Stedelijk

Transformatie

Platform.

6 juni 2023

Hét seminarie op C-level met als thema de grote stedelijke uitdaging van vandaag, morgen en overmorgen: toekomstbestendige, leefbare, energie neutrale en bereikbare steden.

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Stedelijk Tranformatie Platform.

We tellen af tot we u live kunnen verwelkomen op het event! Samen delen we kennis, leggen we verbindingen en komen we samen om met elkaar te leren. Wacht niet tot het event vol is!

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

INHOUDELIJK STERKE EDITIE

Op donderdag 21 april vond de 4e editie plaats van het Stedelijk Transformatie Platform. Hét netwerk event wat zich richt op de grote verstedelijkingsopgave. De toenemende verstedelijking, de veranderende mobiliteit en de steeds grotere invloed van digitalisering vragen om een nieuwe aanpak op het vlak van (duurzame) gebiedsontwikkeling. Voor welke uitdagingen komen we te staan bij de transformatie en vernieuwing van de stads- en dorpskernen?

Experts gaven hun visie op de stad van de toekomst, en lichtte toe hoe we in hun ogen kunnen evolueren naar toekomstbestendige, energie neutrale en leefbare steden.

Thema’s

Binnenkort aangekondigd!

Sprekers 2022

Pascal Smet

Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor o.a. Stedenbouw en Erfgoed
Vlaamse Overheid

Ans Persoons

Schepen van o.a. Stedenbouw en Openbare Ruimte
Stad Brussel

Bart Dhondt

Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken
Stad Brussel

Katia Deboel

IOT Solutions Lead Manager
Proximus

Karen Vancluysen

Secretary General
Polis Network

Karin Genoe

CEO
VIAS Institute

Griet Trekels

Project Development Director
BPI Real Estate

Jens Aerts

Ingenieur-architect en partner
BUUR (part of Sweco)

Adel Yahia

Managing Director
Immobel Belgium

Han Vandevyvere

Senior Researcher & Project Manager
EnergyVille – VITO

Programma 2022

Hieronder vind je het programma. Klik op de onderwerpen voor meer informatie!

12.15 Netwerklunch

door de dagvoorzitter, Han Vandevyvere, Projectmanager en Senior Onderzoeker VITO | EnergyVille

door Pascal Smet, Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor Stedenbouw en Erfgoed.

We staan voor grote opgaven om het stedelijk gebied van de toekomst vorm te geven. Hierbij ligt de focus op de actuele transities waarin we zitten zoals de verstedelijking, energie en klimaat en de digitalisering met de impact op gezondheid, efficiëntie en leefbaarheid in de stad.

Een goede balans tussen woon-werk-vrijetijd is noodzakelijk, wat een andere visie vraagt op vastgoedontwikkeling in stedelijke gebieden. Welke ontwikkelingen zien we en wat zijn de oplossingen voor de lange termijn? Adel Yahia, Managing Director Immobel Belgium

Hoe evolueren we richting de stad van de toekomst uitgaande van de bewoners en gebruikers van de stad? Hoe kunnen we daarin samenwerken? We gaan in gesprek met de sprekers van het eerste blok.

 • Pascal Smet, Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor Stedenbouw en Erfgoed
 • Adel Yahia, Managing Director Immobel Belgium

14.45 Koffie break & Netwerken

door Karen Vancluysen, Secretary General Polis Network.

De snelle verstedelijking vereist een verbeterde infrastructuur, o.a. om vervuiling aan te pakken en de steden slimmer en groener te maken. Mensen en goederen zullen zich in de toekomst meer en meer verplaatsen met behulp van nieuwe technologie die sneller, duurzamer, toegankelijker en goedkoper is. Hoe ontwikkelt deze Smart Mobility zich in België?

 • Bart Dhondt, Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Stad Brussel
 • Karin Genoe, CEO VIAS Institute
 • Karen Vancluysen, Secretary General Polis Network

Brussel stelt als doel om tegemoet te komen aan de behoeftes die voortkomen vanuit demografische groei. Hierbij gaat het om het ontwikkelingen van woningen, goed infrastructuur en openbare ruimten, allen erop gericht om een goede levenskwaliteit te garanderen in een stad waar de toekomst ligt in verdichting.

Interview met:

  • Ans Persoons, Schepen van Stedenbouw en Openbare Ruimte Stad Brussel
  • Griet Trekels, Project Development Director BPI Real Estate
  • Alex Lorette, Director of Enterprise Solutions & Platforms Proximus

17.00 Networking drinks

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Laatste nieuws

Hier houden we je op de hoogte. Maar je kan je hier natuurlijk ook aanmelden voor de nieuwsbrief om de volgende editie niet te missen!

Aanmelden nieuwsbrief

Erkend Dienstverlener

sprekers

De sprekers voor de editie 2023 worden binnenkort aangekondigd!

Locatie

Locatie & Parkeren

De locatie is nog niet bekend. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste up to date te blijven!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Jaarlijks ontmoeten hier de stadsbesturen en beslissers uit de vastgoed en mobiliteitssector, zoals ontwikkelaars, investeerders, financiers, eigenaars, beheerders, architecten, aannemers, juristen, ingenieurs en adviseurs, promotoren en beleidsmedewerkers van overheden met aandachtsgebieden mobiliteit, verkeer en vervoer, milieu, transport, infrastructuur en ruimtelijke ordening.

1 of meer professionals van de volgende organisaties hebben zich nu al aangemeld:

ION, Redevco Belgium, Serdiser, Ondernemingen Louis De Waele, Wienerberger nv, De Lijn, BRU.DC, Delhaize Le Lion/De Leeuw, archipelago, B2Ai, Yunex nv, Stad Gent, Brussels Airport Company, Bureau Cnockaert NV, CEUSTERS NV, WVI, BPI Real Estate Belgium SA, DDS+ Architecten, ION, Epsilon Cities, Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, Be-Mobile NV/SA, Siemens NV, Lydian, AG Real Estate, Home Invest Belgium, POLO Architects, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Stad Brussel, Proximus, Polis Network, Vias Institute, VITO, Sweco Belgium nv, Immobel

TARIEVEN

 • Deelname tarief: €599,-
 • Gemeente tarief: €449,- (Overheid & Gemeentes)

De bovengenoemde bedragen zijn excl. BTW per deelnemer. De lunch en consumpties zijn inbegrepen.

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Voor meer informatie klik hier Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Een impressie van onze voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.