Circulair

Real Estate

BELGIE.

10 oktober 2024

Brussel

Circulair Real Estate is dé conferentie over de oplossingen en kansen voor het succesvol ontwikkelen van circulair vastgoed. Met als moderator dit jaar Brigitte Mouligneau én een rondleiding door hét circulaire kantoorgebouw van Brussel!
Deze namiddag komen verschillende partijen vanuit de gehele keten samen. Tenslotte: Samenwerken is de oplossing om verder te komen. Verschillende topexperten gaan in gesprek over de thema’s die nu spelen. Wees onderdeel van de toekomst en praat mee!

Klik hier voor meer informatieIk ben erbij!

VORIGE EDITIES

Impressie van voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Circulair Real Estate Belgie.

Samen delen we kennis, leggen we verbindingen en komen we samen om met elkaar te leren.
De volgende editie is op 10 oktober 2024!
Nog maar…

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

Circulair vastgoed: de oplossingen en kansen

Dit jaar gaat voor de 7e keer op rij Circulair Real Estate door. Niemand minder dan Brigitte Mouligneau van Vlaanderen Circulair is moderator van deze dag. Dit jaar ook de unieke kans om het meest circulaire kantoorgebouw van de Vlaamse Overheid van dichtbij te bekijken tijdens een rondleiding voorafgaand!

Aan bod komen de laatste ontwikkelingen, (nieuwe) samenwerkingen, als ook de opportuniteiten en kansen van circulaire en biogebaseerde materialen. Verder werden er inspirerende voorbeelden getoond vanuit de praktijk.

We kijken uit naar de nieuwe editie op 10 oktober 2024. Ben jij er ook bij?

Thema's

Circulaire opportuniteiten
Vanuit de bouwpraktijk de lessons learned
De laatste stand van zaken: circulaire en biogebaseerde materialen
Circulaire transitie en pilootprojecten

Sprekers 2024

Hou deze pagina in de gaten voor spreker updates, of schrijf je voor eventupdates via deze link (kies voor opties vastgoed).

Brigitte Mouligneau op Circulair Real Estate bij managementproducties.com
Brigitte Mouligneau

Transitiemaker
Vlaanderen Circulair

Peter de Wilde

Administrateur-Generaal
Agentschap Onroerend Erfgoed

Davy Demuynck

CEO
ION

Nadine Böve

Projectmanager (circulaire) bouwprojecten
Facilitair Bedrijf

Koen Tengrootenhuysen

Directeur Real Estate
Decathlon

Stephan Vandermolen

Deputy Advisor Competentiecentrum Sustainability & Circulaire Economie
VBO-FEB

Thomas De Cuyper

Managing Director
PwC

Wim Plaum

Project Director
Befimmo

Programma 2024

Houd deze website in de gaten of schrijf je in voor de congres updates (thema vastgoed) en ontvang als eerste de laatste sprekersbevestigingen in je mailbox.
Klik op de onderwerpen voor meer informatie over het programma van 10 oktober 2024!

10.15 Ontvangst deelnemers rondleiding Belpaire gebouw

Je hebt deze dag de unieke kans om het nieuwe, onlangs geopende, meest circulaire kantoorgebouw van de Vlaamse Overheid het Belpaire gebouw te bezichtigen tijdens een rondleiding speciaal voor de deelnemers van Circulair Real Estate.

Het meest circulair want: 95% van de materialen is ter plaatse behouden, hergebruikt of gerecycled. Het is daarbij multifunctioneel met zowel kantoren, een hotel en woningen en aanpasbaar waar nodig. Tijdens de rondleiding krijg je de kans om dit gebouw van dichtbij te zien, ervaren en voelen. Kortom om er alles over te weten te komen!

12.00 Ontvangst en netwerklunch op conferentielocatie

Moderator deze dag is Brigitte Mouligneau, Transitiemanager, Vlaanderen Circulair.

Brigitte combineert haar diepgaande kennis met een pragmatische aanpak om samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappij te stimuleren. Haar inzet en visie hebben bijgedragen aan talrijke initiatieven die Vlaanderen positioneren als een voorloper op het gebied van circulaire economie.

Met welke regels moeten we rekening houden op de korte en middellange termijn? De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is begin dit jaar al van kracht gekomen voor grote organisaties. Per 2027 geldt dit ook voor kleinere beurgenoteerde Europese kmo’s. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met de Europese taxonomie en is er ook (nieuwe) verslaglegging rondom de carbon footprint;  Scope3. De wetgeving is van invloed op de verslaglegging en de relaties in de keten, zoals afnemers en leveranciers. Welke inzichten en opportuniteiten kan het uw organisatie opleveren? En wat kan circulariteit hierin betekenen?

  • Stephan Vandermolen, Deputy Advisor Competentiecentrum Sustainability & Circulaire Economie, VBO-FEB
  • Thomas De Cuyper, Managing Director, PwC

Grote bedrijven streven naar duurzame gebouwen. Hoor de visie over waarom ze kiezen voor duurzaam en circulaire panden.

14.45 Break en netwerkmoment

Hoor alles over de ervaringen die ze hebben opgedaan tijdens de bouw van het onlangs geopende Belpaire gebouw. De lessons learned over wat goed ging en wat ze volgende keer wellicht anders zullen aanpakken. Wat kun jij meenemen uit de geleerde lessen vanuit dit circulaire project?

  • Nadine Böve, Projectmanager (circulaire) bouwprojecten, Facilitair Bedrijf
  • Wim Plaum, Project Director, Befimmo

Hoe kunnen we CO2-impact van materialen terugdringen? Met houtbouw en/of biobased materialen. En hoe meten we dit? Hoe bouwen we natuurvriendelijk? Hoor de lessons learned, en wat het daadwerkelijk ook oplevert.

  • Herontwikkeling vs nieuwbouw
  • Risico’s / beschikbaarheid / logistiek / schaarste
  • Financiering vs waarde
  • Renoveren en/of herbestemming beter dan nieuwbouw?

Met onder meer:

  • Peter De Wilde, Administrateur-Generaal, Agentschap Onroerend Erfgoed
  • Davy Demuynck, CEO, ION

17.00 Afsluiting door Brigitte Mouligneau en start netwerkdrinks

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Wij brengen stakeholders uit de keten bij elkaar tijdens onafhankelijke events to connect.
SHARE
Bevlogen topsprekers en experten delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen. Share your learnings.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing en create.

Laatste nieuws

Meer nieuws over Circulair Real Estate België? Hier houden we je op de hoogte. Maar je kan je hier natuurlijk ook aanmelden voor de nieuwsbrief om de volgende editie niet te missen!

Aanmelden nieuwsbrief

Partners 2023

Mediapartners

erkend DIENSTVERLENER

Aantal vormingsuren volgt

Sprekers 2023

Locatie

Locatie & Parkeren

Wij zijn hard op zoek naar dé circulaire locatie voor dit evenement. Hierover snel meer.
(Ps. heb jij/of ken je zo’n locatie, laat het het ons zeker even weten!)

PRAKTISCHE INFORMATIE

Op dit event ontmoet je publieke en private bouw- en vastgoedprofessionals, zoals beleidsmedewerkers en projectmanagers van lokale en provinciale overheden, promotoren, investeerders, financiers, eigenaars, ontwikkelaars, beheerders, architecten, aannemers, makelaars, juristen, ingenieurs en adviseurs.

Eén of meerdere collega’s van onderstaande organisaties namen deel:

4Heritage bv, AGB AG Stadsontwikkeling Leuven, Algemene Aannemingen Van Laere nv, Antea Group, AR-TUR, Architecten Groep 3, Architects in Motion bvba, B&R Bouwgroep, B2Ai, Bao Living, Beddeleem nv, Bolckmans nv, Bopro nv, Brussels Airport Company, Bureau Bouwtechniek nv, BWB-Alucol B.V., Candor, Carpentier, CCB, Colruyt Group Technics, CONIX RDBM Architects nv, DC Belgium, De Tijd, Democo nv, DENC studio, Drees & Sommer, Encon, ETAP Verlichting, Floré, Freestone nv, Furnibo nv, G&A De Meuter, Ghelamco nv, Gillion nv, Groep Van Roey nv, Groep Versmissen, Heem Invest bv, Het Facilitair Bedrijf, Hogeschool PXL, Howest, Hydro Building Systems, IMEC vzw, ING Belgium, Inter-Vilvoordse Maatschappij voor Huisvestiging, Intertrade bvba, ION, Kamp C, KPMG, KVP BV, Leesen Afbouw, Madaster Belgium, MAKER Architecten, Onesto Kredietmaatschappij, OVAM, Participatie Maatschappij Vlaanderen, Provincie Vlaams-Brabant, Recupwood, Redactiebureau Palindroom, Redevco Belgium, Retail Estates, Revive, Reynaers Aluminium nv, ROCKWOOL Belgium, Sarariman bv, Schüco International KG, Soprema, Spectr BIM, Stad Sint-Niklaas, Studio Brussels Lof, Studio Tuin en Wereld, SumProject / Sum Research nv, Sweco Belgium, Team bedrijfstrajecten VZW, Tectum Group, Unilin, Universiteit Gent, Vandenbussche NV, Van Dessel, Vanbreda Risk & Benefits, VDS Vanderstraeten, VIBE, Vlaanderen Circulair, VITO, VK Architects & Engineers, Vlaamse Regering, VRT Nieuwsdienst, werecircle, Wienerberger, Willy Naessens Industriebouw, Wonen Regio Kortrijk, YVAS Architechtenbureau.

Schrijf je in voor het onafhankelijke seminarie Circulair Real Estate.

De kosten van dit middagcongres bedragen €649,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief lunch, netwerkborrel en consumpties. Klik hier en schrijf je gelijk in!

OVERHEID
Overheden kunnen gebruik maken van een gereduceerd tarief van €499,- (excl. BTW) per persoon. Als uit de bedrijfsnaam niet blijkt dat je een overheidsbedrijf bent, geef dan OVERHEID aan bij promotiecode op het digitale inschrijfformulier.

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

GROEP

Samenwerken is belangrijk voor de transitie naar een circulaire wereld. Kom daarom samen naar deze dag. Schrijf je je met 3 of meer personen tegelijk in, bijvoorbeeld uit een bedrijf, of met samenwerkingspartners vanuit de keten/je regio, dan kom je in aanmerking voor een combinatieticket met voordeel op het individuele tarief. Stuur een mail naar info@managementproducties.com en geef aan dat het om een meerdere inschrijvingen gaat voor Circulair Real Estate, dan nemen we contact met je op.

Wil je laten zien dat jouw bedrijf dé expert is op jullie vakgebied?

Ben je bijvoorbeeld dienstverlener, lever je grondstoffen, materialen of ben je de bedenker van concepten van de toekomst? Wil je jezelf laten zien tijdens deze strategische netwerkmiddag? Dan dagen wij je uit ’to partner up’! Neem vooral contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.