Transportdebat: Dit is wat onze sprekers zeggen

Transportdebat: Dit is wat onze sprekers zeggen

Op 9 februari heeft de eerste editie van het Transportdebat plaatsgevonden. Het was een succes! Tijdens het Transportdebat zijn er interessante discussies gevoerd. Wij hebben de volgende quotes verzameld.

Bij het thema Fuel for the Future was o.a. Koen de Vos, Directeur Supply Chain, Colruyt Group, aan het woord. Hij heeft het gehad over de nieuwe zero-emissie technologieën.

Koen de Vos: ‘hoeveel CO2 zou een Diesel hebben vergeleken met een paard?’ als we zien hoe snel de ontwikkelingen gaan in vergelijking met vroeger.

Een ander thema was Volatiliteit en Veerkrachtige ketens. Marc Beerlandt, CEO, MSC, heeft het gehad over het aanpassingsvermogen van de deep-sea rederijen.

Marc Beerlandt: ‘De havens zitten vol, we kunnen niet anders dan havens beter runnen, en op een vlottere manier van en naar de terminal gaan’

Bij het thema Data Driven Logistics heeft Wim Smout, Vice President Supply Chain & Procurement, Telenet, het gehad over het delen van data tussen verladers.

Wim Smout: ‘Wat te weinig gebeurt is data delen, dat is een vijand van onze eigen toekomst’,

Tot slot was Partnerships een terugkerend thema. Sprekers waren het er over eens dat partnerships zeer belangrijk zijn en dat het opbouwen van relaties hoog in het vaandel staat. Benny Smets, CEO, Ninatrans/ FEBETRA, vatte dit mooi samen in onderstaande quote:

Benny Smets: ‘Partnerships is een sleutelwoord om de toekomst tegemoet te gaan’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.