Waterstof: De sleutel tot energieonafhankelijkheid in België

Waterstof: De sleutel tot energieonafhankelijkheid in België

Hoe wordt België energieonafhankelijk?

Waterstof kan worden geproduceerd uit duurzame energiebronnen zoals wind en zon en kan worden opgeslagen en vervoerd over lange afstanden zonder de uitstoot van CO2. Dit maakt waterstof een aantrekkelijk alternatief voor aardgas en biedt België de mogelijkheid om haar energieonafhankelijkheid te vergroten.

Een ander belangrijk voordeel van waterstof is de veelzijdigheid. Het kan worden gebruikt als brandstof voor voertuigen en kan worden omgezet in elektriciteit om huizen en bedrijven van stroom te voorzien. Door waterstof in te zetten als energiebron, kan België haar CO2-uitstoot verminderen en haar doelstellingen voor de reductie van broeikasgassen behalen.

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen bij het gebruik van waterstof als energiebron. Zo is de infrastructuur voor het opslaan en vervoeren van waterstof nog niet volledig ontwikkeld. Dit is een gebied waarop we moeten blijven investeren om het potentieel van waterstof als energiebron volledig te benutten.

Al met al biedt waterstof een veelbelovend alternatief voor aardgas en kan het een belangrijke rol spelen in het vergroten van de energieonafhankelijkheid van België. Door te investeren in de ontwikkeling van waterstofinfrastructuur, kunnen we leveringszekerheid, betaalbaarheid en duurzaamheid balanceren en België leiden naar een duurzamere toekomst.

Tijdens de Waterstof Conferentie gaan wij samen met de top van de energiesector in gesprek over een volledig energieonafhankelijk België! Jij bent er toch ook bij?

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.