Duurzame

Bouw(s)top

2024.

4 juli 2024

Interface, Scherpenzeel

Welkom op de website van de conferentie over duurzame bouw!
Stevenen we af op een bouwstop, of kunnen we nog ergens uitbreiden? Met wat moeten we juist stoppen? Gezien de stikstof- en klimaatregels, het grondstoffen- en personeelstekort, de hogere kosten… is er geen grotere noodzaak voor efficiënter bouwen Het momentum is nu!

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Duurzame
Bouw(s)Top 2024.

We kijken uit naar deze dag!
Nog …

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

Stop of Top?!

De vastgoedsector raakt steeds verder op slot. Door de energiecrisis, stikstofproblematiek, personeelstekort en de grondstoffenschaarste is er te weinig progressie in nieuwe projecten. Daarbij is de opgave voor renovatie gigantisch. De vraag is hoog, wat is er commercieel nog realiseerbaar? Het draait straks veel minder om locatie, locatie, locatie – maar waar kunnen we hergebruiken, herontwikkelen en renoveren om nog rendabele projecten van de grond te krijgen. Duurzaam, circulair bouwen wordt daarbij essentieel, en niet pas in 2050! Na een succesvol debat over het opschalen van duurzaam vastgoed in 2023, gaan we in 2024 verder. Ben jij er klaar voor? Tijdens Duurzame Bouw (s)Top 2024, gaan we in op de volgende thema’s.

Thema's PROGRAMMA

Duurzaamheidseisen vanuit verschillend perspectief
Hoe staan we ervoor in de sector
Meerdere praktijkcases: houtbouw, biobased, embodied CO2 en circulair/urban mining
Circulair verwachtingsmanagement

Sprekers 2024

De eerste sprekers hebben bevestigd!
We houden je hier op de hoogte van nieuwe sprekers.

Vincent Gruis

Co-dagvoorzitter

Hoogleraar TU Delft en
Voorzitter Transitieteam Circulaire Bouweconomie

Do Janne Vermeulen

Co-dagvoorzitter

Architect/Directeur
Team V Architectuur

Harwil-de-Jonge-spreker-Management-Producties
Harwil de Jonge

Directeur
Heijmans Vastgoed

Jan van Beuningen

Wnd. Directeur Bouwen en Energie
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ernst-Willem van Drumpt

Manager Facilities
Alliander

Erik Roerdink

Architect en Partner
De Zwarte Hond

Constantijn Berning

Executive Development Director
EDGE Technologies

Gerrolt-Ooijman-spreker-management-producties
Gerrolt Ooijman

Directeur Bestuurder
Wonion

Janneke Leenaars

Sustainability Manager Northern Europe
Interface

Robbert van Dijk

Managing Director Residential
a.s.r. Real Estate

Programma 2024

Hieronder vind je het programma.
Klik op de onderwerpen voor meer informatie!

10.30 Ontvangst

Welkom door de dagvoorzitters

 • Vincent Gruis, voorzitter Transitieteam Circulaire Bouweconomie/Hoogleraar TU Delft
 • Do Janne Vermeulen, Architect/Directeur Team V Architectuur

De uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en klimaat zijn groot. Hoe beïnvloeden de wereldwijde duurzaamheids- en klimaatdoelstellingen ons in Nederland?

In gesprek over wat de vooruitgang is richting duurzaam vastgoed, met speciale aandacht voor de invloed van regelgeving, zoals de omgevingswet, stikstofbeleid en klimaatverandering. Hoe vormt dit de toekomst en wat betekent dit voor de sector.

Met onder meer:

 • Jan van Beuningen, Wnd. Directeur Bouwen en Energie, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

12.30 Netwerklunch

Alle ins en outs over de aanpak bij de bouw van het houten kantoorgebouw Alliander Amsterdam Westpoort en de visie op duurzame vastgoed.

 • Ernst-Willem van Drumpt, Manager Facilities, Alliander
 • Erik Roerdink, Architect en partner, De Zwarte Hond

Eerste ervaringen met het telen en toepassen van vezelhennep bij woningbouw.

 • Harwil de Jonge, Directeur Gebiedsontwikkeling & Duurzaamheid, Heijmans
 • Gerrolt Ooijman, Directeur Bestuurder, Wonion

Over het belang van embodied CO2 in de beoordeling van de milieueffecten van gebouwen en producten. Welke strategieën biedt het voor het verminderen ervan in de richting van een duurzamere toekomst. Waar moet je op letten, wat zijn de lessons learned van:

 • Constantijn Berning, Executive Development Director, EDGE Technologies
 • Janneke Leenaars, Sustainability Manager Northern Europe, Interface

15.00 Netwerkbreak

Circulair delven en bouwen brengt veel uitdagingen met zich mee en wordt alleen nog op kleine schaal toegepast. Wil je de circulaire economie echt in beweging krijgen, hebben we pioniers nodig die groots denken en doen. Stappen durven zetten wetende dat er nog veel obstakels gaan komen in het proces, omdat nog niemand het gedaan heeft. Binnenkort meer informatie over dit project en de sprekers.

De ambitie in Nederland is om in 2030 de helft minder grondstoffen te gebruiken. Vanuit de overheid is er meer wetgeving en zijn er meer mogelijkheden voor gemeenten om meer eisen aan duurzaamheid te stellen. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de eisen aangescherpt met een verplichting van circulair bouwen voor al het overheidsvastgoed. Tegelijkertijd staat de vastgoedsector onder druk – personeelstekort, hoge energiekosten, stikstof en grondstoffenschaarste. Dit maakt dat er veranderd moet worden.  We gaan in gesprek over hoe we dat samen kunnen doen. Wat zijn de verwachtingen op de middellange en lange termijn?

17.00 Afsluiting voorzitters en netwerk borrel

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom u dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Partners

Sprekers 2024

Locatie

Locatie & Parkeren

De conferentie vindt plaats bij Interface, gespecialiseerd in CO2-neutrale tapijttegels en meer.

Interface
Industrielaan 15
3925 BD Scherpenzeel

Deze locatie is gemakkelijk te bereiken per auto. Parkeren kan op het terrein.
Het dichtstbijzijnde station is Scherpenzeel, Pluimenweg, vanwaar het nog 7 min. lopen is.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Op dit event ontmoet je publieke en private bouw- en vastgoed beslissers en professionals, zoals beleidsmedewerkers en projectmanagers van lokale en provinciale overheden, promotoren, investeerders, financiers, eigenaars, ontwikkelaars, beheerders, architecten, aannemers, makelaars, juristen, ingenieurs en adviseurs.

1 of meer professionals van de volgende organisaties namen deel in 2023:

ABN AMRO Bank; Aiber; Altera Vastgoed; Ballast Nedam Development; BBN Adviseurs; Bleckmann International; Boelens de Gruyter; Buren; CHE; Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek; EBS European Building Supply; Edge Technologies; Eisma Bouwmedia; Eisma Industriemedia; Faay; Gemeente Amsterdam; Gerard W. Bakker Projektadviezen; GREENTOGETHER; Groothuis Bouwgroep; HAN Arnhem; Heijmans; Hogeschool Utrecht; Houtwereld en Het Houtblad; Hydro Building Systems; Hydro Building Systems Netherland; ING Real Estate Finance; Invest-NL; JLL Nederland; Kavel Vastgoed; KP Adviseurs; Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties; MN; New Horizon Material Balance; NVTB Nederlandse Vereniging van Toeleverende Bouwmaterialenindustrie; Pellikaan Bouwbedrijf; PGGM; Provincie Gelderland; Rau; Robametals bv; SADC; Stichting W/E Adviseurs Duurzaam Bouwen; SWC Het Gooi en Omstreken; Team V Architectuur; Tétris Design x Build; The Green Solution Group; TU Delft; Volantis; Wonion.

We hebben met elkaar een flinke opgave om de transitie in de vastgoedketen te bewerkstelligen. Laat zien dat jouw bedrijf hier belangrijke stappen in maakt en sluit je aan als partner tijdens de Duurzame Bouw(s)Top 2024.
We dagen je uit ’to partner up’!

Jouw voordelen

 • Ga direct in gesprek met de betrokkenen
 • Maak jullie nieuwe projecten, innovaties of diensten visueel
 • Geef jullie naamsbekendheid een boost
 • Richt je eigen ontvangsthoek in op deze dag om op uitnodiging geïnteresseerden te ontvangen

Zie voor meer informatie onze pagina over ‘Partnerships of neem voor alle mogelijkheden contact op met Alain Meijer per e-mail, klik hier, of telefonisch op +31 10 435 04 77.

De reguliere kosten van dit congres bedragen €649,- (excl. BTW) per deelnemer. Dankzij onze partners, kun je nu deelnemen voor €499!
Dit tarief is inclusief lunch en consumpties.
Schrijf je hier in.

OVERHEID
Overheden kunnen gebruik maken van een gereduceerd tarief. In plaats van €549,- kun je dankzij de conferentiepartners nu deelnemen voor €399 (excl. BTW) per persoon.
Als uit de bedrijfsnaam niet blijkt dat u een overheidsbedrijf bent, geef dan OVERHEID aan bij promotiecode op het inschrijfformulier.

STUDENTEN
We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

HOOR VAN ONZE SPREKERS

Terugkijken op Circulair Real Estate Nederland 2023? Luister naar onze sprekers!

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.