EnergiE

platform

Vlaanderen.

18 oktober 2022

Salons van Edel, Antwerpen

Hét netwerkevent en top conferentie over de toekomst van Belgische energie. Hoe haalbaar en betaalbaar is de energietransitie?

Bekijk het programmaSchrijf je in voor de nieuwe editie!

Energie Platform Vlaanderen.

Wacht niet te lang met reserveren voor de volgende editie.. vol is vol!

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

Energie platform Vlaanderen

Waar gaat het Belgische energiesysteem naar toe? Een belangrijke vraag, met veel verschillende en bewegende factoren. Met de komst van Fitfor55 en Re-power EU zou de energietransitie haalbaar moeten zijn. Maar is dat ook echt zo? Of zijn er toch meer inspanningen nodig?

Ook moeten er strategische keuzes gemaakt worden om het elektriciteitsnet volledig en optimaal te benutten en zo de toenemende vraag naar energie te kunnen voorzien. Het opslaan van energie zal ook zeker een grote rol spelen. Wat is volgens jou de juiste oplossing?

Thema’s nieuwe editie

De transitie richting 100% groene energie
Toekomstige energiesystemen
Flexibiliteit van energieopslag
Algemeen belang vs. Lokaal belang

sprekers

Guido Janssen

Vice President
Nyrstar

Yves Vercammen

Director Transformatie
Fluxys

Wim De Vilder

Presentator / Moderator
Het Journaal

Helena Gerard

Senior Researcher
Energyville

Philippe Awouters

Bestuurder
REscoop Vlaanderen

programma

Hieronder vind je het programma. Klik op de onderwerpen voor meer informatie!

10.30u Ontvangst: Thee & Koffie

door moderator Wim de Vilder

Waar gaat ons energiesysteem naar toe? En hoe ziet ons energiesysteem er in de toekomst uit? Belangrijke vragen waar we nu antwoorden op moeten hebben, om ons zo goed mogelijk voor te bereiden. En waar moeten we op letten met de komst van Fitfor55 en Re-power EU? Taxonomie gecombineerd met de Just Transition zouden het haalbaar moeten maken. Maar hoe haalbaar is dit nu?

12.30 Netwerklunch

Het opslaan van grote hoeveelheden energie is iets waar alle landen mee te maken gaan krijgen. Als we vraag en aanbod goed willen balanceren, is het cruciaal dat we werken met een flexibele manier van energieopslag. Nu de verschillen in prijzen per kwh/mwh groter worden, speelt de bevoorrading van energie een grotere rol. Hoe maken wij energieopslag flexibel en stellen wij zo onze energie zekerheid veilig? Ligt het antwoord in decentrale oplossingen zoals het laden/ontladen van elektrische auto’s?

  • Guido Janssen, Vice President, Nyrstar
  • Yves Vercammen, Director Transformatie, Fluxys
  • Helena Gerard, Senior Researcher, Energyville

14.30u Break & netwerken

Het elektriciteitsnet zou flink opgeschaald moeten worden om aan de toekomstige vraag naar energie te voldoen. Ook de investeringen in LNG zorgen voor een toenemende vraag naar capaciteit van het net. Is dit noodzakelijk? En past dit in het toekomst beeld van ons energiesysteem? Ook onze havens gaan een belangrijke rol spelen, maar worden die wel genoeg ontwikkeld om voldoende capaciteit aan te bieden?

  • Jo Brouns, Minister Werk, Economie, Innovatie & Landbouw, Vlaamse Regering [online deelname]
  • Philippe Awouters, Bestuurder, REscoop Vlaanderen

Thermische opslag kan in theorie het elektriciteitsnet ontlasten door een balancerende rol te spelen. Door vraag en aanbod te koppelen wanneer er tekorten zijn in de productie van energie, kunnen we een geleidelijke stroom van energie voorzien. Hoe kunnen wij dit goed implementeren, om het net zo verder te ontlasten? En welke rol spelen bedrijven die veel warmte produceren tijdens hun processen?

16.30u Afsluiting & Netwerkdrink

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom u dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

PARTNERS

Raad van advies

ERKEND DIENSTVERLENER

Onze sprekers

Locatie evenement

Locatie & Parkeren

Salons van Edel is makkelijk te bereiken met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Er is een bushalte voor de deur en parking voor auto’s en fietsen voorzien.

Praktische informatie

We verwachten op deze conferentie zeker 100 bestuurders en leidinggevenden van publieke en private organisaties die betrokken zijn bij de overgang naar een duurzame energievoorziening. Denkt u hierbij aan verantwoordelijken uit de industrie, chemie en energie sector. Daarnaast is deze middag ook bedoeld voor grootverbruikers van energie, kennisinstellingen, universiteiten en overheden die zich bezighouden met ontwikkelingen omtrent energie.

1 of meer professionals van de volgende organisaties hebben deelgenomen:

Vlaams Energiebedrijf, Parkwind NV , WVI, Port of Zeebrugge (MBZ nv), Naviglobe nv, Servicebureau Stas, Clayton of Belgium, Smulders, Port of Antwerp, EL-Technics BV, Saint-Gobain Construction Products Belgium nv, Saint Gobain Construction Products Belgium, ING Bank Belgium, E.ON Power Plants Belgium, Nippon Shokubai Europe, Fluvius, Added Value Industrial Services bv, Loyens & Loeff , Tractebel Engineering, SEA-invest, Eneco Belgium, Van den Berg nv, Kabinet Van der Straeten, CPM, Eneco Belgium nv, Engie Benelux, Cryo Advise, Fluxys n.v./s.a., Luminus, SFPI-FPIM, Federale Regering, Belgian Offshore Platform, Cantilis , Centrica Business Solutions, VoltH2, Bosal, Quares Holding cvba, VITO-EnergyVille, Belga News Agency, Centrica Business Solutions Belgium, Indaver nv, VRT Nieuwsdienst, VREG, Eoly Energy NV, Mydibel

De kosten van dit middagcongres bedragen €599,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief lunch en consumpties

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIE

Impressie van de voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.