Circulair

Real Estate

BELGIE.

19 oktober 2022

Antwerpen

Dé conferentie over de oplossingen en kansen voor het succesvol ontwikkelen van circulair vastgoed.

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Circulair Real Estate Belgie.

Circulair Real Estate België 2022 was een groot succes! We hopen je in 2023 terug te zien.

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

Welkom!

Dank voor je komst naar de 5e editie van Circulair Real Estate bij de Salons van Edel. Het was een interessante editie met updates over de laatste ontwikkelingen over het steeds interessanter wordende business model voor circulariteit in de vastgoedsector. Er is gesproken over dat er (nog) meer samengewerkt moet worden. Als er iets niet goed werkt, moet daar juist over gesproken worden aldus Jorn Verbeeck, KPMG. De rol van de verzekeraar kwam naar voren. Wat nu gebouwd wordt, moet over 20 jaar herbouwd/gerenoveerd worden. Is dat verzekerbaar? Het ontwikkelen van een Concrete Circularity Centre kwam te sprake, maar ook de certificering van C2C. Er zouden meer bedrijven gecertificeerd moeten worden.
We kregen tips vanuit verschillende praktijkcases, zoals: “Probeer het beter te doen dan de wettelijke norm. Er zit altijd een vertraging tussen de vergunningsaanvraag en het bouwen. Vaak loop je dan achter de feiten aan” aldus Nele Schelfhout van Redevco. Key is om zo vroeg mogelijk te starten met het bespreken van circulariteit bij alle partijen. Kathleen Helsen, Provincie Antwerpen geeft aan: “We moeten zo snel mogelijk stappen vooruit zetten om alle doelen te gaan halen”. “De evolutie is gestart en zal zeker niet stoppen!” aldus Sabrina Prieus, Het Facilitair Bedrijf.
Belangrijke punten zijn besproken, maar ook nog genoeg vraagstukken die we zeker tijdens de volgende editie van Circulair Real Estate mee zullen nemen. We zien je graag op Circulair Real Estate 2023!

Thema’s

Matchmaking: hoe vind je elkaar?
Circulair aanbesteden
Vanuit de bouwpraktijk de lessons learned
Woningbouw ook geschikt voor circulair herontwikkelen
Circulaire transitie en pilootprojecten

Sprekers 2022

Onderstaande sprekers delen hun kennis en visie op het podium.

Brigitte Mouligneau

Transitiemanager Circulaire Economie
Vlaanderen Circulair

Katrien Nottebaert

CCO
Wienerberger

Lieven De Groote

Ingenieur-Architect/ Co-Owner
MAKER Architecten

Ilse Piers

Algemeen Directeur
Wonen Regio Kortrijk

Sabrina Prieus

Teamhoofd Vastgoed
Het Facilitair Bedrijf

Nadja Van Houten

Directeur – Bestuurder
Bureau Bouwtechniek

Alexandre Huyghe

CEO
Revive

Kathleen Helsen

Gedeputeerde
Provincie Antwerpen

Sara Bernar

Directeur der Werken
Van Laere

Leen Van Wassenhove

Commercieel Verantwoordelijke
CCB

Bart Cobbaert

Architect-Bestuurder
DENC-studio

Nele Schelfhout

Head of Property Management
Redevco Retail Belgium

Programma 2022

Bekijk hieronder de onderwerpen en klik door om inhoud en sprekers per onderdeel te zien.

12.30 Ontvangst en netwerklunch

door moderator, Brigitte Mouligneau, Transitiemanager Circulaire Economie bij Vlaanderen Circulair.

Wat is er nodig om de volgende stap te zetten voor circulair bouwen?

Tafelgesprek met onder meer:

  • Alexandre Huyghe, CEO, Revive
  • Bart Cobbaert, Architect-Bestuurder, DENC-studio
  • Jorn Verbeeck, Senior Manager Sustainability & ESG, KPMG Belgium

ZIN is het project voor de ombouw van de Torens 1 & 2 van het WTC-complex in de Brusselse Noordwijk eerder op dit congres gepresenteerd in 2019. Nu moet in 2023 het project opgeleverd worden. Welke ervaringen en geleerde lessen kunnen we meenemen vanuit de bouwer Aannemingen Van Laere? Sara Bernar, Directeur der werken, kan alles vertellen over waar ze tegenaan liepen en hoe ze – via een niet evidente weg -toch circulair gaan volbrengen. Niet meer in concept, maar juist info delen vanuit de praktijk. Betonbedrijf CCB sluit aan en vertelt hoe ze met het beton in dit project zijn omgegaan, Leen Van Wassenhove, Commercieel Verantwoordelijke, CCB vertelt meer.

The Leaf Shopping Ternat werd gebouwd volgens het Cradle-to-Cradle®-principe. Nele Schelfhout, Head of Property Management bij Redevco Retail Belgium vertelt over hoe sustainability, de rode draad en hoe, door dit als een labo project neer te zetten, ze hebben geleerd van wat er wel en niet haalbaar is. Ook uitgaande van de economische haalbaarheid. Wat nemen ze mee naar de toekomst?

15.00 Break en netwerkmoment

In Kortrijk is sociale huisvestingsmaatschappij Wonen Regio Kortrijk aan het pionieren met circulaire woningen. Woningen die gerenoveerd moesten worden, zijn circulair herontwikkeld. Het project is op verschillende schalen circulair. Wat zijn de geleerde lessen vanuit de praktijk? Leer van de ervaringen vanuit verschillende samenwerkingspartners in dit project.

Korte toelichting project gevolgd door een interview met:

  • Ilse Piers, Algemeen Directeur, Wonen Regio Kortrijk
  • Katrien Nottebaert, CCO, Wienerberger Belgium
  • Lieven De Groote, Ingenieur-Architect/ Co-Owner, MAKER Architecten

Bureau Bouwtechniek en de Universiteit Antwerpen hebben recent onderzoek afgerond naar circulair aanbesteden van bouw- en rennovatieprojecten. Het ontwikkelen van een aanbestedingsmethodiek wordt verder gezet in de richting van het ontwikkelen van een beoordelingscriterium voor circulair bouwen en hoe te gunnen. Nadja Van Houten, Directeur-Bestuurder Bureau Bouwtechniek vertelt ons meer hierover. Daarna gaan we in gesprek met haar en Kathleen Helsen, Gedeputeerde Provincie Antwerpen, en Sabrina Prieus, Teamhoofd Vastgoed, Het Facilitair Bedrijf, over hun rol in het verder brengen en mogelijk versnellen van circulariteit bij (ver)bouwprojecten.

De Circubuild-award erkent de verdienste van mensen die pionierswerk lever(d)en op het vlak van circulair bouwen. Tijdens deze uitreiking zal de nieuwe winnaar bekend worden gemaakt.

17.15 Afsluiting door Brigitte Mouligneau en start netwerkdrinks

Meer informatie De inschrijvingen voor de editie 2023 openen binnenkort!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Hoofdpartner 2022

Partner 2022

erkend DIENSTVERLENER

Sprekers 2022

Mediapartner 2022

Locatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

Op dit event ontmoet u publieke en private bouw- en vastgoedprofessionals, zoals beleidsmedewerkers en projectmanagers van lokale en provinciale overheden, promotoren, investeerders, financiers, eigenaars, ontwikkelaars, beheerders, architecten, aannemers, makelaars, juristen, ingenieurs en adviseurs.

DEELNEMERS EDITIE 2022:

MAKER Architecten, Vlaanderen Circulair, Willy Naessens Industriebouw, Architecten Groep 3, Wienerberger nv, Algemene Aannemingen Van Laere nv, Beddeleem nv, Bolckmans nv, Leesen Afbouw, Vanbreda Risk & Benefits, Home Invest Belgium, Brussels Airport Company, Reynaers Aluminium nv, Gillion nv, Freestone nv, Architects in Motion bvba, ADM Topo, Hydro Building Systems , Bao Living, Candor, Howest, ION, Retail Estates, B&R Bouwgroep, ROCKWOOL Belgium, Groep Van Roey nv, Encon, Heem Invest bv, Inter-Vilvoordse Maatschappij voor Huisvestiging  , Universiteit Gent, Sarariman bv, Van Dessel Insurance Brokers, Redevco Belgium, Kamp C, 4Heritage bv, Drees & Sommer, Madaster Belgium, Unilin, VIBE, Antea Group, Soprema, Schüco International KG, Redactiebureau Palindroom, Studio Tuin & Wereld, Stad Sint-Niklaas, Uitgeverij Palindroom – uitgave Circubuild, Pixii, DENC studio, Provincie Antwerpen, Revive, OVAM, Wonen Regio Kortrijk, Het Facilitair Bedrijf, Bureau Bouwtechniek nv, CCB, KPMG

De kosten van dit middagcongres bedragen €599,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief lunch en consumpties

OVERHEID
Overheden kunnen gebruik maken van een gereduceerd tarief van €449,- (excl. BTW) per persoon. Als uit de bedrijfsnaam niet blijkt dat u een overheidsbedrijf bent, geef dan OVERHEID aan bij promotiecode.

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Impressie van voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.