Circulair

Real Estate

BELGIE.

19 oktober 2022

Antwerpen

Dé conferentie over de oplossingen en kansen voor het succesvol ontwikkelen van circulair vastgoed.

Bekijk het programmaSchrijf je in voor de volgende editie!

Circulair Real Estate Belgie.

Hét circulair real estate event van België. Wees er snel bij en schrijf je in!

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

Welkom!

Met heel veel plezier kondigen we de 5e editie van Circulair Real Estate aan. We maken er een bijzonder interessante editie van op 19 oktober met een update over de laatste ontwikkelingen over het steeds interessanter wordende business model voor circulariteit in de vastgoedsector. Niet alleen worden grondstoffen en bouwmaterialen schaarser en duurder, juist het hergebruiken van materialen en inzetten op remontabel maken zorgen uiteindelijk voor een interessantere business case. Dat gaat niet zomaar, we ontwikkelen een hele nieuwe expertise en economie met elkaar Wij geloven er in, jij ook? Kom langs op 19 oktober!

Thema’s

Matchmaking: hoe vind je elkaar?
Circulair aanbesteden
Vanuit de bouwpraktijk de lessons learned
Woningbouw ook geschikt voor circulair herontwikkelen
Circulaire transitie en pilootprojecten

sprekers

Onderstaande sprekers hebben al bevestigd. Hou de website in de gaten voor nieuwe toezeggingen.

Brigitte Mouligneau

Transitiemanager Circulaire Economie
Vlaanderen Circulair

Katrien Nottebaert

CMO
Wienerberger

Lieven De Groote

Ingenieur-Architect/ Co-Owner
MAKER Architecten

Ilse Piers

Algemeen Directeur
Wonen Regio Kortrijk

Sabrina Prieus

Teamhoofd Vastgoed
Het Facilitair Bedrijf

Nadja Van Houten

Directeur – Bestuurder
Bureau Bouwtechniek

Alexandre Huyghe

CEO
Revive

Kathleen Helsen

Gedeputeerde
Provincie Antwerpen

Sara Bernar

Directeur der Werken
Van Laere

Programma

Bekijk hieronder de onderwerpen en klik door om inhoud en sprekers per onderdeel te zien.

12.30 Ontvangst en netwerklunch

door moderator, Brigitte Mouligneau, Transitiemanager Circulaire Economie bij Vlaanderen Circulair.

Tafelgesprek met onder meer:

  • Alexandre Huyghe, CEO Revive

ZIN is het project voor de ombouw van de Torens 1 & 2 van het WTC-complex in de Brusselse Noordwijk eerder op dit congres gepresenteerd in 2019. Nu moet in 2023 het project opgeleverd worden. Welke ervaringen en geleerde lessen kunnen we meenemen vanuit de bouwer Aannemingen Van Laere? Sara Bernar, Directeur der Werken, kan alles vertellen over waar ze tegenaan liepen, zoals cradle to cradle certificering, circulaire materialen en een database, samenwerking en hoe ze dit project – via een niet evidente weg – toch circulair gaan volbrengen. Niet meer in concept, maar juist info delen vanuit de praktijk.

15.00 Coffee break en netwerkmoment

In Kortrijk is sociale huisvestingsmaatschappij Wonen Regio Kortrijk aan het pionieren met circulaire woningen. Woningen die gerenoveerd moesten worden, zijn circulair herontwikkeld. Het project is op verschillende schalen circulair. Wat zijn de geleerde lessen vanuit de praktijk? Leer van de ervaringen vanuit verschillende samenwerkingspartners in dit project.

Korte toelichting project gevolgd door een interview met:

  • Ilse Piers, Algemeen Directeur, Wonen Regio Kortrijk
  • Katrien Nottebaert, CMO, Wienerberger Belgium
  • Lieven De Groote, Ingenieur-Architect/ Co-Owner, MAKER Architecten

Bureau Bouwtechniek en de Universiteit Antwerpen hebben recent onderzoek afgerond naar circulair aanbesteden van bouw- en rennovatieprojecten. Het ontwikkelen van een aanbestedingsmethodiek wordt verder gezet in de richting van het ontwikkelen van een beoordelingscriterium voor circulair bouwen en hoe te gunnen. Nadja Van Houten, Directeur-Bestuurder Bureau Bouwtechniek vertelt ons meer hierover. Daarna gaan we in gesprek met haar en Kathleen Helsen, Gedeputeerde Provincie Antwerpen, en Sabrina Prieus, Teamhoofd Vastgoed, Het Facilitair Bedrijf, over hun rol in het verder brengen en mogelijk versnellen van circulariteit bij (ver)bouwprojecten.

De Circubuild-award erkent de verdienste van mensen die pionierswerk lever(d)en op het vlak van circulair bouwen. Tijdens deze uitreiking zal de nieuwe winnaar bekend worden gemaakt.

17.15 Afsluiting door Brigitte Mouligneau en start netwerkdrinks

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

HOOFDPARTNER

PARTNER

erkend DIENSTVERLENER

sprekers

MEDIAPARTNER

Locatie evenement

Locatie & Parkeren

Salons Van Edel
Terbekehofdreef 13
WILRIJK
Salons van Edel is makkelijk te bereiken met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Er is een bushalte voor de deur en parking voor auto’s en fietsen voorzien.

Praktische informatie

Op dit event ontmoet u publieke en private bouw- en vastgoedprofessionals, zoals beleidsmedewerkers en projectmanagers van lokale en provinciale overheden, promotoren, investeerders, financiers, eigenaars, ontwikkelaars, beheerders, architecten, aannemers, makelaars, juristen, ingenieurs en adviseurs.

Editie 2022

1 of meer professionals van de volgende organisaties nemen deel:

Maker Architecten, Vlaanderen Circulair, Willy Naessens Industriebouw, Architecten Groep 3, Wienerberger nv, Algemene Aannemingen Van Laere nv, Beddeleem nv, Bolckmans nv, Leesen Afbouw, Vanbreda Risk & Benefits, Home Invest Belgium, Brussels Airport Company, Reynaers Aluminium nv, Gillion nv, Freestone nv, Architects in Motion bvba, ADM Topo, Hydro Building Systems , Intertrade bvba, Drees & Sommer, OVAM, Wonen Regio Kortrijk, Het Facilitair Bedrijf, Bureau Bouwtechniek nv, Revive, Provincie Antwerpen

De kosten van dit middagcongres bedragen €599,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief lunch en consumpties

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Impressie van voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.