Boek Filip Canfyn ‘Woon[on]betaalbaarheid

Boek Filip Canfyn ‘Woon[on]betaalbaarheid

Op 16 februari 2023 komt het nieuwe boek van Filip Canfyn uit met de titel ‘Woon[on]betaalbaarheid. Over problemen, randfenomenen en oplossingen.’ Dat tevens een van de onderwerpen is tijdens het seminarie Woonvastgoed 2023.

Huisvesting is een marktgoed, een vastgoed. Dat hebben we via onze politieke, ideologische en economische bestuurders ooit beslist. Men kan tegenwerpen dat huisvesting fundamenteel een  grondwettelijk recht is, net als onderwijs en gezondheidszorg. En dat huisvesting al even fundamenteel een maatschappelijke basisbehoefte is, net als onderwijs en gezondheidszorg.

De keuze om huisvesting en wonen te onderwerpen aan marktwetten heeft natuurlijk consequenties. Over die gevolgen van vermarkting en over de problemen die door die gevolgen veroorzaakt worden, gaat dit boek. Meer bepaald over één vraagstuk, met vele facetten: woon(on)betaalbaarheid.

Parameters van de woon(on)betaalbaarheid hebben in 2022 alvast onverwachte opwaartse sprongen gemaakt: de inflatie, de intrest, de bouwprijzen en de energietarieven.  De koop- en  huurkosten van woningen verhogen, de budgetten van huishoudens verlagen. Wonen wordt er niet makkelijker op. Hoe komt dat en wie kan wat doen?

Filip Canfyn

Filip Canfyn, ingenieur-architect, heeft gewerkt als architect, aannemer, projectontwikkelaar, ambtenaar en DBFM-procescoach. Hij is nu senior advisor bij Rebelgroup.
Hij mengt zich graag, gevraagd en ongevraagd, in het debat over wie waar en hoe zal wonen in welk maatschappelijk verhaal.

Hij treedt op als moderator van het  Woonvastgoed seminarie dat 16 februari 2023 plaats in Brussel. Thema’s als de (on)betaalbaarheid van woningen en de renovatie-opgave staan deze dag centraal.

Wil je het boek bestellen ga dan naar de website van de uitgever: Woon(on)betaalbaarheid. Over problemen, randfenomenen en oplossingen – Gompel&Svacina (gompel-svacina.eu)

Als je zijn boek besteld voor 20 februari 2023, dan krijg je met de code Canfyn1602 gratis verzending.

Neem het boek mee naar Woonvastgoed op 16 februari en laat het signeren door de auteur! 

Kom meer te weten op 16 februari tijdens Woonvastgoed en ontmoet ook sprekers als: Matthias Diependale, Vlaams Minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed, Karl Neyrinck, Voorzitter Embuild Vlaanderen en Gedelegeerd Bestuurder EEG, Sofie Spriet, CEO Dewaele Groep, Joost Callens, CEO Caminogroup, Jan de Keyser, Burgemeester Oostkamp, Stefan Paeleman, CEO Triple Living, Laurens Gilen, Mede-initiatiefnemer Hamsterhuren.be, Wouter Thierie, Econoom ING België, Pascal Smet, Staatssecretaris Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Jan Moens Hoogleraar Universiteit Gent, CEO Bureau Bouwtechniek. De dag staat onder leiding van Filip Canfyn, Senior Advisor RebelGroup.

Meer weten? WoonvastgoedBelgie.be

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.