WOON

VASTGOED

BELGIE

Verwacht: Februari 2023

Hét woonvastgoed netwerk event van België: een event waarbij volop inspiratie is gedeeld!

Bekijk het programmaReservering opent binnenkort!

WOONVASTGOED BELGIE.

De editie van 2023 wordt binnenkort aangekondigd. Stay tuned!

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

INHOUDELIJK STERKE EDITIE

Er gebeurt veel op de vastgoedmarkt; de koop- én huurprijzen nemen toe en het aanbod van betaalbare en kwalitatieve woningen is kleiner dan de vraag. Hoe gaan we dit aanpakken, en waar liggen de opportuniteiten? Deze middag stond centraal met kennisoverdracht en nieuwe samenwerkingen zijn gestart.

Thema’s

Betaalbaar wonen
De huurmarkt is de groeimarkt
De ontwikkelingen op het gebied van PropTech
Renovatie als speerpunt van de energietransitie

sprekers 2022

Kris Loix

Architect & Executive Partner
Archipelago

Dirk Paelinck

Voorzitter
European Proptech Association

Marc Heughebaert

Voorzitter
WoninGent

Matthias Diependaele

Vlaams Minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed
Vlaamse Overheid

Tina Heyse

Schepen Milieu, Klimaat, Wonen & Internationale Solidariteit
Stad Gent

Filip Canfyn

Senior Advisor
Rebelgroup

Tom Meeuws

Schepen Sociale Zaken, Samenlevingsopbouw, Sociale Economie, Leefmilieu
Stad Antwerpen

Rik Menten

Business Area Director Places
Arcadis Belgium

Iwein Meyskens

Civil Engineer Architect
Archipelago

Alexandre Huyghe

CEO
Revive

Véronique Goossens

Hoofdeconoom
Belfius

Kristof Vanfleteren

CEO
ION

Piet Derriks

Managing Director
Immoweb

programma 2022

Hieronder vind je het programma. Klik op de onderwerpen voor meer informatie!

12.15 Ontvangst en netwerklunch

door moderator Filip Canfyn.

Véronique Goossens, Hoofdeconoom Belfius, zal vanuit haar rol haar visie geven op de huidige woningmarkt en wat zij verwacht dat er in de toekomst gaat gebeuren met de residentiële vastgoedprijzen.

Voor het eerst sinds lange tijd zit er groei in de markt van huurwoningen in België. Kopen wordt voor sommige groepen gewoon onbetaalbaar. Maar zijn er wel genoeg betaalbare en kwalitatieve woningen?

Tafelgesprek met onder meer:

  • Tine Heyse, schepen van Milieu, Klimaat, Wonen & Internationale Solidariteit Stad Gent
  • Piet Derriks, Managing Director Immoweb
  • Marc Heughebaert, Voorzitter WoninGent

door Dirk Paelinck, voorzitter European PropTech Association. Hij zal een inspirerende presentatie houden over de technologieën en de start-ups uit heel Europa, die de innovatie stuwen in vastgoed op het gebied van residentieel, kantoren, retail, en de industrie.

15.00 Netwerk break

De verwachting is dat velen van ons de komende jaren op zoek gaan naar een woning die voldoet aan diverse eisen, waarbij betaalbaarheid en kwaliteit belangrijke pijlers zijn. Maar wat is er voor nodig om in deze behoefte te voorzien? U hoort Kristof Vanfleteren, CEO ION

Met talloze leegstaande kantoren, een krappe woningmarkt en een urgente energietransitie is er meer dan ooit behoefte aan renovatie en transformatie van ons vastgoed.

Interview met onder meer:

  • Tom Meeuws, Schepen Sociale Zaken, Armoedebestrijding, Samenlevingsopbouw, Sociale Economie, Leefmilieu en Erediensten Stad Antwerpen
  • Rik Menten, Director Buildings Arcadis Belgium
  • Alexandre Huyghe, CEO Revive

Goede architectuur is meer dan een esthetische interventie. Welzijn, duurzaamheid én toekomstbestendigheid dienen centraal te staan. Hoe verhoudt zich dit tot de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt? Laat u inspireren door Iwein Meyskens, Architect en Managing- en Executive Partner en Kris Loix, Architect & Executive Partner archipelago.

We staan voor grote opgaven die de toekomst van de woningmarkt bepalen, zoals de economische- en prijsontwikkelingen, klimaateisen, afstemming aanbod en vraag, huur vs. koopmarkt, complexe herontwikkelingen in binnensteden, hoge grondprijzen en een aangepast beleid. Welke uitdagingen en opportuniteiten brengt dit ons en hoe spelen we daar samen op in?

Hoor wat Matthias Diependaele, Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed hier over te zeggen heeft.

17.25 Netwerkdrink

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Mediapartners 2022

sprekers 2022

Locatie

Locatie & Parkeren

De locatie is nog niet bekend. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste up to date te blijven!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Op dit event verwachten we de belangrijkste stakeholders uit de woonvastgoed sector, zoals ontwikkelaars, investeerders, financiers, eigenaars, beheerders, architecten, aannemers, makelaars, juristen, ingenieurs en adviseurs, promotoren, wethouders, gedeputeerden, (project)directeuren en beleidsadviseurs van de landelijke, lokale en provinciale overheden.

1 of meer professionals van de volgende organisaties hebben deelgenomen:

NV Bru. Dc., Van Roey Vastgoed nv, Groep Van Roey nv, RebelGroup Advisory Belgium nv, SmartHome nv, Stad Leuven, archipelago, Vandenbussche NV , JLL, Bureau Bouwtechniek nv, Belfius, MG Real Estate nv, Kairos nv, Willemen Construct, Hoome nv, Algemene Aannemingen Van Laere nv, Kleine Landeigendom Zuiderkempen cvba, Tractebel Engineering, citydev.brussels, Housing Invest bvba, Vanbreda Risk & Benefits, Danneels Projects nv, De Steenoven nv, AG VESPA, Befimmo, B2Ai, Woonhaven Antwerpen, Stad Gent, AG Stadsontwikkeling Leuven, Macobo-Stabo, Immoweb, Schüco International KG, B&R Bouwgroep, Frast Construct bvba , Houben nv, Ondernemingen Louis De Waele, Triginta, Wienerberger nv, Durabrik nv, Reynaers Aluminium nv, Leesen Afbouw, Home Invest Belgium, Viessmann Belgium, Gilen Real Estate, Tiberghien Advocaten, Pixii – Kennisplatform Energieneutraal Bouwen, Conite, Essencia, Provincie Antwerpen, POLO Architects, Vlaamse Regering, Archipelago | AR-TE, ARCADIS Belgium nv, Stad Antwerpen, Revive, ION, European PropTech Association, WoninGent, STO Real Estate, Furnibo nv

TARIEVEN

  • Deelname tarief: €599,-
  • Gemeente tarief: €449,- (Overheid & Gemeentes)

De bovengenoemde bedragen zijn excl. BTW per deelnemer. De lunch en consumpties zijn inbegrepen.

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Voor meer informatie klik hier Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Een impressie van onze voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.