Print of maak pdf
Twitter

Jaarlijkse topontmoeting
Havencongres Rotterdam

Havencongres Rotterdam impressie 2015


33ste Havencongres over versterken van de ketens

Met bijna 200 inschrijvingen was het wederom een drukbezochte middag in LantarenVenster. Deze vertrouwde locatie was ook nu weer het toneel voor het Havencongres Rotterdam. Een congres met boeiende sprekers, een swingende dagvoorzitter en een indrukwekkende opening van econoom Barbara Baarsma. Al met al een succesvolle middag!

Impressie 2015

Corrosie in de keten op Havencongres 2015

B Baarsma Havencognres 2015

Het Havencongres Rotterdam 2015 mag dan wel gepresenteerd zijn als een ‘congresbelevenis’, maar dan wel één waarin ‘corrosie’ in de logistieke keten is aangetoond. Ondermeer door de luchtbellen van de Europese Centrale Bank, die maandelijks 60 miljard euro aan schuldpapier opkoopt om de economie te stimuleren. De reële economie profiteert daarvan echter niet. Andere negatieve effecten in de keten zijn instabiliteit door oorlogen, de Duitse Energiewende en, dichter bij de haven, hoge opgelegde bouwleges en precariorechten, waardoor investeerders zich wel twee keer bedenken te investeren in de Rotterdamse haven.

Lees meer

Collaborative Gaming - tools voor ketensamenking

HC2015 -0040.jpg

In een inspirerende sessie hebben deelnemers aan het Havencongres in co-creatie mee ontwikkeld aan de game over ketensamenwerking. Op een speelse manier werden de krachten voor en tegen het gezamenlijke verantwoordelijkheid zijn voor de keten en het innoverend vermogen van die keten in kaart gebracht. Technologie, het lerend vermogen en de cultuur waren de dimensies in de krachtenveldanalyse. Het was een levendige discussie, met nieuwe inzichten en waardevolle input voor deelnemers en de game. Deelnemers zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de komende speltesten.

Download workshop presentatie 

SmartPort 2.0 verbindt bedrijven en wetenschap

De beste onderzoekers samen laten werken met de innovatiefste bedrijven uit de haven. Alleen zo kan de Rotterdamse haven de uitdagingen van de toekomst aan. Dat is wat het vernieuwde samenwerkingsverband SmartPort zich ten doel heeft gesteld. De vijf deelnemende partijen ondertekenden op 9 april hun samenwerkingsovereenkomst. Investeren in kennis, dat is wat SmartPort gaat doen, vertelde SmartPort-directeur Michiel Jak in zijn oprichtingstoespraak. 

SmartPort website