Woon

Vastgoed

Belgie.

16 februari 2023

Hét woonvastgoed netwerk event van België met als thema’s dit jaar de (on)betaalbaarheid van wonen, energiezuinig wonen en de renovatie-opgave.

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

WOONVASTGOED BELGIE.

Wij kijken uit naar de nieuwe editie op 16 februari. Schrijf je vandaag in. Nog ….

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

INHOUDELIJK STERKE EDITIE

Er gebeurt veel op de vastgoedmarkt; de koop- én huurprijzen nemen toe en het aanbod van betaalbare en kwalitatieve woningen is kleiner dan de vraag. Hoe gaan we dit aanpakken, en waar liggen de opportuniteiten? Deze middag staat in het teken van nieuwe inzichten en netwerken om zo tot nieuwe ideeën te komen. 

Thema’s

Betaalbaar wonen
Nieuwe manieren van wonen
Energiezuinig wonen
Renovatie als speerpunt van de energietransitie

sprekers

Matthias Diependaele

Vlaams Minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed
Vlaamse Overheid

Pascal Smet

Staatssecretaris Stedenbouw en Erfgoed
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Stefan Paeleman

CEO
Triple Living

Anneleen Desmyter

CEO
YALLY

Laurens Gilen

Finance/Investments
Canius Management

Filip Canfyn

Senior Advisor
RebelGroup Advisory Belgium

Wouter Thierie

Economist
ING Belgium

Jan de Keyser

Burgemeester
Gemeente Oostkamp

Jan Moens

prof. arch. en Algemeen Directeur
Ugent en Bureau Bouwtechniek

programma 2023

Hieronder vind je het programma. Klik op de onderwerpen voor meer informatie. We vullen dit de komende weken verder aan.

12.00 Ontvangst en netwerklunch

door moderator Filip Canfyn, Senior Advisor RebelGroup

Meer informatie volgt.

Er zijn onvoldoende woningen beschikbaar voor de key workers, er is onvoldoende kwantitatief en kwalitatief aanbod van huurwoningen. Daarnaast is de betaalbaarheid van woningen ook een steeds grotere uitdaging. Er is een verouderd patrimonium, dat om ingrijpende energierenovatie vraagt. Maar hoe is dit te realiseren? Gaan investeringen wel naar de juiste (verduurzamings)projecten? De helft van de huishoudens heeft niet de juiste middelen om dit op te pakken. Er liggen dan ook grote kansen voor de sector, maar welke stappen moeten er gezet worden om dit te bewerkstelligen?

Debat met onder meer:

  • Matthias Diependaele, Vlaams Minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed

Meer informatie volgt.

“First life. Then spaces. Then buildings.” Een uitspraak van de Deense architect Jan Gehl en tevens de visie van projectontwikkelaar Triple Living. CEO Stefan Paeleman deelt zijn visie op de woningmarkt. Aan de hand van het nieuwe project op het Slachthuisterrein gaat hij in op de laatste en unieke stadsontwikkeling in Antwerpen met ruim 5000 woningen en 40.000 m2 bestemd voor groene en publieke ruimte. Wat is nodig voor een duurzame en toekomstbestendige woningmarkt?

14.45 Netwerk break

Presentatie door Laurens Gilen, Canius Real Estate en mede-initiatiefnemer Hamsterhuren

De hoge energieprijzen zijn een gamechanger voor de vastgoedmarkt. Energiezuinigheid wordt almaar belangrijker in de aankoopbeslissing van huishoudens.  Tegen 2050 moeten alle huizen bovendien energielabel A krijgen. We gaan dus fors moeten investeren in de energiezuinigheid van de woning. Hoe kunnen we dit realiseren en wat zijn de grootste struikelblokken? Welke impact zal dit hebben op de vastgoedmarkt?

Presentatie door: Wouter Thierie, Economist ING België

Panelgesprek met o.a.:

  • Pascal Smet, Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met o.a. Stedenbouw en Erfgoed
  • Anneleen Desmyter, CEO YALLY
  • Jan Moens, prof. arch. UGent en Algemeen Directeur Bureau Bouwtechniek

17.15 Netwerkdrink

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Erkend Dienstverlener

Sprekers

Locatie

Locatie & Parkeren

De locatie is nog niet bekend. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste up to date te blijven!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Op dit event verwachten we de belangrijkste stakeholders uit de woonvastgoed sector, zoals ontwikkelaars, investeerders, financiers, eigenaars, beheerders, architecten, aannemers, makelaars, juristen, ingenieurs en adviseurs, promotoren, wethouders, gedeputeerden, (project)directeuren en beleidsadviseurs van de landelijke, lokale en provinciale overheden.

EDITIE 2022
1 of meer professionals van de volgende organisaties hebben deelgenomen:

NV Bru. Dc., Van Roey Vastgoed nv, Groep Van Roey nv, RebelGroup Advisory Belgium nv, SmartHome nv, Stad Leuven, archipelago, Vandenbussche NV , JLL, Bureau Bouwtechniek nv, Belfius, MG Real Estate nv, Kairos nv, Willemen Construct, Hoome nv, Algemene Aannemingen Van Laere nv, Kleine Landeigendom Zuiderkempen cvba, Tractebel Engineering, citydev.brussels, Housing Invest bvba, Vanbreda Risk & Benefits, Danneels Projects nv, De Steenoven nv, AG VESPA, Befimmo, B2Ai, Woonhaven Antwerpen, Stad Gent, AG Stadsontwikkeling Leuven, Macobo-Stabo, Immoweb, Schüco International KG, B&R Bouwgroep, Frast Construct bvba , Houben nv, Ondernemingen Louis De Waele, Triginta, Wienerberger nv, Durabrik nv, Reynaers Aluminium nv, Leesen Afbouw, Home Invest Belgium, Viessmann Belgium, Gilen Real Estate, Tiberghien Advocaten, Pixii – Kennisplatform Energieneutraal Bouwen, Conite, Essencia, Provincie Antwerpen, POLO Architects, Vlaamse Regering, Archipelago | AR-TE, ARCADIS Belgium nv, Stad Antwerpen, Revive, ION, European PropTech Association, WoninGent, STO Real Estate, Furnibo nv

TARIEVEN

  • Deelname tarief: €599,-
  • Gemeente tarief: €449,- (Overheid & Gemeentes)

De bovengenoemde bedragen zijn excl. BTW per deelnemer. De lunch en consumpties zijn inbegrepen.

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Voor meer informatie klik hier Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Een impressie van onze voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.