Podcast: Over de duurzaamheid van de logistieke sector… met Marielle van Spronsen

Podcast: Over de duurzaamheid van de logistieke sector… met Marielle van Spronsen

De logistieke sector staat bekend om zijn complexiteit en dynamiek. Maar hoe zit het met duurzaamheid binnen deze branche? In een recente aflevering van de podcast “Logistiek met…”, deelde Marielle van Spronsen, Global Head of Sustainability bij Vanguard Logistics, haar inzichten over de rol van duurzaamheid in de logistieke wereld.

Van PostNL naar Vanguard Logistics

Marielle begon haar carrière in de logistiek bij PostNL, waar ze bijna 25 jaar werkte. Haar laatste jaren daar stonden in het teken van duurzaamheid. Nu, bij Vanguard Logistics, zet ze haar passie voort door wereldwijd het duurzaamheidsprogramma van Vanguard te leiden.

Wat Betekent Duurzaamheid in Logistiek?

Volgens Marielle gaat duurzaamheid in de logistiek niet alleen over het minimaliseren van de impact op het klimaat. Het gaat ook over het waarborgen van goede arbeidsomstandigheden voor de mensen in de sector. In een tijd waarin er een groot tekort is aan logistiek personeel is dat al helemaal essentieel. Blije mensen blijven.

De Rol van Digitalisering

Digitalisering speelt volgens Marielle een cruciale rol in de huidige logistieke transitie. Het biedt niet alleen inzicht in waar goederen zich bevinden, maar helpt ook bij het efficiënter maken van werk en het meten van duurzame prestaties, zoals CO2-uitstoot. De vele verschillende systemen die in de sector gebruikt worden moeten dan wel goed op elkaar worden afgestemd. Het delen van data is cruciaal.

Luister hieronder naar het leuke gesprek dat Martijn Graat met Marielle had, of zoek naar “Logistiek met…” in je favoriete podcast app.

Het Transportdebat

Marielle is namelijk op 31 oktober ook als spreker aanwezig op Het Transportdebat, hét interactieve debat over de logistiek van de toekomst. Ook dit jaar gaan producenten, logistiek dienstverleners, retailers en overheid het gesprek aan over de transportuitdagingen. Op de agenda staan onderwerpen als duurzaamheid, de energietransitie, digitalisering en efficiëntie door slimmere oplossingen. Kijk hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Deze podcast aflevering is mede mogelijk gemaakt door LogistiekMet, Management Producties en Vanguard Logistics

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.