Drie vragen voor Rika Coppens

Drie vragen voor Rika Coppens

Voor de drie vragen rubriek is dit keer Rika Coppens, CEO van House of HR aan het woord. Benieuwd wat haar visie, motivatie en advies voor de medewerkers van de toekomst is? Lees dan dit artikel.

1. Wat is jouw drijfveer als CEO van House of HR?

Eerst en vooral is de droom van House of HR die stelt dat ‘we elk talent willen verbinden en willen stimuleren om op die manier klaar te zijn/te winnen in de toekomst’, een droom waar ik me perfect bij kan aansluiten. Elke dag bezig zijn voor mensen een job te vinden die ze graag doen, is de mooiste job ter wereld.

De manier waarop we dit doen bij House of HR sluit dan ook nog eens perfect aan bij mijn persoonlijkheid: namelijk op een Happy Rebel manier, waarbij we alles durven in vraag te stellen, niet graag bij een status quo blijven, creatief en innovatief willen zijn en ondernemend en dit zo gedecentraliseerd mogelijk.

Bij House of HR heerst een echte ‘can do’ mentaliteit. We durven onszelf constant uit te dagen om het nog beter te doen en zijn niet bang om fouten te maken. Integendeel, fouten maken moet en we weten ook dat iedereen dit met de beste intenties doet. Er is dus ook heel veel respect en wederzijds vertrouwen tussen alle medewerkers, en dat is een absolute voorwaarde om klaar te zijn voor de toekomst en flexibel te zijn voor alle veranderingen die op ons afkomen.

Tot slot moet ik ook elke dag plezier kunnen hebben. Plezier in wat ik doe, plezier door de impact die ik kan hebben, plezier met de collega’s/partners/klanten en dus lach ik ook altijd met mijn eigen domme grapjes … op zijn minst toch 1 iemand… 😊

2. Welk advies zou je geven aan de medewerkers van de toekomst? 

Medewerkers voor de toekomst moeten vooral durven zelf nadenken en in vraag stellen. De 4 belangrijkste skills voor de toekomst zijn – social skills, communication skills, creative thinking & critical thinking. Werk daaraan, en je gaat er komen. Durf jezelf en de status quo constant in vraag te stellen, want alleen op die manier kan je vooruit gaan.

+ als je vooruit wil geraken is hard werken nog steeds de beste manier…maar natuurlijk – have fun, want een dag niet gelachten is een dag niet geleefd.

3. Wat is jouw boodschap op de Logistiekdag België?

Heb plezier in het leven en dus ook in jouw job …

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.