Trots op het BREEAM certificaat

Trots op het BREEAM certificaat

Met de uitdagingen op het gebied van ruimte, stikstof, voldoende arbeid en verduurzaming binnen de logistieke ketens is het belangrijker dan ooit tevoren om oplossingsgericht te werk te gaan. Hierover gaan we in gesprek tijdens de conferentie Logistieke Hotspots & Warehousing, dat plaats vindt in The Chocolate Box Barry Callebaut in Lokeren. The Chocolate Box is een goed voorbeeld van een warehouse dat vooruitstrevend is en zich bezighoudt met de vraagstukken die behandeld zullen worden op het congres. Zo zijn zij bijvoorbeeld in bezit van een BREEAM Outstanding certificaat.

CO2 negatief

“Ervoor zorgen dat we alles op de juiste temperatuur en de juiste vochtigheidsgraad behouden. Daar werken we vooral aan, zodat we de duurzaamheid stempel BREEAM Excellence behouden.”

Victor Diaconu, Logistic Director, Barry Callebaut

The Chocolate Box is op delen van de dag C02-negatief. Toch zijn ze bezig oplossingen om nóg duurzamer te worden. Zo denken ze aan transport op waterstof, het verhogen van het gewicht per zending of het samenvoegen van orders, zodat The Chocolate Box minder vrachtwagens de weg op stuurt.

Wat is het BREEAM certificaat?

Het BREEAM certificaat is een internationaal erkende manier van certificeren van de gebouwde omgeving en wordt uitgereikt aan gebouwen die aan strenge duurzaamheidseisen voldoen en zich bewust zijn van hun impact op het milieu. The Chocolate Box is ontworpen met het oog op energie-efficiënte en het minimaliseren van afval.

Duurzaamheid als verbindende schakel

“Duurzaamheid is geëvolueerd van een ecologische vraag naar het vinden van een oplossing die de financiële, ecologische, innovatieve en maatschappelijke doelen op elkaar afstemt. Wij hebben ons speelveld verruimt van logistieke optimalisatie naar een holistische aanpak van de hele keten.” Bryan Beutels, Area Director, Kuehne + Nagel

Zoals Bryan aangeeft in de quote is duurzaamheid in de logistieke keten zich aan het ontwikkelen. Achterblijven is geen optie, dus hoe gaan we hier met z’n alle mee om? En wat zijn goede oplossingen? Bryan Beutels deelt op 23 mei zijn visie hierop en op de vraag in duurzame warehousing.

Interview Victor Diaconu

Wij hebben de eer gehad om op bezoek te gaan bij The Chocolate Box Barry Callebaut en Victor Diaconu te interviewen.  Tijdens het interview vertelt Victor onder andere over de stappen die gezet moeten worden voor het realiseren van een C02 negatief warehouse.

Benieuwd naar het interview en het verhaal van Victor? Houd onze website en socials in de gaten of  schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.