Transport

Debat.

31 oktober 2023

Breda

Hét interactieve logistieke debat met actuele thema’s over uitdagingen, kansen én oplossingen voor nu en morgen

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Transport Debat.

Het Transportdebat Nederland 2023! Samen deelden we kennis, hebben we verbindingen gelegd en van elkaar geleerd.

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

logistiek debat over key issues

Op dinsdag 31 oktober 2023 heeft de derde editie van het TransportDebat plaatsgevonden, hét interactieve debat over de logistiek van de toekomst. Ook dit jaar gingen we met elkaar – producenten, logistiek dienstverleners, retailers en overheid – het gesprek aan over de transportuitdagingen. Deze opzet gaf energie, inspiratie én we hebben de belangrijke gesprekken met elkaar gehad die nodig zijn om samen verder stappen te zetten. Geen speeches, maar juist direct met elkaar in gesprek over de kern van de uitdagingen: dat is het TransportDebat. Samen maken we de toekomst, wat is er nodig voor duurzame, slimme en connected transport? Dat was het thema van deze middag in Breda. .

HOOFDTHEMA'S DEBAT

Innovatie: slimme oplossingen voor meer efficiëntie
Route naar emissieloos transport
Update waterstof, EV en biofuels
Uitrol duurzame energie- en laadinfrastructuur
Nieuwe business modellen voor transport
Smart mobility oplossingen, wat werkt?

Sprekers

Frank Verhoeven 

CEO
Vos Logistics

Caroline Nagtegaal

Member of European Parliament
Europees Parlement

Frank van Oort

Hoogleraar Urban & Regional Economics
Erasmus School of Economics

Schelte Halma

Head of Supply Chain Management & Fulfilment
Wehkamp

Bart Banning

Sector Banker Transport & Logistiek
ABN AMRO Bank

Maarten Moolhuysen

Director Hydrogen
Essent

Maarten Jaspers

CTO
Milence

Roelof Hofman

COO
DHL eCommerce

Dylan Koenders

Directeur Innovatie en Strategie voor Mobiliteit
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Marielle van Spronsen

Topsector Logistiek en Global Director Sustainability
Vanguard Logistics

Raymond van der Putten

Director Operations
Zuiver Interior Group

Leo Kemps

Directeur
Logistics Community Brabant

Hans Moonen

Expert Smart Logistics
CGI

Programma

Achter de schermen zijn we druk bezig met de ontwikkeling van het programma. Houd de website in de gaten.

12.00 Ontvangst en netwerklunch

Door moderators Frank Verhoeven, CEO, Vos Logistics en Hans Moonen, Expert Smart Logistics, CGI

Caroline Nagtegaal-Van Doorn, lid Europees Parlement opent deze derde editie met haar visie op de toekomst van logisitiek vanuit een Europees speelveld. Waar zet zij zich voor in om te zorgen dat we ook in de toekomst duurzaam kunnen groeien?

Tijdens dit onderdeel wordt gefocust op het lange termijn perspectief en de rol van logistiek. Binnen dit thema zijn verschillende onderwerpen van belang, zoals vraag en aanbod, nieuwe business modellen, personeelstekort, investeringen, voorspelbaarheid in ketens en ook de rol van logistiek binnen de maatschappelijke context. Ondanks de uitdagingen van de dagelijkse bedrijfsvoering is het nodig je te richten op je lange termijn visie en het proactief aanpakken van deze vraagstukken zijn van groot belang om de sector toekomstbestendig te maken en te houden. Ga samen de discussie aan over oplossingen, en voeg hiermee waarde en relevantie toe aan jouw bedrijf.

In debat met o.a.:

Dylan Koenders, Directeur Innovatie en Strategie voor Mobiliteit, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Marielle van Spronsen, Topsector Logistiek en Global Director Sustainability, Vanguard Logistics
Frank van Oort, Hoogleraar Stedelijke en Regionale Economie Erasmus School of Economics
Bart Banning, Sector Banker Transport & Logistics, ABN AMRO

Dit onderdeel benadrukt het belang van creatieve oplossingen om meer te doen met minder en ook duurzame groei te bevorderen. Innovatie en digitalisering spelen een centrale rol in dit streven naar optimalisatie, waarbij slimme technologieën zoals Artificial Intelligence (AI) en datadelen worden ingezet om processen te stroomlijnen en snellere besluitvorming te stimuleren. Hoe kunnen we dit het beste vormgeven en met wat voor partnerships? Welke slimme innovaties kunnen gebruikt worden voor het optimaliseren van logistieke corridors en het gezamenlijke gebruik hiervan? We gaan hierover uitgebreid in gesprek met onder meer:

Schelte Halma, Head of Supply Chain Management & Fulfilment, Wehkamp
Raymond van der Putten, Director Operations, Zuiver Interior Group
Leo Kemps, Directeur Logistics Community Brabant (LCB)

15.25 Netwerk & Coffee break

Het realiseren van duurzaamheid vormt het kernpunt binnen dit thema. Wat wordt de brandstof van de toekomst? Op welke manier wordt voerstappen op EV haalbaar? Welke rol gaat waterstof spelen binnen het goederentransport? Hoe kunnen we transport verder optimaliseren zodat we de beladingsgraden omhoog kunnen brengen. Door gezamenlijke inspanningen en innovatieve benaderingen streven we naar een duurzame toekomst, waarbij milieuvriendelijke oplossingen, financieel haalbare business cases en samenwerking voorop staan. Welke samenwerkingen zijn er te vinden en wat zijn hiervan de best practices? In debat met onder meer:

Roelof Hofman, COO, DHL eCommerce
Maarten Moolhuysen
, Director Hydrogen, Essent
Maarten Jaspers, CTO, Milence

17.00 Netwerk Borrel

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Hostingpartner

Partners

Mediapartner

Sprekers

Locatie

Locatie & Parkeren

Breda University of Applied Sciences
Monseigneur Hopmansstraat 2
4817 JS BREDA
Let Op! Het Transport Debat is in het Frontier gebouw. De ontvangst is op de Innovation Square op de begane grond.
Navigeer op Sint Ignatiusstraat/Mgr. Hopmansstraat 2 en volg de borden van de campusparkeerplaats. Je kan parkeren op terrein P2. Bij de slagboom kan je aangeven dat je voor het TransportDebat komt dat plaatsvindt in Innovation Square.

PRAKTISCHE INFORMATIE

We verwachten tijdens het Transportdebat logistiek dienstverleners, transportondernemers, verladers en expediteurs, beleidsmakers en beleidsadviseurs. Iedereen die mee wil doen aan het vormgeven van het transport van morgen is van harte welkom!

Editie 2023

Eén of meerdere collega’s van de volgende organisaties nemen deel:

Wehkamp, Zuiver Interieur Group, ABN AMRO Bank, AS24 by TotalEnergies, Container Terminal Doesburg, DHL eCommerce, E. van Wijk Forwarding, Erasmus School of Economics, Essent, Europees Parlement, Eviden, FincoEnergies, FrieslandCampina, ING, Liberty Mutual Surety, Logistics Community Brabant, Milence Research & Development, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, OG Clean Fuels, Port of Moerdijk, Shell Nederland, Simply Deliver, Supply Chain Magazine, Topsector Logistiek, Trans.eu, VLM, Vanguard Logistics Services, Vos Logistics,  TKI DInalog, Logistiek met, Sanders Fritom, Koeltrans Angeren, North Sea Port, Tri-Vizor, Ninatrans NV, Thermo Fisher, Neele-Vat Logistics, Vos Logistics, Logistiek, Ministerie van I&W, Rijkswaterstaat, Renewi, Orange Charging, Royal Dutch LV Logistics, Fero

De kosten van dit middagcongres bedragen normaal €499,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief lunch en consumpties. Hosting partner Logistics Community Brabant sponsort de locatie, waardoor we de prijs kunnen verlagen naar €399,- (excl. BTW) per deelnemer.

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Impressie van de voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.