Woon

Vastgoed

Belgie.

7 maart 2024

Antwerpen

De 2024 editie van hét woonvastgoed netwerk event van België zit erop!
Dit keer stonden thema’s centraal als de hogere kosten, verduurzamingsopgave en druk op de ruimte, welke vervolgens de toekomst van woonvastgoed beïnvloeden én bepalen. De energieprestatie van woningen moet ook worden verbeterd en er heerst veel voorzichtigheid in de markt. Aan bod kwam hoe je kunt blijven ontwikkelen en hoe blijft het betaalbaar.

Klik hier voor het programmaLocatie & Kosten

WOONVASTGOED BELGIE.

De 2024 editie zit erop! Later dit jaar maken we een nieuwe datum bekend voor 2025.

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

Woonvastgoed in tijden van transitie

Zekerheiden zijn verdwenen. De mogelijkheden voor woonvastgoed zijn niet meer zo evident. Hogere financieringskosten, stijgende bouwprijzen, te dure grond, meer NIMBY-problemen, meer bestuurlijke onzekerheid, meer klimaateisen, de blauw/groen voorziening, de bouwstop en meer. Het leidt allemaal tot een minder zekere toekomst om te investeren in woonvastgoed. Waar de investeerders in kantoor- en commercieel vastgoed eerst overstapten naar residentieel vastgoed vanwege de kansen en mogelijkheden, blijft dat nu achter, doordat het daar nu ook niet meer zo makkelijk te verdienen valt. Maar hoe dan verder?

Tijdens deze namiddag op 7 maart gingen we in op innovatieve strategieën om rendabele mogelijkheden te identificeren en boden we inzichten en oplossingen om een weg te vinden in deze dynamische marktomgeving. Het seminarie stond in het teken van nieuwe inzichten en netwerken om zo tot nieuwe ideeën te komen.

Thema's 2024

Vastgoedontwikkeling in nieuwe tijden
Nieuwe manieren van wonen
Hoe maken we het duurzaam én betaalbaar?
Een andere kijk op ruimte

sprekers 2024

Hieronder vind je de sprekers line-up van 2024!

Brecht Lootens

Innovatie expert
ORG Permanent Modernity / SOLV

Filip Canfyn

Senior Advisor
RebelGroup Advisory Belgium

Daniel Buschman

Voorzitter
CIB 

Wim Rasschaert

Advocaat
Lokale besturen en non profit 

Peter Lacoere

Onderzoeker
HoGent

Johan De Vlieger

CEO
Bostoen

Christophe Vercarre

Co-Founder
Coloc Housing

Rik Neven

Zaakvoerder
Palindroom

Kris Peeters

Mobiliteitsexpert
PXL Hogeschool

Johan van Gompel

Senior Economist
KBC Groep

Helmer Rooze

Administrateur-generaal
Agentschap Wonen in Vlaanderen

Lionel van Rillaer

CEO
Inclusio

Stijn van Hoye

Ontwikkelaar Heat as a Service
C-energy

programma 2024

Hieronder vind je het programma van 2024.

Klik hier voor het programma van 2024 in PDF

12.00 Ontvangst en netwerklunch

door moderator Filip Canfyn, Senior Advisor RebelGroup

Wat zeggen de laatste cijfers? Hoe kan de markt inspringen op sociale huisvesting? Wat zijn de kansen van vastgoedinvesteringen?

 • Helmer Rooze, administrateur-generaal Wonen in Vlaanderen, Vlaamse Regering
 • Lionel van Rillaer, CEO, Inclusio

Ontdek de kracht van samenwerking en omarm de kansen van complexiteit in deze nieuwe era van vastgoed. Onlangs interviewden we Brecht in aanloop tot zijn presentatie. Klik hier voor het artikel.

Brecht Lootens, Innovatie expert ORG Permanent Modernity / SOLV (Spatial Optimization Laboratory Vlaanderen)

Wat zijn de laatste cijfers en trends vanuit een macro-economisch perspectief én vanuit de markt? Wat zegt dit over de betaalbaarheid van vastgoed en de mate van duurzaamheid hierin. Wat zijn de verwachtingen omtrent rente wat weer een belangrijke parameter is inzake die betaalbaarheid? En welke conclusies halen we uit de huurbarometer welke kansen geeft op nieuwe investeringen?

Panelgesprek met:

 • Johan van Gompel, Senior economist KBC Groep en docent Universiteit Antwerpen
 • Daniel Buschman, Voorzitter, CIB

15.10 Netwerk break

Een case study over het allereerste vastgoedinvesteringsfonds dat is opgericht om erfgoedgebouwen in België te renoveren tot de hoogste energieprestatie en om te vormen tot levendige coliving-gemeenschappen. Cosy – Waar erfgoed de toekomst van het leven ontmoet.

Christophe Vercarre, CEO COSY komt er over vertellen.

Hoe baan je je een weg door de juridische complexiteit tussen overheid en vastgoedontwikkeling? Welke juridische uitdagingen en veranderende verhouding tussen overheid en ontwikkelaars zijn er in het licht van financiële onzekerheden en hoe blijft het werkbaar.

Wim Rasschaert, Advocaat, Lokale besturen en non profit

Wat is nu precies de impact van de bouwshift en hoe hij kun je hier de opportuniteiten uit halen?

Peter Lacoere Onderzoeker Ruimtelijke Ontwikkeling, Onderzoekscentrum Duurzaam Ruimtegebruik en Mobiliteit (DRUM), HoGent

Vandaag de dag is de duurzame woning niet meer weg te denken uit de samenleving. Hoe kunnen we de impact van het klimaat op vastgoedontwikkeling aanpakken om duurzame en toekomstgerichte ontwikkelingen te bevorderen?

Panelgesprek met:

 • Johan de Vlieger, CEO, Bostoen
 • Peter Lacoere, Onderzoeker, HoGent
 • Kris Peeters, Lector, auteur en zelfstandig mobiliteitsexpert, PXL Hogeschool
 • Stijn van Hoye, Ontwikkelaar Heat as a Service & ESCO, C-Energy (onderdeel Cordeel)

Rik Neven, Zaakvoerder Palindroom vat de dag samen in de vorm van een gesproken column.

17.30 Netwerkdrink

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Mediapartners 2024

Erkend Dienstverlener

3,5 uur

Sprekers 2024

Locatie

Locatie & Parkeren 2024

Salons Van Edel
Terbekehofdreef 13
2610 Antwerpen

Parkeren: Er zijn voldoende (gratis) parkeerplekken bij de locatie.
Met openbaar vervoer: De bushalte ‘Wilrijk Terbekehofdreef’ ligt op ca 5 minuten loopafstand (400m) van de locatie. Bus 500 stopt hier (rijdt tussen Antwerpen – Mechelen).

PRAKTISCHE INFORMATIE

Op dit event verwachten we de belangrijkste stakeholders uit de woonvastgoed sector, zoals ontwikkelaars, investeerders, financiers, eigenaars, beheerders, architecten, aannemers, makelaars, juristen, ingenieurs en adviseurs, promotoren, wethouders, gedeputeerden, (project)directeuren en beleidsadviseurs van de landelijke, lokale en provinciale overheden.

Om een idee te krijgen van de deelnemers tijdens dit seminarie, zie je hieronder een lijst van organisaties, waarvan 1 of meer CEO’s, beleidsmakers en professionals meededen in 2024:

AG Real Estate; AG VESPA; archipelago; B2Ai; Belfius; Bouw Francis Bostoen nv; Bouwbedrijf Dethier; Brocap; C-energy; Camino Group; CIB; Cosy/Coloc housing; COVAST cvba; Deconsult; Furnibo nv; Ghelamco nv;  HOGENT; Hogeschool PXL; Inclusio; Inter-Vilvoordse Maatschappij voor Huisvesting; KBC Global Services nv; LeefGoed; Onesto Kredietmaatschappij; ORG Permanent Modernity; Osborne Clarke cvba; Polypane Glasindustrie; Rasschaert Advocaten; RebelGroup Advisory Belgium nv; Redactiebureau Palindroom; Reynaers Aluminium nv; SC-Steelframes; Stad Gent; Thuispunt Gent; Vlaamse Overheid; Wilms.

TARIEVEN

 • Deelname tarief: €649,-
 • Gemeente tarief: €499,- (Overheid & Gemeentes, geef ‘Overheid’ aan bij de promotiecode)

De bovengenoemde bedragen zijn excl. BTW per deelnemer. De lunch, netwerkborrel en consumpties zijn inbegrepen.
Klik hier voor het inschrijfformulier.

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Voor meer informatie klik hier Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Laat zien dat jouw bedrijf dé expert is op jullie vakgebied

We hebben met elkaar een flinke opgave om voldoende en betaalbare woningen te organiseren die ook duurzaam en energieneutraal zijn. Laat zien dat jouw bedrijf hier belangrijke oplossingen voor heeft en sluit je aan als partner tijdens Woonvastgoed België.
We dagen je uit ’to partner up’!

Jouw voordelen

 • Ga direct in gesprek met de beslissers
 • Maak jullie nieuwe projecten, innovaties of diensten visueel
 • Geef jullie naamsbekendheid een boost
 • Richt je eigen ontvangsthoek in op het event om op uitnodiging geïnteresseerden te ontvangen

Zie voor meer informatie onze pagina over ‘Partnerships of neem voor alle mogelijkheden contact op met Alain Meijer per e-mail, klik hier, of telefonisch op +31 10 435 04 77.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk) (*let op: geldt niet voor groepstickets). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

Dit congres wordt onafhankelijk georganiseerd door Angelique Lieberton, programma ontwikkelaar, Katinka Konings, congres organisator en Alain Meijer, partnerships van Management Producties.

Het congresbeeld is een beeltenis van de Groene Poort Antwerpen van Triple Living.

VORIGE EDITIES

Een impressie van onze voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.