Waterstof

Conferentie

Belgie.

25 april 2024

Strategisch seminarie op weg naar een waterstof economie in België

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Waterstof Conferentie Belgie.

Waterstof Conferentie België was in 2023 weer een groot succes! We hopen je weer terug te zien in 2024.

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

Dit was de 4e editie!

Met ontzettend veel plezier kijken we terug op een meer dan geslaagde editie van de Waterstof Conferentie!

In samenwerking met EnergyVille, Synergrid & Eoly Energy hebben wij een sterk inhoudelijk en onafhankelijk programma samengesteld. Onderwerpen zoals Belgische energieonafhankelijkheid, Energietransitie in een versnelling brengen, de balans voor het importeren van waterstof en actuele ontwikkelingen rondom de drie peilers van de energietransitie werden uitvoerig besproken.

We willen alle sprekers, deelnemers en partners bedanken voor hun inzet tijdens de 4e editie van de Waterstof Conferentie.

Thema's

Energy Outlook: Paths 2050 EnergyVille
Strategische rol en beleid van waterstof in de industrie
Marktvorming voor waterstof
Duurzaamheidscriteria voor groene waterstof
Is waterstof de schakel in Belgische energieonafhankelijkheid?

Sprekers 2023

An Stroobandt

Adjunct-Kabinetschef
Kabinet Federaal Minister van Energie

Cedric Vandenbroucke

Head of Marketing & Sales
Fluxys

Björn Crul

Dagvoorzitter
The Content Company

Bart Biebuyck

Executive Director
Clean Hydrogen Partnership

Stephan Windels

Head of Hydrogen Business Unit
Virya Energy 

Gerrit Jan Schaeffer

General Manager
EnergyVille 

Kristof Eggermont

Senior Consultant
Econopolis

Guy Vekemans

Business Development Manager
Flux50

Gert Jan Ten Cate

Vice President Large Industries & Primary Production
Air Liquide

Koen Stuyck

Senior Advocacy Officer Climate & Footprint
WWF

Programma 2023

Hieronder vind je het programma. Klik op de onderwerpen voor meer informatie!

12.00 Ontvangst en netwerklunch

door moderator Björn Crul en Gerrit Jan Schaeffer, Managing Director, EnergyVille

  • Gerrit Jan Schaeffer, General Manager, EnergyVille

Naast volledige energieonafhankelijkheid, komt er zo ook een snellere overgang naar hernieuwbare energie voor heel België. Een mooi streven, wat tevens volledig noodzakelijk is, maar waar halen wij straks voldoende waterstof vandaan? De noodzaak om op korte termijn samen te werken met landen buiten de Europese Unie is aanwezig, maar dit kan ook zorgen voor afhankelijkheid van waterstof.

Panelgesprek met:

  • Cedric Vandenbroucke, Head of Marketing & Sales, Fluxys
  • Kristof Eggermont, Senior Advisor, Econopolis
  • Gert Jan Ten Cate, Vice President Large Industries & Primary Production, Air Liquide

We kijken naar de meest actuele ontwikkelingen rondom waterstof in de energiemix en hoe we een stabiele markt creëren om waterstof sneller te implementeren door de gehele keten.

Interview met:

  • Bart Biebuyck, Executive Director, Clean Hydrogen Partnership

14.50 Break & netwerken

Hoe kan groene waterstof helpen om de noodzakelijke energietransitie te realiseren? En wat met de import van groene waterstof uit andere delen van de wereld met een groot potentieel aan groene energieproductie. Hoe kan de voetafdruk van de productie van waterstof geminimaliseerd worden? WWF werkt aan duurzaamheidscriteria.

  • Koen Stuyck, Verantwoordelijke beleid klimaat en voetafdruk, WWF-België

Hoe voorkomen we het scenario van de Europese afhankelijkheid van Russisch gas? We gaan in gesprek met de gehele keten om te kijken naar de stand van zaken omtrent de drie pijlers van de energietransitie. Leveringszekerheid, betaalbaarheid en duurzaamheid vormen de driehoek, maar in hoeverre zit hier momenteel nog balans in? En gaat het importeren van waterstof niet ervoor zorgen dat we juist afhankelijk worden van andere landen?

Panelgesprek met:

  • Stephan Windels, Head of Hydrogen Business Unit, Virya Energy
  • An Stroobandt, Adjunct-Kabinetschef, Kabinet Federaal Minister van Energie
  • Guy Vekemans, Innovatiemanager Energiehavens, Flux50

17.00 Afsluiting en netwerkdrink

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Erkend Dienstverlener

Sprekers 2023

Locatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

Tijdens dit event ontmoet u 100 bestuurders en leidinggevenden van publieke en private organisaties die betrokken zijn bij de overgang naar een duurzame energievoorziening. Denkt u hierbij aan verantwoordelijken uit de industrie, chemie en energie sector, grootverbruikers van energie, kennisinstellingen, universiteiten en overheden.

1 of meer professionals van de volgende organisaties namen deel in 2023:
(op alfabetische volgorde)

ADPO nv, Aertssen Infra nv, Agentschap Innoveren & Ondernemen // Flanders Innovation & Entrepreneurship, Air Liquide, Air Liquide Industries Belgium nv, AKD Benelux Lawyers, Ashland Speciaties bv, BASF Antwerpen nv, Brussels NetWork Operations, CEO’s 4 Climate, Clean Hydrogen Joint Undertaking, Comfort Energy Group, CREG, Cyclops  bv, De Tijd, Departement MOW Agentschap Overheidspersoneel, DSG Belgium, Econopolis, Ecotips, Eiffage Energie Systemes , Electrabel SA/NV , EnergyVille, Entras, Eoly Energy NV, FEBEG, Fieldfisher Lawyers, Fluvius, Fluvius , Flux50, Fluxys n.v./s.a., Gas.be, Ghent University, House of Projects, Iemants NV, kabinet federaal minister van energie’, KBC Bank, KH Engineering nv, Lineas NV, Loyens & Loeff , Luminus, NV Bekaert SA, Ores, POM Limburg, SEA-Tank Terminal Antwerp, SFPI-FPIM, SGS Statutory Services Belgium vzw, Siemens NV, Stibbe, Synergrid, The Content Company , Tree Energy Solutions Belgium, TÜV AUSTRIA Belgium nv, Van Hool, Virya Energy, Vlaamse Overheid, Welding Company, Westfalen Gassen, Wind aan de Stroom, WWF Belgium

De kosten van dit middagcongres bedragen €649,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief uw lunch en consumpties

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Voor meer informatie klik hier Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Een impressie van onze voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.