Erwin Verstraelen van Port of Antwerp-Bruges over zijn lessons learned, de grootste uitdagingen en zijn boodschap voor jou!

Erwin Verstraelen van Port of Antwerp-Bruges over zijn lessons learned, de grootste uitdagingen en zijn boodschap voor jou!

Erwin Verstraelen, Chief Digital & Innovation Officer, Port of Antwerp-Bruges, komt spreken op de Schelde Conferentie op 14 september. Maak alvast kennis met hem middels drie vragen.

  • Wat is jouw grootste les als leider, het afgelopen jaar?

Dat het in tijden van grote veranderingen en volatiliteit belangrijk is om je mensen te bezielen met de volgende boodschappen, die voor mij neerkomen op drie belangrijke boodschappen die ik zelf bedacht heb, of gekregen heb van mijn vader en grootvader.

AMBITIE: het is niet met in de grond te schieten dat je duiven gaat vangen (wees ambitieus)

EMPOWERMENT: lust van de vrijheid, last van de verantwoordelijkheid (je krijgt ruimte, we gaan niet micro managen en evalueren op resultaat maar doe dan ook iets met de geboden ruimte)

INGESTELDHEID: in het leven zijn er problemen, uitdagingen en opportuniteiten. Dat is drie keer hetzelfde, alleen de ingesteldheid is anders.

Als je deze drie dingen weet te activeren in je team dan ben je onoverwinnelijk, zeker als je dit gericht kan inzetten met een doelgerichte strategie.

  • Wat zie je als de grootste uitdaging voor Port of Antwerp-Bruges op dit moment?

We hebben in 2018 de strategische keuzes gemaakt om in te zetten op energietransitie, de circulaire economie en (digitale) innovatie. Dat is op de drie vlakken pionieren. Klinkt ‘sexy’ maar vaak eenzaam en overgoten met veel meningen, kritiek enz. Daarnaast stelt het ook gevestigde waarde en praktijken in vraag en dat botst op weerstand. Tot slot het complexe wetgevende kader op EU / Federaal / Regionaal vlak met niet altijd gealigneerde doelen en belangen waarin wij een pad moeten effenen voorwaarts.

  • Welke boodschap wil je meegeven op de Schelde Conferentie? Waarom moeten mensen naar jou komen luisteren deze dag?

Dat wij in een tijdperk leven waarin wij het privilege hebben antwoorden te mogen bieden op de grote uitdagingen van onze tijd en het antwoord is ‘een duurzame wereld’. Daar aan kunnen meewerken moet energie geven. Verder is het positieve dat alles op tafel ligt: het plan, het geld, de technologie. Dus het zit hem in de mindset. Die houding is trouwens ook toepasbaar op veel down to earth uitdagingen waar het helpt om meer transversaal, win-win en positief te denken

Ook benieuwd naar de boodschap en visie van de bevlogen Erwin Verstraelen? Kom dan naar de Schelde Conferentie op 14 september en ga de discussie met hem aan.

Ga naar de Havenconferentie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.