Logistiek

Safe & Secure.

11 juni 2024

Rotterdam

Noodzakelijke veiligheidsdag voor alle spelers in de keten; hoe maak je met elkaar de logistieke sector veilig en minder kwetsbaar?

Bekijk het programmaSchrijf je in voor de nieuwsbrief

TERUGBLIK

Bekijk de video’s voor een impressie van het congres

Een sociaal weerbare en crisisbestendige sector

Logistieke bedrijven worden in toenemende mate geconfronteerd met cyber- of drugscriminaliteit. Hoe verklein je zelf de risico’s en maak je van medewerkers je sterkste schakels in een steeds digitalere organisatiestructuur? Hoe houd je data safe? En hoe werken publiek en privaat samen in hun strijd tegen de georganiseerde misdaad?

Tijdens deze veiligheidsdag geven experts, vanuit hun eigen praktijkervaring, antwoord op onder meer deze vragen.

Nederland staat op logistiek gebied aan de wereldtop. Om deze positie te behouden moet veiligheid van data, lading en mensen in het DNA van de hele supply chain zitten. We moeten het echt met elkaar doen!

Bekijk deze link voor een impressie van de 2024-editie.

Thema's 2024

VEILIGHEID VAN DATA:
hoe cyber secure is jouw organisatie en wat voor impact heeft NIS2?
VEILIGHEID VAN LADING:
hoe strijden we met elkaar tegen de georganiseerde misdaad en hoe werken (drugs)criminelen eigenlijk?
VEILIGHEID VAN MENSEN:
over integriteit, sociaal veilige werkomgeving en fysieke veiligheid

Sprekers 2024

Annemieke van Dam

Programma Directeur-Generaal Ondermijning
Ministerie van Justitie en Veiligheid

André van der Linden

CIO
Royal FloraHolland

Tom Demolder

Managing Director Benelux
Hapag-Lloyd

Jan Janse

Districtschef Zeehaven
Nationale Politie

Peter van Buijtenen

Regiodirecteur
Douane Rotterdam Haven

Dave Maasland

CEO
ESET

Focco Vijselaar

Algemeen Directeur
VNO-NCW

Claudia de Andrade

CIO
Port of Rotterdam

Prof. dr. Pieter Tops

Bijzonder Hoogleraar Ondermijningsstudies
Universiteit Leiden

Patrick Spelt

Hoofd Toezicht Cybersecurity
Inspectie Leefomgeving en Transport

Maarten van As

Managing Director
ACN (Air Cargo Netherlands)

Dennis Bijker

CEO
Signpost Six

Bas Janssen

Directeur
Deltalinqs

programma 2024

Hieronder vind je het programma. Klik op de onderwerpen voor meer informatie!

10.30 Ontvangst en koffie

door dagvoorzitter Bas Janssen, Directeur, Deltalinqs

Annemieke van Dam, Programma Directeur-Generaal Ondermijning, Ministerie van Justitie en Veiligheid

Royal FloraHolland is de afgelopen jaren bezig geweest met de ontwikkeling van Floriday, een digitaal platform voor de sierteelt dat kwekers en kopers in staat stelt om hun handel te laten groeien én efficiënter maakt. André van der Linden, CIO, Royal FloraHolland, vertelt over de noodzaak van de digitale transformatie en de weg ernaartoe. Hij deelt zijn ervaringen vanuit de praktijk, geeft handvatten hoe je je bedrijf hierop voorbereidt, onder andere qua security, en neemt je mee in de lessen die het bedrijf heeft geleerd.

12.00 Lunch

VEILIGHEID VAN DATA

1 op de 5 Nederlandse bedrijven loopt het risico om slachtoffer te worden van een cyberaanval. Preventie is niet moeilijk, wel noodzakelijk voor elke duurzame en groeiende organisatie, aldus Dave Maasland, CEO, ESET. Hij legt uit hoe hoe nieuwe technieken superkrachten geven aan oude dreigingen, hoe je bewustzijn creëert bij medewerkers en hoe je je digitale systemen zo goed mogelijk op orde houdt.

De NIS2-richtlijn is gericht op risico’s die netwerk- en informatiesystemen bedreigen, zoals cyberbeveiligingsrisico’s. NIS2 moet bijdragen aan een verbetering van de digitale en economische weerbaarheid van bedrijven. Wat jou te wachten staat, waar je aan moet voldoen en wat de impact is, vertelt Patrick Spelt, Hoofd Toezicht Cybersecurity, Inspectie Leefomgeving en Transport.

Als bedrijf neem je de hele dag belangrijke beslissingen over klanten, processen, producten, medewerkers, enz. op basis van gegevens. De grootste uitdaging is om die data om te zetten in bruikbare inzichten en voorspellingen. Lukt dat, dan heb je het nieuwe goud in handen. Claudia de Andrade, CIO, Port of Rotterdam en lid Cyber Security Council (CSC), vertelt over kansen, kwetsbaarheden en ambitie van data.

14.30 Koffie break

VEILIGHEID VAN LADING

Verdienen van enorm veel geld is de spil waar drugscriminaliteit om draait. Het is een drijfveer, een doel, maar ook een middel voor criminele organisaties. Met dat geld houden zij immers het criminele systeem in stand. Een presentatie door prof. dr. Pieter Tops, Bijzonder Hoogleraar Ondermijningsstudies, Universiteit Leiden en Bijzonder Hoogleraar Data Science en Ondermijning, JADS over de wereld van de georganiseerde misdaad.

Drugscriminelen zorgen voor maatschappelijke ontwrichting. Dagelijks zijn er meldingen over explosies, uithalers en infiltraties. Zolang er buitensporige winsten worden behaald, blijft dit enorme probleem bestaan en blijft er cocaïne naar de Rotterdamse haven komen.

Debat over de publiek/private strijd tegen de georganiseerde misdaad en hoe samenwerking in de hele keten een wapen is:

 • Jan Janse, Districtschef Zeehaven, Nationale Politie
 • Peter van Buijtenen, Regiodirecteur, Douane Rotterdam Haven
 • Tom Demolder, Managing Director, Hapag-Lloyd Benelux
VEILIGHEID VAN MENSEN

Door de opkomst van drugscriminaliteit staat de veiligheid van logistieke organisaties én hun medewerkers onder druk. Weerbaarheidstrainingen worden vaak ingezet, maar deze alleen laten het probleem niet verdwijnen. De organisatie zélf kan wel effectief de weerbaarheid vergroten. Hoe dan en waar begin je? Dennis Bijker, CEO, Signpost Six legt uit.

Werkgevers kunnen en moeten hun werknemers beschermen, zowel sociaal, mentaal als fysiek. Andersom mag je als werkgever van je werknemers verwachten dat zij integer zijn en bewust van hun kwetsbaarheid. Hoe zorg je voor ‘veilige’ werknemers?

Pitches en dubbelinterview:

 • Focco Vijselaar, Algemeen Directeur, VNO-NCW
 • Maarten van As, Managing Director, ACN (Air Cargo Netherlands)
 • Dennis Bijker, CEO, Signpost Six

16.45 Netwerkborrel

Meer informatie De inschrijvingen voor de volgende editie openen binnenkort!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Partner 2024

Mediapartners 2024

Sprekers 2024

Locatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

Deze veiligheidsdag is bedoeld voor iedereen die zich bezig houdt met vraagstukken rondom veiligheid, risicobeheersing, strategie, HR, communicatie en digitalisering zoals:

 • Safety en security directeuren van logistieke bedrijven
 • Leidinggevenden en ondernemers uit de transportsector, op- en overslag, industrie en handel, logistiek dienstverleners, verladende partijen en beleidsmedewerkers van havens en verschillende overheden.
 • Supply chain, planning, logistieke en warehouse managers en directeuren
 • ICT, IT en data verantwoordelijken van alle ketenspelers zoals producenten, retailers, groothandel en transport
 • HR managers van logistieke bedrijven
 • Beleidsmakers en adviseurs van gemeenten, logistieke hubs en andere overheidsdiensten met een belang bij veilige logistieke ketens

EDITIE 2023

Bakker Centrale Inkoop , by DnA, De Groot Fresh Group, Deltalinqs, Douane Nederland, Erasmus Universiteit Rotterdam, Gemeente Rotterdam, GroentenFruit Huis, Hunt & Hackett, Hutchison Ports ECT Rotterdam, International Security Partners, IP Handlers, Openbaar Ministerie, Politie – Landelijke Eenheid, Politie Rotterdam – Zeehavenpolitie, Portbase, PostNL, Rotterdam Shortsea Terminals, Seacon Logistics, STC Group, TKI Dinalog, United Waalhaven Terminals, VNO-NCW, W.E.C. Lines, Waalhaven Group

De kosten van deze veiligheidsdag bedragen €649,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief lunch en consumpties.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.