Circulair

Real Estate

Nederland.

21 maart 2023

C-BÈTA AMSTERDAM

Als er een noodzaak is voor efficiënter bouwen dan is het nu. Stikstof, grondstoffentekort, personeelstekort en klimaat: het momentum is nu! Thomas Rau opent dit eerste congres. We heten je welkom op dit inspirerende event over het ultieme verduurzamen.

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Circulair Real Estate Nederland.

Zien we jou ook op 21 maart? Schrijf je nu in en laat je inspireren!

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

1ste Circulair Real Estate NL

Het duurzame vastgoed debat: Hoe schalen we op met circulair bouwen?
De vastgoedsector raakt steeds verder op slot: door de energiecrisis, stikstofproblematiek, personeelstekort en de grondstoffenschaarste zien we te weinig nieuwe projecten. Daarbij is de opgave voor renovatie gigantisch. De vraag is hoog, wat is er commercieel nog realiseerbaar? Het draait straks veel minder om locatie, locatie, locatie – maar waar kunnen we hergebruiken, herontwikkelen en renoveren om nog rendabele projecten van de grond te krijgen. Circulair bouwen wordt daarbij essentieel, en niet pas in 2050. Ben jij er klaar voor? Kom naar Circulair Real Estate 2023, over het opschalen van circulair vastgoed als middel.

Thema’s PROGRAMMA

Van duurzaam naar circulair
Circulair bouwen: nu stappen zetten richting 2050
Hoe brengen we circulariteit in de keten?
De waarde van circulair vastgoed
Bouwmaterialen van de toekomst
Circulair delven, inclusief beton

Eerste sprekers

thomas-rau-spreker-management-producties
Thomas Rau

Founder
RAU

Jelle Bluemink

Hoofd Bouwregelgeving en Bouwkwaliteit
Ministerie van BZK

Constantijn Berning

Executive Development Director
EDGE Technologies

Hein-Wegdam-spreker-management
Hein Wegdam

Directeur Real Estate Finance
ING

Onno Dwars

CEO
Ballast Nedam Development

Vincent-Gruis-spreker-Management-Producties
Vincent Gruis

Hoogleraar TU Delft en
Voorzitter Transitieteam Circulaire Bouweconomie

Harwil-de-Jonge-spreker-Management-Producties
Harwil de Jonge

Directeur
Heijmans Vastgoed

Bas-van-de-Griendt-spreker-Management-producties
Bas van de Griendt

Head of Sustainability Services & ESG
JLL Nederland

Titia-Siertsema-spreker-Management-Producties
Titia Siertsema

Voorzitter
NVTB

Gerrolt-Ooijman-spreker-management-producties
Gerrolt Ooijman

Directeur Bestuurder
Wonion

Maik Knuiman

Kwartiermaker en Manager Transitieprojecten
Provincie Gelderland

Josja van der Veer

Directeur ontwikkeling
Gemeente Amsterdam

Wim-Heerke Spronk

CEO
The Green Solution Group

Do Janne Vermeulen

Architect/Directeur
Team V Architectuur

programma

Hieronder vindt u het programma van de aankomende editie.

12.30 Ontvangst en netwerklunch

Welkom door de dagvoorzitter Vincent Gruis, voorzitter Transitieteam Circulaire Bouweconomie

door Thomas Rau, ondernemer, architect, innovator

Waar duurzaam het doel is, kan circulariteit een middel zijn. Circulaire bouwprojecten realiseren is nu nog pionieren. En dat kan niet alleen, samenwerking is essentieel. Het vraagt echt om een systeemverandering in de manier waarop we samenwerken. Wat zijn kritische succesfactoren? Hoe kunnen we elkaar uitdagen? Wat is nodig om samen te kunnen opschalen?

Debat met:

 • Constantijn Berning, Executive Development Director EDGE Technologies
 • Harwil de Jonge, directeur Heijmans Vastgoed
 • Gerrolt Ooijman, directeur-bestuurder Wonion
 • Esther ’t Hoen, Projectleider Circulaire Bouweconomie bij de Directie Bouwen en Energie, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
 • Do Janne Vermeulen, Architect/Directeur, Team V Architectuur

15.15 Netwerkbreak

Voor een transitie van een lineaire naar een circulaire bouweconomie moet de vastgoedmarkt meer in beweging komen. Economie gaat nog altijd vaak oor ecologie, dus de financierbaarheid en de taxatiewaarde voor circulaire bouwprojecten zijn belangrijk. Milieu-impact van het gebruik van grondstoffen en materialen, de beschikbaarheid van grondstoffen en het risico van leveringsonderbreking, hoe kunnen we dat meenemen in de waardering? Kan LCC een oplossing bieden? Op welk moment moeten we banken betrekken bij de projecten? Een boeiende bijdragen met korte pitches en gesprek:

 • Josja van der Veer, directeur ontwikkeling gemeente Amsterdam
 • Hein Wegdam, Directeur Real Estate Finance ING
 • Bas van de Griendt, Head of Sustainability Services & ESG, JLL Nederland

Baanbrekend voor Nederland en ook Europa is het hergebruiken van beton. Circulair delven en bouwen brengt sowieso veel uitdagingen met zich mee en wordt alleen nog op kleine schaal toegepast. Wil je de circulaire economie echt in beweging krijgen, hebben we pioniers nodig die groots denken en doen. Stappen durven zetten wetende dat er nog veel obstakels gaan komen in het proces, omdat nog niemand het gedaan heeft. Dat is wat de provincie Gelderland gedaan heeft in Arnhem, onder meer 7.400 m2 aan betonnen vloeren krijgt een tweede leven. Gedurende het proces sloten steeds meer partijen zich aan, en breekt nu de fase aan van het hergebruiken in circulaire nieuwbouw. Maik Knuiman, kwartiermaker en manager circulair delven (Provincie Gelderland), deelt zijn waardevolle inzichten. “Nu is het moment om op te schalen.”

De ambitie in Nederland is om in 2030 de helft minder grondstoffen te gebruiken.  Vanuit kde overheid komt er meer wetgeving aan en zijn er meer mogelijkheden voor gemeenten om meer eisen aan duurzaamheid te stellen. Ook het Rijksvastgoedbedrijf gaat de eisen aanscherpen met een verplichting van circulair bouwen voor al het overheidsvastgoed. Tegelijkertijd staat de vastgoedsector onder druk – personeelstekort, hoge energiekosten, stikstof en grondstoffenschaarste – maken dat we wel moeten veranderen. We gaan in gesprek over hoe we dat samen kunnen doen met:

 • Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development
 • Josja van der Veer, directeur ontwikkeling gemeente Amsterdam
 • Titia Siertsema, Voorzitter Nederlandse Vereniging Toeleverende Bouwmaterialenindustrie (NVTB)
 • Tom Hendrikx, Relatiemanager Duurzaam Vastgoed Triodos
 • Wim-Heerke Spronk, CEO, The Green Solution Group

17.30 Afsluiting & Netwerkborrel

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom u dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Hoofdpartner

Mediapartner

sprekers

Locatie

Locatie & Parkeren

C-Bèta Dreamstreet 10 2133 LK Hoofddorp Bij C-Bèta kun je gratis parkeren. Er zijn veel laadfaciliteiten. Vanaf Station Hoofddorp is het 15-20 min. lopen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Op dit event ontmoet je publieke en private bouw- en vastgoedprofessionals, zoals beleidsmedewerkers en projectmanagers van lokale en provinciale overheden, promotoren, investeerders, financiers, eigenaars, ontwikkelaars, beheerders, architecten, aannemers, makelaars, juristen, ingenieurs en adviseurs.

1 of meer professionals van de volgende organisaties nemen deel:

ABN AMRO Bank, Ballast Nedam Development, BBN Adviseurs, Bleckmann International, Dusseldorp Infra,  Sloop en Milieutechniek, EBS European Building Supply, Edge Technologies, Eisma Industriemedia, Faay, Gemeente Amsterdam, Gerard W. Bakker Projektadviezen, Groothuis Bouwgroep, Heijmans , Hydro Building Systems , ING Real Estate Finance , Invest-NL, JLL Nederland, Kavel Vastgoed, KP Adviseurs , Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties , New Horizon Material Balance, NVTB Nederlandse Vereniging van Toeleverende Bouwmaterialenindustrie, Pellikaan Bouwbedrijf, PGGM, Provincie Gelderland, SADC, Stichting W/E Adviseurs Duurzaam Bouwen, SWC Het Gooi en Omstreken, TU Delft Faculteit Bouwkunde Department Real Estate & Housing, TU Delft,  Faculteit Bouwkunde,  afdeling Management in the Built Environment , Wonion

 • Netwerken in ongedwongen sfeer
 • Enthousiaste en deskundige sprekers
 • Kosteloze vervanging door een collega
 • Tot 3 weken voor aanvang gratis annuleren

De kosten van dit middagcongres bedragen €599,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief lunch en consumpties

OVERHEID
Overheden kunnen gebruik maken van een gereduceerd tarief van €449,- (excl. BTW) per persoon. Als uit de bedrijfsnaam niet blijkt dat u een overheidsbedrijf bent, geef dan OVERHEID aan bij promotiecode.

STUDENTEN
We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Impressie van de voorgaande editie? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.