Transport

Debat.

3 oktober 2024

Delft

Hét interactieve logistieke debat met actuele thema’s over uitdagingen, kansen én oplossingen voor nu en morgen

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Transport Debat.

Het Transportdebat Nederland 2024! Samen delen we kennis, leggen we verbindingen en leren we van elkaar.

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

Synergie in duurzame transport en supplychains

Op donderdag 3 oktober 2024 is de vierde editie van het Transportdebat, hét interactieve debat over de logistiek van de toekomst.

Het lijkt erop dat de inspanningen om innovatie en digitalisering te versnellen een blijvende trend zijn, maar de praktische implementatie blijkt vaak complexer dan verwacht. Een van de grote uitdagingen die voor ons ligt, is de overgang naar emissieloos transport. Deze transitie vereist concrete acties en samenwerking op verschillende fronten. Naast emissiereductie zien we ook een toenemende consolidatie van logistieke bedrijven in de markt. Waar bedrijven samenwerkingen aangaan om meer met minder te doen. Zodat de supply chain nog slimmer wordt ingericht. Ook warehousing en distributie is een belangrijk thema: hoe ziet het warehouse en de distributie van de toekomst er uit?

Om deze uitdagingen aan te gaan en een succesvolle toekomst te waarborgen, gaan we het gesprek aan met verladers, retailers, overheden en andere belangrijke stakeholders. Samen zullen we de logistieke strategieën ontwikkelen die nodig zijn om de transitie naar een duurzamere en efficiëntere toekomst mogelijk te maken.

HOOFDTHEMA'S DEBAT

Synergie in duurzame transport en supply chains
Zero-emissie transport haalbaar maken
Warehouse en distributie
Slimme supplychains en consolidatie, meer met minder

Sprekers

Frank Verhoeven 

CEO
Vos Logistics

Jan Fransoo 

Dr. Professor of Operations and Logistics Management
Tilburg University

Barbara Baarsma

Hoofdeconoom
PwC

Juliën de Jong

Senior Vice President Ocean Freight
DB Schenker

Paul Rombeek

Managing Director
Koninklijke Rotra Group

Jos Kagenaar 

Senior Business Development Executive
Rhenus Warehousing Solutions

Tim Beckmann

CEO
Intospace

Youssef Zouhair

Country Customer Fulfilment Manager
IKEA

Marc Bekkers

Director Customer Service & Logistics
Heineken

Annemieke Sirre 

Director Transport
Albert Heijn 

Programma

Achter de schermen zijn we druk bezig met de ontwikkeling van het programma. Houd de website in de gaten.

12.00 Ontvangst en netwerklunch

Door moderators Frank Verhoeven CEO, Vos Logistics en Jan Fransoo Professor of Operations and Logistics Management, Tilburg University

Barbara Baarsma, Hoofdeconoom, PwC

Tijdens dit onderdeel wordt gefocust op het lange termijn perspectief en de ruimte voor logistiek: warehousing en distributie. Is er nog ruimte voor logistiek? Denk aan de verschillende fijnmazige distributiestromen en ook de ruimte voor warehousing.

Ondanks de uitdagingen van de dagelijkse bedrijfsvoering is het nodig je te richten op je lange termijn visie en het proactief aanpakken van deze vraagstukken zijn van groot belang om de sector toekomstbestendig te maken en te houden. Ga samen de discussie aan over oplossingen, en voeg hiermee waarde en relevantie toe aan jouw bedrijf.

 

  • Jos Kagenaar, Senior Business Development Executive, Rhenus Warehousing Solutions
  • Tim Beckmann, CEO, Intospace
  • Youssef Zouhair, Country Customer Fulfilment Manager, IKEA

14.45 Netwerk & Coffee break

Dit onderdeel benadrukt het belang van creatieve oplossingen om meer te doen met minder en ook duurzame groei te bevorderen. Innovatie en digitalisering spelen een centrale rol in dit streven naar optimalisatie, waarbij slimme technologieën zoals Artificial Intelligence (AI) en datadelen worden ingezet om processen te stroomlijnen en snellere besluitvorming te stimuleren. Hoe kunnen we dit het beste vormgeven en met wat voor partnerships? Welke slimme innovaties kunnen gebruikt worden voor het optimaliseren van logistieke corridors en het gezamenlijke gebruik hiervan? En hoe krijgen we die synergie in de supply chain?

 

  • Marc Bekkers, Director Customer Service & Logistics, Heineken
  • Julien de Jong, VP, DB Schenker
  • Paul Rombeek, Managing Director, Koninklijke Rotra Group

 

Het realiseren van duurzaamheid vormt het kernpunt binnen dit thema. Wat wordt de brandstof van de toekomst? Op welke manier wordt voerstappen op EV haalbaar? Welke rol gaat waterstof spelen binnen het goederentransport? Hoe kunnen we transport verder optimaliseren zodat we de beladingsgraden omhoog kunnen brengen. Door gezamenlijke inspanningen en innovatieve benaderingen streven we naar een duurzame toekomst, waarbij milieuvriendelijke oplossingen, financieel haalbare business cases en samenwerking voorop staan. Welke samenwerkingen zijn er te vinden en wat zijn hiervan de best practices? 

 

  • Annemieke Sirre, Director Transport, Albert Heijn

 

17.00 Netwerk Borrel

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Sprekers

Locatie

Locatie & Parkeren

De locatie van het Transportdebat wordt binnenkort bekend gemaakt

PRAKTISCHE INFORMATIE

We verwachten tijdens het Transportdebat logistiek dienstverleners, transportondernemers, verladers en expediteurs, beleidsmakers en beleidsadviseurs. Iedereen die mee wil doen aan het vormgeven van het transport van morgen is van harte welkom!

Editie 2023

Eén of meerdere collega’s van de volgende organisaties nemen deel:

Wehkamp, Zuiver Interieur Group, ABN AMRO Bank, AS24 by TotalEnergies, Container Terminal Doesburg, DHL eCommerce, E. van Wijk Forwarding, Erasmus School of Economics, Essent, Europees Parlement, Eviden, FincoEnergies, FrieslandCampina, ING, Liberty Mutual Surety, Logistics Community Brabant, Milence Research & Development, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, OG Clean Fuels, Port of Moerdijk, Shell Nederland, Simply Deliver, Supply Chain Magazine, Topsector Logistiek, Trans.eu, VLM, Vanguard Logistics Services, Vos Logistics,  TKI DInalog, Logistiek met, Sanders Fritom, Koeltrans Angeren, North Sea Port, Tri-Vizor, Ninatrans NV, Thermo Fisher, Neele-Vat Logistics, Vos Logistics, Logistiek, Ministerie van I&W, Rijkswaterstaat, Renewi, Orange Charging, Royal Dutch LV Logistics, Fero

De kosten van dit middagcongres bedragen normaal €399,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief lunch en consumpties.

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Impressie van de voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.