Energie

Opslag &

-Distributie.

9 maart 2023

Utrecht

Hét jaarlijkse netwerkevent voor de energie- en industriesector!

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Energieopslag & -Distributie.

De 8ste editie van Energieopslag & -Distributie vind plaats op 9 maart. Schrijf je nu in en verzeker jouw plek bij hét energieopslag event van het jaar!

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

ENERGIEOPSLAG & DISTRIBUTIE

Op 9 maart organiseren wij de 8ste editie van hét energieopslag event van het jaar. Tijdens deze inspirerende bijeenkomst, kijken we samen met de gehele energieketen naar de integratie van opslag in het energiesysteem.

Hoe ver zijn we nu met het verbinden van onze energie infrastructuur met renewables en opslag? We bespreken het samen met de top van de energiemarkt!

Dit zijn de thema’s

De Nederlandse klimaatopgave
Netcongestie: implementeren & versnellen
Een beveiligd energiesysteem
Beleid in investeringen voor energieopslag
Systeemintegratie via opslag
Voorzieningszekerheid met duurzame energiebronnen

Sprekers

Cora van Nieuwenhuizen

Voorzitter
Energie-Nederland

Kees Koolen

Founder, Chairman & CEO
Koolen Industries

Rinke Zonneveld

CEO
Invest-NL

Remko Bos

Directie Energie, Autoriteit Consument & Markt
ACM 

Ruud Nijs

CEO
GIGA Storage

Hans Bolscher

Voorzitter
Geothermie Nederland

Jörg Gigler

Directeur
TKI Nieuw Gas

Philip de Goey

Professor Energie Conversion & bestuursvoorzitter Metalot

TU Eindhoven

Marcel van de Kar

Global Director New Energies
Vopak

Vincent Dekker

Manager Innovatie
Alliander

Hans Grünfeld

Algemeen directeur
Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW)

Noël Steentjes

Manager Research & Development
Bredenoord

Jeroen Neefs

Branchemanager EnergyStorage NL
FME

Maxine Tillij

Directeur Strategie Energiesysteem
Ministerie van Economische Zaken & Klimaat

Raoul Voeten

Managing Director
Metalot

Resi Becker

CEO
Essent

Esther Vermolen

Energy Transition Lead
NAM

Programma

Hieronder vind je het programma. Klik op de onderwerpen voor meer informatie!

10.15 Ontvangst met koffie voor extra programma onderdeel

11.00 Ontvangst

door dagvoorzitter Jörg Gigler, Directeur TKI Nieuw Gas.

Cora van Nieuwenhuizen, Voorzitter, Energie-Nederland

Hoe versnellen wij zodanig dat we de doelstellingen voor 2030 halen? Dat is de grote vraag als we kijken naar de huidige stand van zaken. Het tempo waarin we nu werken, is niet hoog genoeg om de doelstellingen voor 2030 te halen. Waar ligt dat aan? En hoe vinden we de juiste schakels om wel sneller resultaten te boeken?

Panelgesprek met:

 • Maxine Tillij, Directeur Strategie Energiesysteem, Ministerie EZK
 • Vincent Dekker, Manager Innovatie, Alliander
 • Cora van Nieuwenhuizen, Voorzitter, Energie Nederland
 • Jeroen Neefs, Branchemanager EnergyStorage NL, FME

12.30 Netwerklunch

We kijken naar de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van veiligheid van energieopslag en het energiesysteem. Waar staan we nu? En wat mogen we zeker niet vergeten als we kijken naar de veiligheid van ons systeem?

Naast de beleggingsmogelijkheden die de energietransitie met zich meebrengt, is het belangrijk voor financiële instellingen om hun portefeuille te vergroenen. Hoe gaat er geïnvesteerd wordt door één van Nederlands grootste banken en welk beleid zij gaan voeren voor de komende jaren?

Rinke Zonneveld, CEO, Invest-NL

Volgens TNO heeft Nederland een uitstekende strategische positionering om met innovatieve conversie- en opslag-technologieën en infrastructuur  grootschalige opslag van energie te realiseren. Om dit daadwerkelijk te laten slagen, moeten wij ook kijken naar het integreren van opslag in het gehele energiesysteem. Opslag van zowel moleculen als elektronen zou vraag en aanbod beter kunnen balanceren. Hoe integreren we opslag in het systeem?

Panelgesprek met:

 • Hans Bolscher, Voorzitter, Geothermie NL
 • Ruud Nijs, CEO, GIGA Storage
 • Esther Vermolen, Energy Transition Lead, NAM BV
 • Marcel van de Kar, Global Director New Energies, Vopak
 • Noël Steentjes, Manager Research & Development, Bredenoord

15.00 Break & Netwerken

IJzerpoeder kan ingezet worden als brandstof voor grootschalig transport, de opwekking van (hoge-temperatuur) (proces)-warmte en elektriciteit. IJzerpoeder is wat zwaarder dan andere energiedragers, maar zeer compact, veiliger en goedkoper dan de opslag van energie via waterstof, CO2-vrij en circulair. Bovendien biedt het de belofte dat emissies van andere stoffen (NOx en fijnstof) zeer beperkt zullen zijn.

 • Prof. Philip de Goey, Founder & Chair of de board, Metalot
 • Raoul Voeten, Managing Director, Metalot

Diversificatie van energiebronnen en balans met import staan centraal in het verzekeren van onze vraag naar energie. We brengen de gehele keten samen om te bespreken hoe wij energiezekerheid garanderen en welke stappen wij nog moeten nemen.

Panelgesprek met:

 • Hans Grunfeld, Managing Director, VEMW
 • Remko Bos, Directie Energie, Autoriteit Consument & Markt, ACM
 • Resi Becker, Chief Executive Officer, Essent
 • Binnenkort bekend

Kees Koolen, Founder, Chairman & CEO, Koolen Industries

17.00 Netwerkborrel

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Kennispartners

Mediapartner

Sprekers

Locatie

Locatie & Parkeren

Mereveld
Mereveldseweg 9,
3585 LH Utrecht

Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid bij de locatie.

Praktische Informatie

Tijdens dit event ontmoet je directeuren en managers van energie- en industriële bedrijven gespecialiseerd in energieopslag en -distributie en energie innovatie. Daarnaast is deze middag ook bedoeld voor grootgebruikers, kennisinstellingen, universiteiten en overheden die zich bezighouden met technische ontwikkelingen omtrent energie.

Editie 2023

1 of meer professionals van de volgende organisaties nemen deel:

ACM, Bredenoord, Deltalinqs, Energie-Nederland , Eurofiber Nederland, Flowmaster, Geothermie Nederland, GIGA Storage, Hague Corporate Affairs, Hellemans Consultancy BV, Invest-NL, Koninklijke Vopak, Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, NAM, Port of Amsterdam, RebelGroup, Solarfields Nederland, TKI Nieuw Gas, TU Eindhoven, Van Oord Offshore, Vereniging voor Energie,  Milieu en Water (VEMW), Windunie Groep

Editie 2022

1 of meer professionals van de volgende organisaties hebben deelgenomen:

AquaBattery, SemperPower, Essent, Hellemans Consultancy BV, Ventolines, J-OB / RElocal / MJJ Development, TenneT TSO, Well Engineering Partners, Triodos Bank, ARCADIS Nederland, Enexis Groep, InnoEnergy, GIGA Storage, Greener Power Solutions , Renewable Factory Services, SET Ventures, Nederlandse Waterschapsbank , MAN Energy Solutions, Koolen Industries, FME, Alliander, Nedstack Fuel Cell Technology, EQUANS, Fudura, Energie-Nederland , Bosch Rexroth, RVO – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Gemeente Deurne, Solarfields Nederland, W1CON, NAM, Windunie Groep, Nobian, Yokogawa Europe Solutions, TU Delft, Provincie Noord-Holland, Proton Ventures, Zeeuwind, Eon Energy Projects, Hogeschool inHolland, Alfen, Stel… Energiedaden, VONK, Emmett Green Finance, Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, Corre Energy, BP Nederland, RPS advies- en ingenieursbureau, Coöperatie Deltawind, Gemeente Den Haag, Repowered , DNV , Ballast Nedam , SOLID, Strukton Power, Heijmans Utiliteit, Emmett Green, EBN, Pondera Consult, Croonwolter&Dros , TKI Nieuw Gas, DENS, Geothermie Nederland, ETPA, Gemeente Rotterdam, Ministerie van Economische Zaken, Gasunie, Alius, TNO, Been Management Consulting

TARIEVEN

 • Deelname tarief: €599,-
 • Gemeente tarief: €449,- (Overheid & Gemeentes)

De bovengenoemde bedragen zijn excl. BTW per deelnemer. De lunch en consumpties zijn inbegrepen.

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Een impressie van onze voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.