Offshore

Day.

15 juni 2023

ANTWERPEN

Offshore Day is een onafhankelijk congres dat zich richt op offshore energieopwekking. Samen met de overheid en het bedrijfsleven gaan wij in gesprek over actuele en inhoudelijke thema’s.

Bekijk het programma van 2023Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief

VORIGE EDITIES

Een impressie van onze voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Offshore Day.

Offshore Day 2023 was een inhoudelijke en interessante bijeenkomst! Tot de volgende editie van Offshore Day!

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

Drukte op de Noordzee

Met ontzettend veel plezier kijken we terug op een meer dan geslaagde editie van Offshore Day!

wij een sterk inhoudelijk en onafhankelijk programma samengesteld en dit is wat we met elkaar hebben besproken: we moeten versnellen waar nodig en meer de samenwerking opzoeken met elkaar. Er moet meer aandacht op innovatie en standaardisatie. Zo kunnen we namelijk sneller opschalen en kan de Offshore supply chain zich ontwikkelen.

We willen alle sprekers, deelnemers en partners bedanken voor hun inzet tijdens de 4e editie van Offshore Day.

Thema's van Offshore Day 2023

Hoe maken we optimaal gebruik van de ruimte op de Noordzee?
Hoe zorgen we voor een optimale verbinding van de Noordzee naar Nederland en België?
Waar staan we nu met het project HyOffWind?
Hoe zorgen we voor lagere kosten per opgewekte megawattuur?
Hoe creëren we synergie in de waterstofketen om energiezekerheid te garanderen?

sprekers editie 2023

Adam Middleton

VP Western Europe
Siemens Energy

Brigitte Vlaswinkel

Head of Environment and Sustainability
Oceans of Energy

Marc Hoenders

Directeur Realisatie Energietransitie
Ministerie van EZK

Joël Meggelaars

Senior Regulatory Affairs
Orsted Benelux

René Peters

Business Director Gas Technology
TNO

Stephan Windels

CEO
Virya H2

René van der Meer

Head of New Energy Development
Neptune Energy Netherlands

Werna Udding

Program manager Business Development H2
Nederlandse Gasunie

Maurits Ornstein

Business Development Director Renewables
SBM Offshore

Kristof Sleurs

Head of Grid Development
Elia Group

An Stroobandt

Adjunct-Kabinetschef
Kabinet Federaal Minister van Energie

René Postulart

Program Director 2GW
TenneT

programma 2023

Hieronder vind je het programma van Offshore Day 2023. Klik op de onderwerpen voor meer informatie!

12:30 Ontvangst en Netwerklunch

Een kort overzicht over lopende projecten op de Noordzee door moderator René Peters, Business Director Gas Technology, TNO

Met de hoge ambities voor wind op zee en internationale samenwerkingen is er een mooie stip op de horizon gezet. Om dit te bereiken moeten we snel handelen en slagvaardig zijn om meer energie onafhankelijkheid en verantwoord ruimtegebruik op de Noordzee te bereiken. Hoe gaan de Nederlandse en Belgische overheden dit realiseren? Met o.a. 

 • Marc Hoenders, Directeur Realisatie Energietransitie, Ministerie van Economische Zaken & Klimaat
 • An Stroobandt, Adjunct Kabinetschef, Kabinet Federaal Minister van Energie

De waarde van hernieuwbare energie, met name offshore windenergie, wordt bewezen tijdens crises en verhoogt betaalbare elektriciteit voor Europese huishoudens. De huidige crisis toont de noodzaak om de uitrol van offshore windenergie in de Noordzee te versnellen voor energiezekerheid en marktstabiliteit.

Het REPowerEU-pakket bevat maatregelen om vergunningsprocedures voor hernieuwbare energie te versnellen en vereenvoudigen. Netinfrastructuurprojecten moeten dezelfde snelle regels hebben als hernieuwbare energie projecten.

De Noordzee speelt een cruciale rol in onze toekomstige energievoorziening. Een samenwerking tussen de buurlanden gaat bijdragen aan een slimmer en zekerder energiesysteem. Hoe zorgen we voor een optimale verbinding van de Noordzee naar Nederland en België?

(Engelstalig) panelgesprek met o.a.:

 • Adam Middleton, VP Western Europe, Siemens Energy
 • Maurits Ornstein, Business Development Director Renewables, SBM Offshore
 • Kristof Sleurs, Head of Grid Development, Elia Group
 • Rene Postulart, Program Director 2GW, TenneT

15:00 Break & Netwerken

De eerste hybride installatie in België die op industriële schaal hernieuwbare elektriciteit gaat omzetten in groene waterstof. Na positieve bevindingen uit een haalbaarheidsstudie, hebben Fluxys, Virya en Parkwind besloten om dit project te ondersteunen. Hoe staat het nu met HyOffWind?

 • Stephan Windels, CEO, Virya H2

Door complementaire energiebronnen – wind, zon en golven – te combineren, ontstaat een hybride energiepark met lagere kosten per opgewekt megawattuur. Wat betekend dit voor de betaalbaarheid van energie opgewekt op zee?

 • Brigitte Vlaswinkel, Head of Environment and Sustainability, Oceans of Energy

De energietransitie biedt enorme kansen voor de Noordzee regio, en offshore waterstofproductie kan hierbij een belangrijke rol spelen. Op dit congres zullen we ons richten op de mogelijkheden en uitdagingen van waterstofproductie op offshore platforms in de Noordzee, en bespreken hoe deze technologie kan bijdragen aan een duurzamere toekomst. We zullen dieper ingaan op de technische, economische en beleidsmatige aspecten van deze nieuwe energiebron, en de potentie en uitdagingen voor de Noordzee regio en Europa bespreken.

Gesrpek met o.a.:

 • René van der Meer, Head of New Energy Development, Neptune Energy Netherlands
 • Werna Udding, Program manager Business Development H2, Nederlandse Gasunie
 • Joël Meggelaars, Senior Regulatory Affairs, Ørsted

17:00 Netwerkborrel

Meer informatie De inschrijvingen voor de volgende editie openen binnenkort!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Mediapartners 2023

Sprekers 2023

Locatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

Op Offshore Day komen managing directors en senior executives van offshore bedrijven die zich specialiseren in windenergie, zonne-energie, aquacultuur, olie & gas, E&P, baggeren, maritieme energie, scheepsbouw, technologie en ook innovatie. Naast het bedrijfsleven ontmoet je ook mensen die werkzaam zijn binnen de overheid en verantwoordelijk zijn voor energiesystemen, regel – en wetgeving, waterschap en ruimtelijke ordening op de Noordzee.

EDITIE 2023

1 of meer professionals van de volgende organisaties nemen deel:

AKD Benelux Lawyers, Benning Belgium, Bluebird Consultant, Bureau Veritas , CGI Belgium nv, Croonwolter&Dros , DEME Offshore, DSG Belgium, Elia Group, Eneco Wind Belgium, Eoly Energy NV, Flux50, Fluxys n.v./s.a., Gunvor Energy Rotterdam, Iemants NV, IRO, Iv-Offshore & Energy, Kabinet Federaal Minister van Energie, KU Leuven ASRO, Loyens & Loeff , Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, Nederlandse Gasunie, Neptune Energy, Oceans of Energy , Ørsted , SBM Offshore, SeaCoop cvso, SeaQurrent, Siemens Energy, Siemens Gamesa Renewable Energy, STAR Group Belgium, Stibbe, TenneT, Thales Belgium S.A., TNO, Ubitec, Vanbreda Risk & Benefits, VIRO, Witteveen + Bos Belgium

De kosten van dit middagcongres bedragen €599,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief uw lunch en consumpties

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Voor meer informatie klik hier Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.