Energie

Opslag &

-Distributie

Verwacht: maart 2023

Hét jaarlijkse netwerkevent voor de energie- en industriesector!

Bekijk het programmaReservering opent binnenkort!

Energieopslag & -Distributie.

De editie van 2023 wordt binnenkort aangekondigd. Stay tuned!

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

INHOUDELIJK STERKE EDITIE

Wat een mooie editie was dit! Een dag met topsprekers, relevante onderwerpen en deelnemers die allemaal actief hebben meegedaan aan de dag.

Wat zijn de belangrijkste punten van de dag?

 • We gaan de doelen halen, maar alleen als de gehele keten samenwerkt.
 • Wetgeving moet worden aangepast en versneld, om bedrijven de ruimte te geven.
 • Warmteopslag is erg belangrijk en mag zeker niet vergeten worden.
 • Integratie tussen boven- en ondergrond is essentieel.

Wij willen alle sprekers en de 100+ deelnemers bedanken voor een inhoudelijke en strategische dag. Tot volgend jaar!

Thema’s

Energiemix van de toekomst
Netcongestie
Regionale energiehubs
Innovation of energy storage
Grootschalige groene opslag

Sprekers 2022

Marco Roeleveld

CEO
Alfen

Ruud Nijs

Bestuurslid
ESNL

Ruud Cino

MT lid Mijnbouwbeleid
Ministerie van Economische Zaken & Klimaat

Liesbeth van Tongeren

Wethouder Duurzaamheid, Milieu, Energietransitie
Gemeente Den Haag

Annemiek Asschert

Programme Manager Advice & Innovation
EBN

Martijn Duvoort

Directeur Energiemarkten & Strategie
DNV

Helmie Botter

Manager Business Development Hydrogen
Gasunie

Jörg Gigler

Directeur
TKI Nieuw Gas

Cora van Nieuwenhuizen

Voorzitter
Energie-Nederland

Max Aerts

CEO
DENS

Janine Verweij

Directeur
GeoThermie Nederland

Pol van der Linde

Directeur
ETPA

Daan Schout

CTO
Alliander

Stephan Segbers

COO
Essent

Maarten Abbenhuis

COO
TenneT

Arno Bonte

Wethouder
Gemeente Rotterdam

Programma 2022

Hieronder vind u het programma. Klik op de onderwerpen voor meer informatie!

10.15 Ontvangst met koffie voor extra programma onderdeel

In de toekomst zal het energiesysteem heel anders zijn dan nu. Met de toename van energieproductie uit zon en wind, neemt de fluctuatie van energieproductie in de totale mix flink toe. Wat betekent dat voor energieopslag in relatie tot betaalbaarheid en leverings-/ en energiezekerheid? En hoe gaan we hier het komende jaar mee om? Onder leiding van Martijn Duvoort, directeur Energiemarkten & Strategie bij DNV, gaan we de discussie aan over de energiemix van de toekomst.

11.30 Korte break

door dagvoorzitter Jörg Gigler, Directeur TKI Nieuw Gas.

De energiebehoefte in Nederland zal in de toekomst flink stijgen. Dat betekent dat we ons nu moeten voorbereiden om in de toekomstige vraag naar energie te kunnen voorzien. Welke stappen moeten wij daarvoor nemen? En hoe wordt Nederland Fit for 55? Cora van Nieuwenhuizen, Voorzitter, Energie-Nederland neemt ons mee in haar visie voor de toekomst!

Het Nederlandse elektriciteitsnet staat steeds meer onder druk door de stijgende vraag naar elektriciteit en het stijgende aanbod van zon en wind. Congestiemanagement zou een flexibele oplossing kunnen bieden. Maar wat is er nodig om alles draaiende te houden? We gaan in gesprek met de top van de industrie om netcongestie inhoudelijk te bespreken.

Panelgesprek met o.a.:

 • Karen de Lathouder, CEO, BP Nederland
 • Maarten Abbenhuis, COO, TenneT
 • Ruud Nijs, bestuurslid ESNL
 • Pol van der Linde, Directeur, ETPA

13.00 Netwerklunch

Om zo efficiënt mogelijk om te gaan met energie, zullen we regionale energiehubs moeten creëren. Hier komen energieopwekkers, -verbruikers, en -opslag samen. Wanneer we vraag en aanbod combineren in één gebied wordt het elektriciteitsnet zo min mogelijk belast. Maar welke aanpak is vereist? Panelgesprek met o.a.:

 • Daan Schut, CTO, Alliander
 • Arno Bonte, wethouder gemeente Rotterdam
 • Liesbeth van Tongeren, wethouder Duurzaamheid, Milieu, Energietransitie, Gemeente Den Haag

Een hydrozine stroomgenerator (aangedreven op mierenzuur) zou een groen alternatief moeten zijn voor dieselgeneratoren. Het systeem, dat geen schadelijke emissies uitstoot, blijkt een erg goede oplossing te zijn. Max Aerts, CEO, DENS vertelt ons alles over de toepassing van mierenzuur.

Om de toekomstige vraag naar energie te garanderen, zijn flinke investeringen maar ook innovaties noodzakelijk. Samen met Essent, GeoThermie en Alfen werpen we een blik op de toekomst van energieopslag en wat er op korte termijn gerealiseerd wordt! Tafelgesprek:

 • Stephan Segbers, COO, Essent
 • Janine Verweij, Directeur, Geothermie Nederland
 • Marco Roeleveld, CEO, Alfen

15.30 Break & Netwerken

Duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen of windparken leveren helaas niet continu energie. Om hier toch optimaal gebruik van te kunnen maken, is de opslag van energie erg belangrijk. Uit recent onderzoek is gebleken dat ondergrondse opslagmethodes veel meer potentieel heeft, dan de bovengrondse oplossingen. CO2 opslag op zee is een feit en het zal niet lang meer duren voordat waterstof aan de beurt is. Is grootschalige opslag de missende schakel in de energietransitie?

In gesprek met o.a.:

 • Hans Coenen, Vice President Corporate Strategy, Gasunie
 • Ruud Cino, MT lid Mijnbouwbeleid, Ministerie van Economische Zaken & Klimaat
 • Annemiek Asschert, Programme Manager Advice & Innovation, EBN

Astrid Hartwijk, COO, CorreEnergy

16.45 Afsluiting & Netwerkborrel

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

sprekers 2022

Locatie

Locatie & Parkeren

De locatie is nog niet bekend. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste up to date te blijven!

Praktische Informatie

Tijdens dit event ontmoet je directeuren en managers van energie- en industriële bedrijven gespecialiseerd in energieopslag en -distributie en energie innovatie. Daarnaast is deze middag ook bedoeld voor grootgebruikers, kennisinstellingen, universiteiten en overheden die zich bezighouden met technische ontwikkelingen omtrent energie.

1 of meer professionals van de volgende organisaties hebben deelgenomen:

AquaBattery, SemperPower, Essent, Hellemans Consultancy BV, Ventolines, J-OB / RElocal / MJJ Development, TenneT TSO, Well Engineering Partners, Triodos Bank, ARCADIS Nederland, Enexis Groep, InnoEnergy, GIGA Storage, Greener Power Solutions , Renewable Factory Services, SET Ventures, Nederlandse Waterschapsbank , MAN Energy Solutions, Koolen Industries, FME, Alliander, Nedstack Fuel Cell Technology, EQUANS, Fudura, Energie-Nederland , Bosch Rexroth, RVO – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Gemeente Deurne, Solarfields Nederland, W1CON, NAM, Windunie Groep, Nobian, Yokogawa Europe Solutions, TU Delft, Provincie Noord-Holland, Proton Ventures, Zeeuwind, Eon Energy Projects, Hogeschool inHolland, Alfen, Stel… Energiedaden, VONK, Emmett Green Finance, Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, Corre Energy, BP Nederland, RPS advies- en ingenieursbureau, Coöperatie Deltawind, Gemeente Den Haag, Repowered , DNV , Ballast Nedam , SOLID, Strukton Power, Heijmans Utiliteit, Emmett Green, EBN, Pondera Consult, Croonwolter&Dros , TKI Nieuw Gas, DENS, Geothermie Nederland, ETPA, Gemeente Rotterdam, Ministerie van Economische Zaken, Gasunie, Alius, TNO, Been Management Consulting

TARIEVEN

 • Deelname tarief: €599,-
 • Gemeente tarief: €449,- (Overheid & Gemeentes)

De bovengenoemde bedragen zijn excl. BTW per deelnemer. De lunch en consumpties zijn inbegrepen.

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Een impressie van onze voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.