Energie

platform

Vlaanderen.

23 november 2023

Antwerpen

Hét netwerkevent en top conferentie over de toekomst van Belgische energie. De weg naar een duurzaam en betaalbaar energiesysteem.

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Energie Platform Vlaanderen.

We tellen af tot we je kunnen verwelkomen op het Energie Platform Vlaanderen 2023! Samen delen we kennis, leggen we verbindingen en komen we samen om met elkaar te leren.

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

Energie platform Vlaanderen

Tijdens de 4e editie van Energie Platform Vlaanderen gaan we in op de uitdagingen en stappen die we moeten nemen om de doelstellingen voor een duurzaam energiesysteem te behalen. Daarnaast bespreken we het verbeteren van onze infrastructuur, energie-efficiëntie in de industrie en de rol van kernenergie in België.

Door deel te nemen aan dit event, gaat u binnen één dag met voldoende nieuwe kennis naar huis, vergroot jij jouw netwerk met senior collega’s uit de energiesector en draag je bij aan het versnellen van de Belgische energietransitie.

Onderwerpen die besproken worden

De weg van België naar een duurzaam en betaalbaar energiesysteem
Hernieuwbare energie in België: uitdagingen en kansen voor 2030
Energie-efficiëntie in de industrie: Hoe verminderen wij de complexiteit voor eindgebruikers?
De rol van kernenergie in de Belgische energietransitie

Sprekers

Jan Jambon

Minister-President
Vlaamse Regering

Bert Clinckers

Managing Director
Eneco Belgium

Adwin Martens

Managing Director
WaterstofNet

Maarten Messagie

Professor and Director of the research unit Evergi
Vrije Universiteit Brussel

Björn Crul

Moderator
The Content Company

James Matthys-Donnadieu

Chief Officer Customers Markets and System
Elia Group

Programma

Hieronder vind je het programma. Klik op de onderwerpen voor meer informatie!

12.00u Netwerklunch

door moderator Björn Crul

Jan Jambon, Minister-President, Vlaamse Regering, zal tijdens de opening van het congres zijn visie delen op de energietransitie in België. Hij zal ingaan op de uitdagingen waar we voor staan en de stappen die we moeten nemen om de doelstellingen voor een duurzaam energiesysteem te behalen. Daarnaast zal hij spreken over de rol van België in het Europese en internationale energielandschap en de kansen die daaruit voortvloeien. Zijn visie zal dienen als inspiratie en leidraad voor de rest van het congres.

Dit onderwerp zal zich richten op het potentieel van hernieuwbare energiebronnen in België en hoe we deze optimaal kunnen benutten om de doelstellingen voor 2030 te halen. Er zal gesproken worden over de uitdagingen die nog overwonnen moeten worden, zoals het verbeteren van de infrastructuur en het beleid om de ontwikkeling van hernieuwbare energie te stimuleren. Ook zal er gekeken worden naar innovatieve technologieën en samenwerkingsverbanden om deze doelstellingen te bereiken.

“Energie-efficiëntie en optimalisatie van het energienetwerk in België”

  • Jan Jambon, Minister-President, Vlaamse Regering
  • Bert Clinckers, Managing Director, Eneco België
  • Adwin Martens, Managing Director, Waterstofnet
  • James Matthys-Donnadieu, Chief Officer Customers Markets and System, Elia Group

14.30u Break & Netwerktafels

Het optimaliseren van het energienetwerk en het verbeteren van de energie-efficiëntie is cruciaal voor het verduurzamen van het energiesysteem in België. Tijdens dit onderwerp zullen experts spreken over de mogelijkheden en uitdagingen van een slim energienetwerk en de rol van technologieën zoals slimme meters, opslag van energie en geavanceerde energiemanagementsystemen. Ook zal er gekeken worden naar manieren om energie-efficiëntie te verbeteren in de industrie en de gebouwde omgeving.

  • Maarten Messagie, Professor & Director Research Unit EVERGi, Vrije Universiteit Brussel
  • Binnenkort bekend
  • Binnenkort bekend

Binnenkort bekend

Als een van de grootste energiebedrijven van het land heeft Engie een belangrijke rol in de energietransitie en de discussie over de toekomst van kernenergie. In dit exclusieve interview bespreken wij standpunt van Engie met betrekking tot de verdere ontwikkeling van kernenergie, de uitdagingen en kansen die hiermee gepaard gaan en hoe Engie zijn strategie aanpast aan deze veranderingen. Het belooft een inspirerend gesprek te worden dat een dieper inzicht geeft in de rol van kernenergie in de energietransitie en de visie van een toonaangevend energiebedrijf in België.

  • Binnenkort bekend

17.00u Afsluiting & Netwerkdrink

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom u dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Mediapartner

ERKEND DIENSTVERLENER

Sprekers

Locatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

We verwachten op deze conferentie zeker 100 bestuurders en leidinggevenden van publieke en private organisaties die betrokken zijn bij de overgang naar een duurzame energievoorziening. Denk hierbij aan verantwoordelijken uit de industrie, chemie en energie sector. Daarnaast is deze middag ook bedoeld voor grootverbruikers van energie, kennisinstellingen, universiteiten en overheden die zich bezighouden met ontwikkelingen omtrent energie.

DEELNEMERS EDITIE 2022:

SGS Statutory Services, Vanbreda Risk & Benefits, Iemants NV, Eval Europe nv, Nippon Shokubai Europe, De Vlaamse Waterweg nv, ILVO, EnergyVille, KBC Real Estate nv, BSTOR, Fluvius System Operator CVBA, SeaCoop cvso, Jeco Energies, TVH Parts Holding nv, Nyrstar, Fluxys n.v./s.a., Pulsar Power, Ecosource , SFPI-FPIM, Eneco Belgium nv, Datacenter United, VRT Nieuwsdienst, De Vlaamse Overheid, REscoop Vlaanderen, KBC Bank nv, Yara Sluiskil, Elia Group, VITO-EnergyVille

De kosten van dit middagcongres bedragen €649,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief lunch en consumpties

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIE

Impressie van de voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.