Slimmer en zekerder: de waarde van een gezamenlijk energiesysteem tussen Nederland en België

Slimmer en zekerder: de waarde van een gezamenlijk energiesysteem tussen Nederland en België

Als offshore congresbezoeker ben je waarschijnlijk op de hoogte van de enorme potentie van hernieuwbare energie op de Noordzee, met name offshore windenergie en de productie van waterstof. De huidige wereldwijde crisis onderstreept alleen maar de noodzaak om de uitrol van offshore energie te versnellen, zodat we kunnen zorgen voor energiezekerheid en marktstabiliteit. Het goede nieuws is dat Nederland en België de handen ineen slaan om een slim, zeker en duurzaam energiesysteem te creëren.

Europese steun

Het REPowerEU-pakket bevat belangrijke maatregelen om vergunningsprocedures voor hernieuwbare energie te versnellen en te vereenvoudigen. Het is van essentieel belang dat netinfrastructuurprojecten dezelfde snelle regels krijgen als hernieuwbare energieprojecten. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat we snel en efficiënt kunnen schakelen bij de uitrol van offshore windenergie in de Noordzee.

Een duurzaam energiesysteem

Maar hoe zorgen we voor een optimale verbinding van de Noordzee naar Nederland en België? Een goede samenwerking tussen beide landen is cruciaal. Door nauw samen te werken, kunnen we zorgen voor een slim, zeker en duurzaam energiesysteem dat beide landen ten goede komt. Het is belangrijk dat we de Noordzee gebruiken als een bron van schone energie die betaalbare elektriciteit levert aan Europese huishoudens.

Met de snelle ontwikkeling van technologie en de stijgende vraag naar hernieuwbare energie, is het essentieel dat we ons richten op marktstabiliteit en betaalbaarheid. Een goed functionerende energiemarkt voor Nederland en België kan ervoor zorgen dat we kunnen profiteren van de voordelen van offshore windenergie en andere hernieuwbare energiebronnen. Door te investeren in een slim en zeker energiesysteem, zorgen we voor een duurzame toekomst voor ons allemaal.

Samen staan we sterk

Dus laten we samenwerken en ons richten op de uitrol van offshore windenergie in de Noordzee. Laten we zorgen voor een optimale verbinding tussen Nederland en België en een energiemarkt creëren die betaalbaar en duurzaam is. Op die manier kunnen we zorgen voor een toekomst waarin hernieuwbare energiebronnen een belangrijke rol spelen in onze energievoorziening.

Tijdens Offshore Day bespreken we samen met de Nederlandse en Belgische netbeheerders en Europese producenten welke stappen er nu genomen worden om op de Noordzee geproduceerde energie, efficiënt en snel aan land te brengen. Jij bent er toch ook bij?

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.