genoeg om verder over te praten. De netwerkborrel werd dan ook uitgebreid gebruikt om contacten te versterken en aan te halen. Kortom, een succesvolle dag met genoeg stof om het komende jaar mee aan de slag te gaan. 

Impressie 2015