De import van waterstof en het economische gevaar voor België

De import van waterstof en het economische gevaar voor België

De toenemende belangstelling voor waterstof als duurzame energiebron in België brengt een gevaarlijke afhankelijkheid van buitenlandse leveranciers met zich mee. Het leidt tot onzekerheid over de prijs en beschikbaarheid van waterstof, wat problemen kan veroorzaken voor de Belgische economie en de inspanningen om de C02-uitstoot te verminderen. Bovendien zal België minder flexibiliteit hebben in het aanpassen van haar energiebeleid als gevolg van de afhankelijkheid van buitenlandse leveranciers.

Om deze problemen te voorkomen, is het van belang om een evenwicht te vinden tussen het importeren en ontwikkelen van een eigen waterstof productie en -opslag. Hierdoor wordt afhankelijkheid verminderd en energiebeveiliging versterkt.

Tijdens de Waterstofconferentie op 20 april zullen experts uit de sector in gesprek gaan over de stand van zaken omtrent de drie pijlers van de energietransitie: Leveringszekerheid, betaalbaarheid en duurzaamheid. Hoeverre zit hier nog balans in? En gaat het importeren van waterstof niet ervoor zorgen dat we juist afhankelijk worden van andere landen?

Kom naar de Waterstofconferentie op 20 april en ga samen met ons en meer dan 100 senior collega’s opzoek naar de balans tussen de drie pijlers van de energietransitie. Laten we samen werken aan een energie beveiligde toekomst zonder afhankelijkheid van buitenlandse leveranciers. Schrijf u nu in en wordt onderdeel van de oplossing!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.