Circulair

Real Estate

BELGIE.

12 oktober 2023

Brussel

Dé conferentie over de oplossingen en kansen voor het succesvol ontwikkelen en opschalen van circulair vastgoed met als thema dit jaar ‘opschalen’!

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Circulair Real Estate Belgie.

We tellen af tot we je kunnen verwelkomen op het event! Samen delen we kennis, leggen we verbindingen en komen we samen om met elkaar te leren.

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

De 2023 editie wordt geopend door Minister Diependaele!

Dit jaar organiseren we voor de 6e keer op rij Circulair Real Estate, waarbij niet minder dan Minister Diependaele deze namiddag opent!

Dit jaar is het hoofdthema ‘Opschalen’.
Daarnaast wordt de rol van circulariteit binnen de (vlaamse) economie, de opportuniteiten en kansen van materialen besproken.

Er wordt ingegaan op de laatste ontwikkelingen, (nieuwe) samenwerkingen en je ontvangt tips vanuit verschillende praktijkcases. Daarnaast zal de winnaar van de Circubuild je wellicht inspireren om ook stappen te zetten en wie weet ben jij de volgende winnaar!

We zien je graag op 12 oktober 2023!

Thema's

De rol van circulair bouwen binnen de economie
Circulaire opportuniteiten
Vanuit de bouwpraktijk de lessons learned
Wat is de milieu impact van circulaire en biogebaseerde materialen?
Circulaire transitie en pilootprojecten

Sprekers 2023

Onderstaande sprekers delen hun kennis en visie op het podium.
Het programma is nog volop in ontwikkeling houdt deze pagina in de gaten voor de bevestiging van nieuwe sprekers.

Matthias Diependaele

Minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed
Vlaamse Overheid

Ann Schevenels

Gedeputeerde
Vlaams-Brabant

Ine Somers

Schepen voor o.a. Economie
Stad Sint-Niklaas

Kris Liesse

Lead Real Estate Finance
ING Belgium

Annelies de Gendt

Adviseur Circulaire Economie
Stad Sint-Niklaas

Ann de Bie

Moderator, Journalist
VRT

Alexandre Huyghe

CEO
Revive

Marijke Steeman

Prof. dr. ir. arch. Sustainable Building
Universiteit Gent

Yannick Van Springel

Zaakvoerder
YVAS Architectenbureau

Hilde Carens

Projectleider Duurzame Bouwmaterialen
Colruyt Group Technics

Jef Bergmans

Researcher
VITO

Simon Gheysens

Managing Director
Ghelamco & MeetDistrict 

Frederik Bijnens

Algemeen Directeur
Democo

Niels Hendrickx

Hoofd Studiedienst
Floré

Tomas Ooms

Architect
Studio Tuin en Wereld

Wouter Polspoel

Uitreiker
Circubuild award

Anne Froidmont

Circulariteitsexpert
Werecircle

Programma

Hieronder vind je het programma. Klik op de onderwerpen voor meer informatie!

Download het programma (PDF)

12.00 Ontvangst en netwerklunch

Door moderator Ann De Bie, journalist, VRT.

Ann De Bie is vaker te zien en te horen op seminaries over dit thema. Daarnaast is ze regelmatig betrokken bij reportages over klimaat en circulariteit.

Niemand minder dan Matthias Diependaele, Vlaams Minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed, opent deze editie van Circulair Real Estate.

De minister zal onder andere ingaan op wat circulair bouwen betekent voor de Vlaamse economie, waarom het nodig is en in welke mate de hoge kosten, energietransitie en het veranderende klimaat hierbij een rol spelen.

Hoe haalbaar is circulair bouwen. Wat zijn de kansen? Luister naar de visie van: 

 • Frederik Bijnens, Algemeen Directeur, Democo

Wat zijn de nieuwste technologiemogelijkheden om gebouwen ‘slim’  te maken. Door gebruiker en gebouw te verbinden kun je het energie verbruik reduceren. Bij MeetDistrict in de Ghelamco arena is dit toegepast en is daardoor gealigneerd met de klimaat doelstellingen van Europa voor 2030, voor een gebouw dat in 2013 gerealiseerd is. Het zijn renovatie oplossingen voor gebouwen, welke zich op korte termijn terug kunnen verdienen op basis van operationele + energetische besparingen. Interessante technologie die mogelijk ook toepasselijk kan zijn voor scholen en woningen, waar de maatschappelijke impact snel en goedkoop gerealiseerd kan worden. Hierdoor kan er meer budget vrijkomen voor bewoners en gebruikers. Simon Gheysens, Chief Technology and Project Design Officer, Ghelamco and Managing Director, MeetDistrict, vertelt erover.

Wat is er nodig om de volgende stap te zetten voor circulair bouwen, om te kunnen opschalen?

Tafelgesprek met onder meer:

 • Kris Liesse, Lead Real Estate Finance ING Belgium
 • Simon Gheysens, Chief Technology and Project Design Officer, Ghelamco and Managing Director, MeetDistrict 
 • Frederik Bijnens, Algemeen Directeur, Democo
 • Anne Froidmont, Circulariteitsexpert Werecircle

14.45 Break en netwerkmoment

 • Jef Bergmans, Researcher Waste Recycling Technologies, VITO
 • Hilde Carens, Projectleider Duurzame Bouwmaterialen, Colruyt Group Technics

Vanuit de Stad Sint-Niklaas delen Ine Somers, Schepen van onder meer economie, Annelies de Gendt, adviseur circulaire economie, Niels Hendrickx, Hoofd Studiedienst Floré en Tomas Ooms, architect bij Studio Tuin en Wereld hun eerste bevindingen en lessons learned vanuit het project Cocon. De reconversie van een fabrieksgebouw tot een circulaire en sociale broedplaats in Sint Niklaas (winnaar Circubuild Award 2022).

Waar loop je allemaal tegenaan als circulaire en/of biobased materialen wil gaan gebruiken? Speelt het energievraagstuk een belangrijkere rol dan het materialenvraagstuk? Zijn biogebaseerde materialen de oplossing voor de CO2 problematiek? We gaan hierover in gesprek met:

 • Ann Schevenels, Gedeputeerde, o.a. Economie, ruimtelijke planning en omgevingsvergunningen Vlaams-Brabant
 • Marijke Steeman, dr. ir. arch. Sustainable building, Ghent University
 • Alexandre Huyghe, CEO, Revive
 • Yannick van Springel, zaakvoerder, YVAS architectenbureau

De Circubuild-award erkent de verdienste van mensen die pionierswerk lever(d)en op het vlak van circulair bouwen. Tijdens deze uitreiking zal de nieuwe winnaar bekend worden gemaakt.

17.10 Afsluiting door Ann de Bie en start netwerkdrinks

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Wij brengen stakeholders uit de keten bij elkaar tijdens onafhankelijke events to connect.
SHARE
Bevlogen topsprekers en experten delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen. Share your learnings.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing en create.

Laatste nieuws

Meer nieuws over Circulair Real Estate België? Hier houden we je op de hoogte. Maar je kan je hier natuurlijk ook aanmelden voor de nieuwsbrief om de volgende editie niet te missen!

Aanmelden nieuwsbrief

Partners

Mediapartner

erkend DIENSTVERLENER

1,5 vormingsuren

Sprekers

Locatie

Locatie & Parkeren

GREENHOUSE BXL
Berkenlaan 8A + 8B
1831 Diegem

Parkeren kan bij Indigo Parking Berkenlaan 8C

PRAKTISCHE INFORMATIE

Op dit event ontmoet je publieke en private bouw- en vastgoedprofessionals, zoals beleidsmedewerkers en projectmanagers van lokale en provinciale overheden, promotoren, investeerders, financiers, eigenaars, ontwikkelaars, beheerders, architecten, aannemers, makelaars, juristen, ingenieurs en adviseurs.

Editie 2023
Eén of meerdere collega’s van de volgende organisaties nemen deel:

ION, AGB AG Stadsontwikkeling Leuven, Algemene Aannemingen Van Laere nv, B&R Bouwgroep, Bopro nv, Carpentier, Colruyt Group Technics, CONIX RDBM Architects nv, DC Belgium, Drees & Sommer, Furnibo nv, Ghelamco nv, IMEC vzw, ING Belgium, Intertrade bvba, Onesto Kredietmaatschappij , Provincie Vlaams-Brabant, Redevco Belgium, Revive, Reynaers Aluminium nv, Stad Sint-Niklaas, SumProject / Sum Research nv, Sweco Belgium, Tectum Group, Universiteit Gent, Vandenbussche NV, VITO, VK Architects & Engineers, Vlaamse Regering, VRT Nieuwsdienst, Wienerberger nv, YVAS Architechtenbureau

Schrijf je in voor het onafhankelijke seminarie Circulair Real Estate.

De kosten van dit middagcongres bedragen €649,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief lunch, netwerkborrel en consumpties.

OVERHEID
Overheden kunnen gebruik maken van een gereduceerd tarief van €499,- (excl. BTW) per persoon. Als uit de bedrijfsnaam niet blijkt dat je een overheidsbedrijf bent, geef dan OVERHEID aan bij promotiecode.

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

GROEP

Wil je je met 3 of meer mensen tegelijk inschrijven, bijvoorbeeld uit een bedrijf, of met samenwerkingspartners vanuit de keten/je regio? Neem dan contact met ons op voor een combinatieticket. Stuur een mail naar info@managementproducties.com en geef aan dat het om een meerdere inschrijvingen gaat voor Circulair Real Estate. Dan nemen we contact met je op.

Wil je laten zien dat jouw bedrijf dé expert is op jullie vakgebied?

Ben je bijvoorbeeld dienstverlener, lever je grondstoffen, materialen of ben je de bedenker van concepten van de toekomst? Wil je jezelf laten zien tijdens deze strategische netwerkmiddag? Dan dagen wij je uit ’to partner up’! Zie voor meer informatie onze pagina over ‘Partnerships‘.

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Impressie van voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.