Studiedag

Industriële

Warmte

Van het gas af

30 november 2023

Zuid-Holland

Tijdens deze unieke dag zullen we cruciale vragen behandelen: van het omgaan met Europese ESG- en ETS-initiatieven tot het vertalen van nationaal beleid en het vinden van duurzame alternatieven voor gas in warmte-intensieve processen. We verkennen innovatieve oplossingen en horen praktijkverhalen van industrieleiders die al succesvol de weg naar duurzame energie hebben ingeslagen.

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Studiedag: Industriële Warmte.

In slechts 1 dag ben je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hoe je van het gas af kan om warmte processen draaiende te blijven houden!

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

The next step

Hoe komen we van het gas af om onze warmteprocessen draaiende te houden? Dat beantwoorden wij tijdens de Studiedag Industriële Warmte!

In één dag duiken we de diepte in om alles over warmte in de industrie te bespreken; we delen de benodigde kennis, gaan in op onderwerpen die belangrijk zijn om over na te denken als je de next step wilt maken in verduurzaming van jouw processen.

Duurzaamheid staat centraal, bereid je hierop voor en pak de kansen die het brengt. In deze 1-daagse studiedag nemen we je mee in alle ontwikkelingen, oplossingen en mogelijkheden vanuit verschillende invalshoeken. Zo ga jij naar huis met kennis over de volgende stappen binnen verduurzaming van jouw processen

Thema's Studiedag: Industriële Warmte

Navigeren door Europese ESG en ETS: Impact op industriële warmte processen
Nederlands klimaat en energiebeleid voor de industrie: Een Duik in de Praktijk
Weg van Gas: Naar Duurzame Warmteoplossingen
Praktijkverhalen: Succesvolle Warmte Transitie in de Industrie
Een blik op 2030 en 2050

Docenten

Binnenkort bekend

Ontdek de tastbare effecten van Europese ESG- en ETS-initiatieven op de industrie. Onze deskundige spreker belicht hoe dit in lijn staat met het veranderende Nederlandse klimaat, industrie en beleid en de kansen en uitdagingen die dit met zich meebrengt. Krijg een holistisch begrip van de verschuivingen in de energiesector en hoe deze jouw organisatie kunnen beïnvloeden.

Door KPMG

Binnenkort bekend

Leer hoe de Europese visie zich vertaalt naar beleid en acties in Nederland. We analyseren hoe de Nederlandse overheid deze initiatieven omarmt en implementeert, en wat dit betekent voor jouw bedrijf. Begrijp de rol van de overheid in het creëren van een ondersteunend kader voor jouw transitie naar duurzame energie.

Door Ministerie van Economische Zaken & Klimaat

Binnenkort bekend

De transitie van gas naar duurzame warmte is een noodzakelijke verandering. Onze inspirerende spreker gaat tijdens deze sessie in op de vraag: hoe kunnen warmte-intensieve processen blijven draaien zonder traditionele gasbronnen? Ontdek innovatieve alternatieven en strategieën die bedrijven helpen kosten te besparen en tegelijkertijd hun milieu-impact te verminderen.

Binnenkort bekend

Ontmoet industrieleiders die al stappen hebben genomen in de richting van een duurzame energietoekomst. Luister naar hun ervaringen, uitdagingen en triomfen terwijl ze hun reis delen om van gas af te stappen en innovatieve warmteoplossingen te omarmen.

Door Coca-Cola

programma

Hieronder vind je het programma met toelichting per lesblok.

09.30 Inloop Deelnemers

Ontdek in deze sessie de tastbare effecten van Europese ESG- en ETS-initiatieven op de industrie. Onze deskundige spreker belicht hoe dit in lijn staat met het veranderende Nederlandse klimaat, industrie en beleid en de kansen en uitdagingen die dit met zich meebrengt. Krijg een holistisch begrip van de verschuivingen in de energiesector en hoe deze jouw organisatie kunnen beïnvloeden.

Leer hoe de Europese visie zich vertaalt naar beleid en acties in Nederland. We analyseren hoe de Nederlandse overheid deze initiatieven omarmt en implementeert, en wat dit betekent voor jouw bedrijf. Begrijp de rol van de overheid in het creëren van een ondersteunend kader voor jouw transitie naar duurzame energie.

12.00 Lunch en interactief netwerken

De transitie van gas naar duurzame warmte is een noodzakelijke verandering. In deze sessie duiken we in de vraag: hoe kunnen warmte-intensieve processen blijven draaien zonder traditionele gasbronnen? Ontdek innovatieve alternatieven en strategieën die bedrijven helpen kosten te besparen en tegelijkertijd hun milieu-impact te verminderen.

Ontmoet industrieleiders die al stappen hebben genomen in de richting van een duurzame energietoekomst. Luister naar hun ervaringen, uitdagingen en triomfen terwijl ze hun reis delen om van gas af te stappen en innovatieve warmteoplossingen te omarmen.

15.30 Korte break

Sluit de dag af met een samenvatting van onze panelleden over de belangrijkste inzichten en een vooruitblik op wat de toekomst biedt voor de industriële energietransitie.

  • Hans Bolscher, Voorzitter, Geothermie Nederland
  • Binnenkort bekend
  • Binnenkort bekend

16.45 Netwerkborrel

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom u dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking en vooruitzien. Daarom brengen we de bouwketen bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen sprekers delen hun visie, passie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en te laten starten met dit thema.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Laatste nieuws

Meer nieuws over Industriële Warmte? Hier houden we je op de hoogte. Maar je kan je hier natuurlijk ook aanmelden voor de nieuwsbrief om de volgende editie niet te missen!

Aanmelden nieuwsbrief

SPREKERS

Locatie

Locatie & Parkeren

Binnenkort meer informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

Deze dag is bedoeld voor iedereen die zich bezig houdt met verduurzaming binnen de industrie, of stappen heeft gezet om te gaan starten met een verduurzaming van warmteprocessen. Deze dag is bedoeld voor een brede doelgroep van financiële en juridische organisaties tot de industriële producenten.

  • Managers en directeuren van fabrikanten en andere toeleveranciers bouwsector
  • Beleidsmakers en adviseurs werkzaam zijn bij overheden, waterschappen, kennisinstellingen, juridische en financiële organisaties én managers uit de commerciële sector.

De kosten van deze studiedag bedragen €849,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief lunch, netwerkborrel en consumpties.

GROEP

Wil je je met 3 of meer mensen tegelijk inschrijven, bijvoorbeeld uit een bedrijf, of met samenwerkingspartners vanuit de keten/je regio? Neem dan contact met ons op voor een combinatieticket. Stuur een mail naar info@managementproducties.com en geef aan dat het om een multiple inschrijving gaat voor de Studiedag Circulair Bouwen op 20 september. Dan nemen we contact met je op.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIE

Impressie voorgaande editie? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.