Haast maken met de transitie, wat kan er wel richting 2050?

Haast maken met de transitie, wat kan er wel richting 2050?

Donderdag 4 november was de 12e editie van Rotterdam Energy Port in Rotterdam. Een tijd, met in Glasgow de COP26, een Fit for 55 Europees pakket en op die dag ook de begrotingsbespreking van de klimaatplannen in de 2e Kamer. Iedereen voelt dat er meer urgentie komt en dat is ook hard nodig. We hebben nu beslissingen nodig om in 2030 te starten, zoals bijvoorbeeld waterstofproductie in de haven.

Zo spraken we over de enorme import van stromen die op de haven gaan afkomen, zoals bio-methanol en waterstof. Inspiratie was er van de mensen in de haven (Innocent en Koole Terminals) die de transitie handen en voeten geven in de bedrijven waar ze werken, met de “poten in de klei”. Waardering was er zeker ook voor het slot, waarbij Peter ter Horst de deelnemers meenam in het thema framing van de industrie.

“Vertel de verhalen van de mensen uit het bedrijf, zoals we hier vandaag ook hebben gehoord. Vertellen dat je dit doet voor je kleinkinderen maakt minder impact dan de kleinkinderen in je bedrijf zelf aan het woord te laten.”
Peter ter Horst, Hague Corporate Affairs

Dank deelnemers en sprekers voor jullie actieve deelname! Bekijk hier de foto’s.

Over Rotterdam Energy Port

Sinds 2009 organiseert Management Producties  in de Rotterdamse haven het inhoudelijke event Rotterdam Energy Port in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs. Waarom? Omdat de energietransitie een enorme impact heeft op de aanwezige industrie, ladingstromen en de maritieme en logistieke sector. Samen moeten we de haven opnieuw uitvinden, en dat niet alleen. Om de mainport positie te behouden en de haven van de toekomst te blijven moet Rotterdam de koploper zijn in de energietransitie.

Dat vraagt om lef, leiderschap en doorzettingsvermogen, een mix aanwezig in het Rotterdamse! Doe mee, laat je inspireren en connect op Rotterdam Energy Port. Stakeholders op directieniveau uit de industrie, maritieme, logistieke, infra en energie sectoren ontmoeten elkaar hier jaarlijks in het najaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.