Offshore

Industry.

16 November 2023

Hét netwerkevent en top conferentie over de toekomst van de offshore markt.

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Offshore Industry.

We tellen af tot we je kunnen verwelkomen op het Offshore Industry 2023! Samen delen we kennis, leggen we verbindingen en komen we samen om met elkaar te leren.

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

De toekomst van Offshore Nederland

Door de energietransitie is de vraag naar innovatie en optimalisatie enorm toegenomen. Ook begint het economisch zwaartepunt steeds meer te verschuiven richting Azië. Wat betekent dit voor de Nederlandse offshore markt en human capital?

En met een stijgend vermogen van onze offshore windparken komen we dichterbij de doelstellingen van 2030. Maar een flinke verhoging van capaciteit, betekent ook meer uitdagingen op het gebied van infrastructuur, kostenreductie en integratie met de lokale omgeving. Hoe gaan we dit doen? Bespreek het met ons op Offshore Industry!

Thema’s Offshore Industry 2022

Engineers of the future
Innovaties en ontwikkelingen
China: Economische offshore power house
De slag om de windturbines
Infrastructuur en kostenreductie

Sprekers 2022

Joop Roodenburg

President
Huisman Equipment

Maurits den Broeder

Managing Director
Van Oord Offshore

Frans-Paul van der Putten

Senior Research Associate
Instituut Clingendael

Mark Heine

Voorzitter
IRO

Jeroen Pruyn

Associate Professor
TU Delft

Saskia Jaarsma

Head of Offshore Development
TenneT 

Martijn Duvoort

Director Energy Markets & Strategies
DNV

Marc Moquette

Kennisgezant China
Ministerie van Buitenlandse Zaken

Marcel van de Kar

Global Director New Energies
Koninklijke Vopak

Karel Roozen

Director & Founder
Next Ocean

Programma 2022

Bekijk hier het programma van de vorige editie.

12.00 Lunch & Netwerken

door Martijn Duvoort, Director Energy Markets & Strategies, DNV

Door de energietransitie is de vraag naar innovatie en optimalisatie enorm toegenomen. Een ander gevolg van de energietransitie is de manier waarop wij tegen complexe problemen aankijken. Dit begint natuurlijk ook bij onze toekomstige engineers. Welke skill set hebben zij nu nodig, om eventuele obstakels die in de toekomst liggen, nu al op te lossen?
Panelgesprek met:

  • Maurits den Broeder, Managing Director, Van Oord Offshore
  • Mark Heine, Voorzitter Bestuur, IRO
  • dr. ir. Jeroen Pruyn, Associate Professor, TU Delft

Karel Roozen, Director & Founder, Nex Ocean

14.15 Break & Netwerken

Europa is lang de koploper geweest op het gebied van offshore innovatie en productie, maar door de noodzaak om te vernieuwen, staat China op om de koppositie over te nemen. Tegen 2030 is China verantwoordelijk voor de helft van de wereldwijde windenergie productie. Met een potentieel van 657 GW tegen 2030, creëert het land de grootste onshore & offshore markt. Wat betekent dit voor de Nederlandse markt en human capital?

Panelgesprek met:

  • Joop Roodenburg, President, Huisman Equipment
  • Frans-Paul van der Putten, Senior Research Associate, Instituut Clingendael
  • Marc Moquette, Kennisgezant China, Ministerie van Buitenlandse Zaken

Om de toevoer van energie/energiedragers zo compleet mogelijk te maken, moeten we van productie, transport, opslag en toepassing een efficiënte flow maken. Maar dit klinkt makkelijker dan de realiteit laat blijken. Toch is het noodzakelijk om dit gezamenlijk aan te pakken en het probleem op te lossen. Maar wat zijn nou echt de complexe obstakels die dit tegenhouden? En hoe kunnen wij ervoor zorgen dat dit opgelost wordt?

  • Saskia Jaarsma, Head of Offshore Development, TenneT
  • Marcel van de Kar, Global Director New Energies, Koninklijke Vopak

16.30 Afsluiting & Borrel

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom u dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Partners 2022

Sprekers 2022

Locatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

Tijdens dit evenement ontmoet je directeuren en managers van offshore bedrijven, rederijen, scheepsbouwers en equipment providers. Daarnaast verwachten we verschillende havens, regerings- en politieke vertegenwoordigers en de media.

EDITIE 2022:
Een of meer professionals hebben deelgenomen:

Vuyk Engineering Rotterdam, Iemants NV, Fugro, Ropeblock, DEME Offshore, Iv-Consult, VIRO, MS Amlin Marine , SMST Designers & Constructors, iPS Powerful People, Jumbo Maritime, North Sea Port, Loyens & Loeff, Deep, Bluebird Consultant, IFS Benelux, Bezemer Group, AKD, Hatenboer-Water, Fabricom Offshore Services, ELA Container Offshore GmbH, Van Oord Offshore, Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, DNV , IRO, KIVI, C-Ventus Offshore Windfarm Services, NWEA, Kenz-Figee, Huisman Equipment, Gemeente Rotterdam, niet in de deelnemerslijst opnemen!, Instituut Clingendael, TenneT TSO, DNV Netherlands, TU Delft, Koninklijke Vopak, Next ocean, Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kosten van dit middagcongres bedragen €649,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief uw lunch consumpties

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Impressie van Offshore Industry? Bekijk hiernaast de beelden!

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.