Woon

Vastgoed

Belgie.

7 maart 2024

Antwerpen

Welkom op hét woonvastgoed netwerk event van België!
Er zijn veel uitdagingen waarmee de Belgische vastgoedmarkt wordt geconfronteerd. Zekerheiden zijn verdwenen. Je hebt te maken met hogere kosten, NIMBY-problemen, bestuurlijke onzekerheid, klimaateisen, de bouwstop… Het leidt allemaal tot een minder zekere toekomst om te investeren in woonvastgoed. Waar liggen dan de kansen? Daar gaan we dieper op in op 7 maart!

Klik hier voor het programmaLocatie & Kosten

WOONVASTGOED BELGIE.

We kijken uit naar de Woonvastgoed editie van 2024. Nog ….

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

INHOUDELIJK STERKE EDITIE

Zekerheiden zijn verdwenen. De mogelijkheden voor woonvastgoed zijn niet meer zo evident. Hogere financieringskosten, stijgende bouwprijzen, te dure grond, meer NIMBY-problemen, meer bestuurlijke onzekerheid, meer klimaateisen, de blauw/groen voorziening, de bouwstop en meer. Het leidt allemaal tot een minder zekere toekomst om te investeren in woonvastgoed. Waar de investeerders in kantoor- en commercieel vastgoed eerst overstapten naar residentieel vastgoed vanwege de kansen en mogelijkheden, blijft dat nu achter, doordat het daar nu ook niet meer zo makkelijk te verdienen valt. Maar hoe dan verder?

Tijdens deze namiddag op 7 maart gaan we in op innovatieve strategieën om rendabele mogelijkheden te identificeren en bieden we inzichten en oplossingen om een weg te vinden in deze dynamische marktomgeving. Het seminarie staat in het teken van nieuwe inzichten en netwerken om zo tot nieuwe ideeën te komen.

Thema's

Vastgoedontwikkeling in nieuwe tijden
Nieuwe manieren van wonen
De juridische uitdagingen
Vastgoedontwikkeling en alle klimaateisen

sprekers

Hieronder vind je alvast een deel van de sprekers van 2024! Houd deze pagina goed in de gaten, want binnenkort zullen er nog meer sprekers volgen.

Brecht Lootens

Innovatie expert
ORG Permanent Modernity / SOLV

Filip Canfyn

Senior Advisor
RebelGroup Advisory Belgium

Daniel Buschman

Voorzitter
CIB Vlaanderen

Wim Rasschaert

Advocaat
Lokale besturen en non profit 

Peter Lacoere

Onderzoeker
HoGent

Johan De Vlieger

CEO
Bostoen

Christophe Vercarre

Co-Founder
Coloc Housing

Rik Neven

Zaakvoerder
Palindroom

programma

Hieronder vind je het programma van 2024. Dit programma is nog volop in ontwikkeling, dus houd deze pagina goed in de gaten!

12.00 Ontvangst en netwerklunch

door moderator Filip Canfyn, Senior Advisor RebelGroup

Meer informatie volgt snel.

Het belang van stakeholder-engagement en duurzame ruimtelijke ontwikkeling.

Brecht Lootens, Innovatie expert ORG Permanent Modernity / SOLV (Spatial Optimization Laboratory Vlaanderen)

Welke specifieke financiële en economische factoren beïnvloeden vastgoedontwikkeling het meest. Welke factoren zijn dit voor wonen in of rondom de steden, welke zijn dat in het binnenland of juist aan de kust?

Panelgesprek met o.m.

 • Daniel Buschman, voorzitter, CIB Vlaanderen

15.00 Netwerk break

Geeft aan welke juridische uitdagingen en veranderende verhouding tussen overheid en ontwikkelaars er zijn in het licht van financiële onzekerheden.

Wim Rasschaert, Advocaat, Lokale besturen en non profit

Wat voor een impact heeft het klimaat op vastgoedontwikkeling?  Waar liggen momenteel vooral de juridische uitdagingen? Maken de richtlijnen het ingewikkeld of geeft het juist een hoop kansen? Kun je blijven ontwikkelen zoals je deed, of moet je het vanuit een geheel ander perspectief bekijken? Hoe werkt dit voor jou en jouw organisatie?

Panelgesprek met o.m.:

 • Peter Lacoere, Onderzoeker, HoGent
 • Johan de Vlieger, CEO, Bostoen
 • binnenkort meer…

Het allereerste vastgoedinvesteringsfonds opgericht om erfgoedgebouwen in België te renoveren tot de hoogste energieprestatie en om te vormen tot levendige coliving-gemeenschappen. Cosy – Waar erfgoed de toekomst van het leven ontmoet.

Christophe Vercarre, CEO COSY komt er over vertellen.

De dag zal worden samengevat in een column.

 • Rik Neven, Zaakvoerder, Architectura

17.00 Netwerkdrink

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Erkend Dienstverlener

Sprekers

Mediapartners

Locatie

Locatie & Parkeren

Meer informatie over de locatie volgt snel.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Op dit event verwachten we de belangrijkste stakeholders uit de woonvastgoed sector, zoals ontwikkelaars, investeerders, financiers, eigenaars, beheerders, architecten, aannemers, makelaars, juristen, ingenieurs en adviseurs, promotoren, wethouders, gedeputeerden, (project)directeuren en beleidsadviseurs van de landelijke, lokale en provinciale overheden.

Om een idee te krijgen van wie je kunt verwachten tijdens dit seminarie, zie je hieronder een lijst van organisatie die deelnamen in 2023.

1 of meer CEO’s, beleidsmakers en professionals van de volgende organisaties namen deel in 2023:

a2o – architecten, Ackermans & van Haaren, AG Real Estate, AG VESPA, Algemene Aannemingen Van Laere nv, archipelago, B&R Bouwgroep, Banimmo, Belfius, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Bureau Bouwtechniek nv, ,BURO II & ARCHI + I, Camino Group, Canius Management, CBRE, Chateau Classics nv, CIB Oost-Vlaanderen VZW, De Steenoven nv, De Tijd, Deloitte Legal, Dewaele Vastgoed met Advies nv, Dewaele Vastgoedgroep, EEG Group, Embuild, Federatie van Algemene Bouwaannemers, Gemeente Oostkamp, Ghelamco nv, Gilen Real Estate, GJN Vastgoed, Het Vlaams Parlement, Home Invest Belgium, Houben nv, Hydro Building Systems, Ibens nv, Idefice bv, ING Belgium, ION Real Estate Services, Kairos nv, Kleine Landeigendom Zuiderkempen cvba, Leesen Afbouw, Living Tomorrow, Lombaert Consultancy, MEHA, Mijn Yally – XYZ Invest, Mjölnir cv, Niko nv, Onesto Kredietmaatschappij, Participatie Maatschappij Vlaanderen, Phibo Consulting, POLO Architects, Quares Holding cvba, RebelGroup Advisory Belgium nv, Reynaers Aluminium nv, Schüco International KG, SmartHome nv, Stad Antwerpen, STO Real Estate, Sweco Belgium nv, theWorks BV, Trends, Triple Living nv, Urbicoon nv, Van Roey Vastgoed nv, Vandenbussche NV, Vlaamse Regering, Vlaamse Regering – Kabinet van de Vlaamse minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed, Vlerick Business School, Wienerberger nv, Willemen Construct, Wolf Invest nv, Wonen in Vlaanderen, Woonhaven Antwerpen, YALLY.

TARIEVEN

 • Deelname tarief: €649,-
 • Gemeente tarief: €499,- (Overheid & Gemeentes)

De bovengenoemde bedragen zijn excl. BTW per deelnemer. De lunch, netwerkborrel en consumpties zijn inbegrepen.

GROEP

Samen weet je meer dan alleen. We weten hoe belangrijk het is om kennis te delen. Daarom bieden we een groepsticket aan die je de mogelijkheid geeft om als (project/bouw)team of met collega’s deel te nemen aan het seminarie. Wanneer je 5 tickets aanschaft, betaal je slechts voor 4 tickets! Dat betekent dat je niet alleen samen kunt leren, maar ook kunt besparen. Mail ons en vermeld SAMEN naar Woonvastgoed om een groepsticket te bestellen.*

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Voor meer informatie klik hier Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Laat zien dat jouw bedrijf dé expert is op jullie vakgebied

We hebben met elkaar een flinke opgave om voldoende en betaalbare woningen te organiseren die ook duurzaam en energieneutraal zijn. Laat zien dat jouw bedrijf hier belangrijke oplossingen voor heeft en sluit je aan als partner tijdens Woonvastgoed België.
We dagen je uit ’to partner up’!

Jouw voordelen

 • Ga direct in gesprek met de beslissers
 • Maak jullie nieuwe projecten, innovaties of diensten visueel
 • Geef jullie naamsbekendheid een boost
 • Richt je eigen ontvangsthoek in op het event om op uitnodiging geïnteresseerden te ontvangen

Zie voor meer informatie onze pagina over ‘Partnerships of neem voor alle mogelijkheden contact op met Alain Meijer per e-mail, klik hier, of telefonisch op +31 10 435 04 77.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk) (*let op: geldt niet voor groepstickets). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Een impressie van onze voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.