Offshore

Day.

15 juni 2023

ANTWERPEN

Offshore Day is een onafhankelijk congres dat zich richt op offshore energieopwekking. Samen met de overheid en het bedrijfsleven gaan wij in gesprek over actuele en inhoudelijke thema’s.

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Offshore Day.

We tellen af tot we u live kunnen verwelkomen op Offshore Day! Samen delen we kennis, leggen we verbindingen en komen we samen om met elkaar te leren. Wacht niet tot het event vol is!

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

Drukte op de Noordzee

Op 15 juni is het weer tijd voor de 8ste editie van Offshore Day! Dit jaar gaan we in op de samenwerking tussen Nederland en België en de drukte op de Noordzee.

De Noordzee speelt een cruciale rol in onze toekomstige energievoorziening. Een samenwerking tussen de buurlanden gaat bijdragen aan een slimmer en zekerder energiesysteem. Hoe zorgen we voor een optimale verbinding van de Noordzee naar Nederland en België?

Bespreek het samen met onze topsprekers!

Wij gaan in gesprek over

Hoe maken we optimaal gebruik van de ruimte op de Noordzee?
Hoe zorgen we voor een optimale verbinding van de Noordzee naar Nederland en België?
Waar staan we nu met het project HyOffWind?
Hoe zorgen we voor lagere kosten per opgewekte megawattuur?
Hoe creëren we synergie in de waterstofketen om energiezekerheid te garanderen?

sprekers

Adam Middleton

VP Western Europe
Siemens Energy

Brigitte Vlaswinkel

Head of Environment and Sustainability
Oceans of Energy

Marc Hoenders

Directeur Realisatie Energietransitie
Ministerie van EZK

Ruben Dijkstra

Managing Director
Orsted Benelux

René Peters

Business Director Gas Technology
TNO

Paul Tummers

CEO
Virya Energy

Lex de Groot

CEO
Neptune Energy

Werna Udding

Program manager Business Development H2
Nederlandse Gasunie

Maurits Ornstein

Energy Transition Executive
SBM Offshore

Marco Kuijpers

Director Large Projects Offshore
TenneT

programma in ontwikkeling

Achter de schermen werken wij hard aan de editie 2023!

12:30 Ontvangst en Netwerklunch

Een kort overzicht over lopende projecten op de Noordzee door René Peters, Business Director Gas Technology, TNO

Met de hoge ambities voor wind op zee en internationale samenwerkingen is er een mooie stip op de horizon gezet. Om dit te bereiken moeten we snel handelen en slagvaardig zijn om meer energie onafhankelijkheid en verantwoord ruimtegebruik op de Noordzee te bereiken. Hoe gaan de Nederlandse en Belgische overheden dit realiseren? Met o.a. 

  • Marc Hoenders, Directeur Realisatie Energietransitie, Ministerie van Economische Zaken & Klimaat
  • An Stroobandt, Adjunct-Kabinetschef Ministerie van Energie, Belgische Federale Overheid

De waarde van hernieuwbare energie, met name offshore windenergie, wordt bewezen tijdens crises en verhoogt betaalbare elektriciteit voor Europese huishoudens. De huidige crisis toont de noodzaak om de uitrol van offshore windenergie in de Noordzee te versnellen voor energiezekerheid en marktstabiliteit.

Het REPowerEU-pakket bevat maatregelen om vergunningsprocedures voor hernieuwbare energie te versnellen en vereenvoudigen. Netinfrastructuurprojecten moeten dezelfde snelle regels hebben als hernieuwbare energie projecten.

De Noordzee speelt een cruciale rol in onze toekomstige energievoorziening. Een samenwerking tussen de buurlanden gaat bijdragen aan een slimmer en zekerder energiesysteem. Hoe zorgen we voor een optimale verbinding van de Noordzee naar Nederland en België?

(Engelstalig) panelgesprek met o.a.:

  • Adam Middleton, VP Western Europe, Siemens Energy
  • Maurits Ornstein, Energy Transition Executive, SBM Offshore
  • Marco Kuijpers, Director Large Projects Offshore, TenneT TSO

15:00 Break & Netwerken

De eerste hybride installatie in België die op industriële schaal hernieuwbare elektriciteit gaat omzetten in groene waterstof. Na positieve bevindingen uit een haalbaarheidsstudie, hebben Fluxys, Virya en Parkwind besloten om dit project te ondersteunen. Hoe staat het nu met HyOffWind?

  • Paul Tummers, CEO, Virya Energy

Door complementaire energiebronnen – wind, zon en golven – te combineren, ontstaat een hybride energiepark met lagere kosten per opgewekt megawattuur.

  • Brigitte Vlaswinkel, Head of Environment and Sustainability, Oceans of Energy

Havens en energieproducenten spelen een belangrijke rol in de toekomstige energie-infrastructuur. Havens dienen in de toekomst als knooppunten voor de internationale handel voor waterstof. Energieproducenten, aan de andere kant, spelen in op de groeiende vraag naar waterstof en de ontwikkelingen in de markt. In samenwerking kunnen havens en energieproducenten een duurzame waterstofketen creëren. Hoe zorgen we voor synergie tussen de twee om de toevoer van waterstof te garanderen?

Gesrpek met o.a.:

  • Ruben Dijkstra, Managing Director Benelux, Ørsted
  • Lex de Groot, CEO, Neptune Energy
  • Werna Udding, Program manager Business Development H2, Nederlandse Gasunie

17:00 Netwerkborrel

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Mediapartners

sprekers

Locatie

Locatie & Parkeren

De locatie is nog niet bekend. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste up to date te blijven!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Op Offshore Day ontmoet u managing directors en senior executives van offshore bedrijven die zich specialiseren in windenergie, zonne-energie, aquacultuur, olie & gas, E&P, baggeren, maritieme energie, scheepsbouw, technologie en ook innovatie. Naast het bedrijfsleven ontmoet u ook mensen die werkzaam zijn binnen de overheid en verantwoordelijk zijn voor energiesystemen, regel – en wetgeving, waterschap en ruimtelijke ordening op de Noordzee.

1 of meer professionals van de volgende organisaties hebben deelgenomen:

Wagenborg Offshore Holding, Vestas, Peterson Den Helder, Huisman Equipment, TotalEnergies EP Nederland, ELA Container Offshore GmbH, Dutch State Supervision of Mines, DNV GL, IRO, Kenz-Figee, Ocean Energy Europe, TenneT TSO, VIRO, KPMG Advisory, IRENA, Innovation and Technology Centre, iPS Powerful People, GE, European Commission, Heavy Lift News, Iemants NV, Kistos, Ropeblock, RWE Renewables GmbH, Relyon Nutec, Vuyk Engineering, Cathie Group, H2Offshore Engineering, RebelGroup, Port of Den Helder, Care4iT, DeRegt Cables, Allseas Engineering, Trustlube, SMST Designers & Constructors, Heerema Marine Constractors, Nobian, Arcadis Nederland, IHC Services, Conway & partners, Fabricon Offshore Services, IFS Benelux Luminus, Consulaat-Generaal Antwerpen Koninkrijk der Nederlanden, DNV, DEME, Bluebird Consultant, Been mc, TNO, Acta Marine, Iv-Offshore & Energy, Lloyd’s Register EMEA, Bayards Helidecks

De kosten van dit middagcongres bedragen €599,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief uw lunch en consumpties

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Voor meer informatie klik hier Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Een impressie van onze voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.