Havenconferentie 2023: Drie vragen voor Catrien Scheers

Havenconferentie 2023: Drie vragen voor Catrien Scheers

Catrien Scheers, CEO, Fast Lines Belgium, komt spreken op de Havenconferentie op 30 maart in de Royal Yacht Club in Antwerpen. Maak alvast kennis met haar middels drie vragen.

  1. Waar komt uw passie voor de maritieme industrie vandaan? 

Het werd me met de paplepel ingegeven. Van kinds af zag ik hoe een plezante, open en internationale sector de maritiem is. Als transport architecte zoek je telkens opnieuw de optimale meest duurzame multimodale transport oplossing voor je klant. Die puzzel leggen en vlot uitvoeren, geeft voldoening.

  1. Wat is de grootste bottleneck voor Fast Lines Belgium wat betreft de havens, op dit moment? En wat is het  speerpunt voor uw bedrijf?

Bottlenecks zijn bijkomende regelgeving desondanks technologische vooruitgang en congestie door een tekort aan geschoold personeel of het nu loodsen of havenarbeiders zijn. Speerpunt is deze keten telkens opnieuw zo vlot mogelijk te laten verlopen door voor te denken en bij te sturen waar mogelijk.

  1. Welke boodschap wilt u meegeven aan het publiek op de Havenconferentie?

Er liggen heel wat uitdagingen op ons pad zoals het verder verduurzamen en optimaliseren van de transportketen. Hiervoor hebben we ALLE talent nodig ongeacht leeftijd, religie, gender of sekse. Laten we inzetten op SAMENwerking! Ook over sectoren heen.  Pas wanneer de productieketen van een product VOLLEDIG transparant is kunnen consumenten bewust kiezen voor het kopen van duurzame producten. Daarom pleit ik voor de invoering van een UNIVERSEEL eenvormig SDG productlabel.

Benieuwd naar hoe interessant het is voor bedrijven om te opereren in België bezien vanuit een internationaal standpunt? Wat is nodig in de ketens en hoe kunnen we de haven verduurzamen? Hoe behalen wij ketentransparantie? En welke invloed dit heeft op het havengebied? Catrien Scheers zal hier meer over vertellen in een panelgesprek samen met Ann Wurman, Directeur, essencia vlaanderen en Dirk Vanhoutteghem, Bestuurder, Gosselin Group, op de Havenconferentie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.