Waterstof

Conferentie

Vlaanderen.

20 april 2023

Strategisch seminarie op weg naar een waterstof economie in België

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Waterstof Conferentie Vlaanderen.

We tellen af tot we je kunnen verwelkomen op het event! Samen delen we kennis, leggen we verbindingen en komen we samen om met elkaar te leren. Wacht niet tot het event vol is!

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

Waterstof: Energieonafhankelijk of Energieafhankelijk?

Op 20 april is het weer tijd voor de 4e editie van de Waterstof Conferentie!

In samenwerking met Energyville, Synergrid & Eoly Energy hebben wij een sterk inhoudelijk en onafhankelijk programma samengesteld. Onderwerpen zoals Belgische energieonafhankelijkheid, Energietransitie in een versnelling brengen, de balans voor het importeren van waterstof en actuele ontwikkelingen rondom de drie peilers van de energietransitie worden uitvoerig besproken.

Meer weten over onze sprekers en het programma? Scroll dan naar beneden!

Thema’s

Waterstof in de energiemix
Strategische rol en beleid van waterstof in de industrie
Marktvorming voor waterstof
Project One (INEOS)
Waterstoffabrieken in België
Is waterstof de schakel in Belgische energieonafhankelijkheid?

Sprekers 2023

Paul Tummers

CEO
Virya Energy 

Raphaël de Winter

Director Business Development & Innovation
Fluxys

Björn Crul

Dagvoorzitter
The Content Company

Nog niet bekend

Binnenkort meer informatie

Nog niet bekend

Binnenkort meer informatie

Nog niet bekend

Binnenkort meer informatie

Nog niet bekend

Binnenkort meer informatie

Nog niet bekend

Binnenkort meer informatie

Programma 2023

Hieronder vind je het programma. Klik op de onderwerpen voor meer informatie!

12.00 Ontvangst en netwerklunch

door moderator Björn Crul

Binnenkort meer informatie beschikbaar.

Naast volledige energieonafhankelijkheid, komt er zo ook een snellere overgang naar hernieuwbare energie voor heel België. Een mooi streven, wat tevens volledig noodzakelijk is, maar waar halen wij straks voldoende waterstof vandaan? De noodzaak om op korte termijn samen te werken met landen buiten de Europese Unie is aanwezig, maar dit kan ook zorgen voor afhankelijkheid van waterstof.

Panelgesprek met:

  • Raphael De Winter, Directeur Innovatie & Business Development, Fluxys
  • Binnenkort bekend
  • Binnenkort bekend

We kijken naar de meest actuele ontwikkelingen rondom waterstof in de energiemix en hoe we een stabiele markt creëren om waterstof sneller te implementeren door de gehele keten.

Interview met:

  • Binnenkort bekend

De weg naar een klimaat neutrale toekomst verloopt in etappes. Het is een rittenkoers, geen sprintkoers. Met Project ONE realiseren we al een reuzensprong. De ethaankraker die INEOS in Antwerpen wil bouwen, zal zo efficiënt zijn dat de CO2 uitstoot ervan niet eens de helft bedraagt van de 10% beste Europese ethaankrakers van vandaag.

  • Binnenkort bekend, Ineos Project One

15.00 Break & netwerken

John Cockerill is al een wereldspeler in groene waterstof via de productie van elektrolysers. Maar de groep wil haar leiderspositie uitbouwen. Ze mikt op een jaarlijkse geïnstalleerde capaciteit van 8 gigawatt tegen 2025. Wat kunnen wij verwachten van de nieuwe locatie in België? En wat doet dit met de waterstofmarkt?

  • Binnenkort bekend

Hoe voorkomen we het scenario van de Europese afhankelijkheid van Russisch gas? We gaan in gesprek met de gehele keten om te kijken naar de stand van zaken omtrent de drie pijlers van de energietransitie. Leveringszekerheid, betaalbaarheid en duurzaamheid vormen de driehoek, maar in hoeverre zit hier momenteel nog balans in? En gaat het importeren van waterstof niet ervoor zorgen dat we juist afhankelijk worden van andere landen?

Panelgesprek met:

  • Paul Tummers, CEO, Virya Energy
  • Binnenkort bekend
  • Binnenkort bekend

17.00 Afsluiting en netwerkdrink

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Laatste nieuws

Hier houden we je op de hoogte. Maar je kan je hier natuurlijk ook aanmelden voor de nieuwsbrief om de volgende editie niet te missen!

Aanmelden nieuwsbrief

Erkend Dienstverlener

sprekers

Locatie

Locatie & Parkeren

De locatie is nog niet bekend. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste up to date te blijven!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Tijdens dit event ontmoet u 100 bestuurders en leidinggevenden van publieke en private organisaties die betrokken zijn bij de overgang naar een duurzame energievoorziening. Denkt u hierbij aan verantwoordelijken uit de industrie, chemie en energie sector, grootverbruikers van energie, kennisinstellingen, universiteiten en overheden.

1 of meer professionals van de volgende organisaties hebben deelgenomen:

SGS Statutory Services, Lineas NV, Servicebureau Stas bv, Allen & Overy LLP, General The Goal – Digimat NV, Universiteit Antwerpen, NV Bekaert SA, BOVA ENVIRO+, WILLEMEN GROEP nv, Port of Zeebrugge (MBZ nv), Witteveen + Bos Belgium, SGS, E.ON Power Plants Belgium, Fluvius, DEME, Groen, Osborne Clarke cvba, Actemium, Vlaamse Overheid, Air Products NV, Air Liquide Industries Belgium nv, Maatschappij Linkerscheldeoever, Bosch Rexroth, Loyens & Loeff , Kahpo Consulting, Nike Inc., Virya Energy nv, North Sea Port, Westfalen BV – SRL, Axpo Benelux SA, Siemens Gamesa Renewable Energy, Tialoc Belgium, Gheys Transport, Deloitte, SPDG SA, Vanbreda Risk & Benefits, Eoly Energy NV, Denys nv, De Wit Bunkering nv, VITO-EnergyVille, ARCADIS Belgium nv, AGFA, Saint Gobain Construction Products Belgium, Milieucoördinator, Franki Construct nv, Iemants NV, Siemens NV, EIB Insulation nv, ABN AMRO Bank, Lhyfe, Naviglobe nv, Evonik Antwerpen nv, ENGIE, Tankopslag Verbeke nv, Luminus, Colruyt Group Services nv, Quares, Energy Pool, Emerson, SICK nv, Aertssen Group, Haesaerts Intermodal, Euroports Group, Wind aan de Stroom, Spark Engineering, Fluxys n.v./s.a., ABB NV, Cyclops bv, BASF Antwerpen nv, VRT Nieuwsdienst, EnergyVille, Inovyn, Ørsted , Yara Sluiskil, Vopak Nederland, ENGIE Global Business Unit Thermal & Supply, Federale Regering, Air Liquide

De kosten van dit middagcongres bedragen €599,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief uw lunch en consumpties

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Voor meer informatie klik hier Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Een impressie van onze voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.