Woonvastgoed 2023: Een impressie van de dag

Woonvastgoed 2023: Een impressie van de dag

Op 16 februari vond het seminarie Woonvastgoed plaats bij Living Tomorrow. Wat was het een geslaagde dag! Er was een boeiend debat met Minister DiependaeleSofie SprietKarl Neyrinck en Joost Callens over de (on)betaalbaarheid van wonen.
Zie het artikel van Trends hier om een indruk te krijgen van hetgeen hier besproken is.

Er volgende mooie woonvoorbeelden door Burgemeester Jan de Keyser van de Gemeente Oostkamp. En een interessant gesprek tussen Stefan Paeleman en de moderator Filip Canfyn over duurzame nieuwe woonwijken.

Na de break vertelde Laurens Gilen de deelnemers meer over de nieuwe manier van wonen hamsterhuren, waarna het publiek hem allerlei vragen mocht stellen over zijn visie en deze vorm van wonen.

Wouter Thierie gaf een presentatie met allerlei nieuw cijfers vanuit zijn onderzoek bij ING over de impact van de energietransitie en de vastgoedmarkt.

Tijdens het panelgesprek over de toekomst van wonen vertelde Anneleen Desmyter over het nieuwe concept Yally (dat staat voor Your Ally) en Jan Moens liet verschillende voorbeelden zien waarna ze samen met de moderator en het publiek in gesprek gingen over dit thema en de renovatieopgave en energiezuinig wonen.

Tot slot kwam Joachim de Vos nog aan het woord over toekomstbestendig wonen en innovatie.

Al met al een boeiende dag met interessante gesprekken. Een impressie van de dag kun je zien in deze aftermovie.  Joost Callens, Karl Neyrinck en Jan de Keyser geven apart hun visie op de markt. Eerder hebben we Anneleen al gesproken over Yally. Die video vind je onderaan.

https://www.youtube.com/watch?v=BWAnyMTgRZchttps://www.youtube.com/watch?v=8Cyrmxp64fkhttps://www.youtube.com/watch?v=rg5u8Knx0uQhttps://youtu.be/j_YMZ8U_eW0https://youtu.be/F8xsvoQsc2w

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.