Logistieke

Hotspots &

Warehousing.

23 mei 2023

‘Toekomstbestendige distributiecentra op strategische locaties’

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Logistieke Hotspots & Warehousing.

We tellen af tot we u live kunnen verwelkomen op het event! Samen delen we kennis, leggen we verbindingen en komen we samen om met elkaar te leren. Wacht niet tot het event vol is!

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

INHOUDELIJK STERKE EDITIE

Op donderdag 19 mei 2022 kwamen we bij elkaar voor de 3e editie van Logistieke Hotspots & Warehousing. Hier hebben logistieke dienstverleners, overheid en vastgoedprofessionals de connectie gemaakt over hoe we samen ruimte kunnen maken voor warehousing in België. Met de laagste leegstand ter wereld en stijgende prijzen uitdagend genoeg om dé logistieke hotspot positie te behouden. Zeker ook veel optimisme, want het gaat goed, er is veel groei aan warehouse-activiteiten. De vraag is sinds 2015 verdubbeld. Het was een zeer boeiende namiddag en met mooie netwerkmogelijkheden. Graag tot volgend jaar!

Thema’s

Binnenkort bekend gemaakt!

Sprekers 2022

Koen Piessens

Managing Director Sales
Aldi

Erica Caluwaerts

Schepen
Stad Antwerpen

Geert Aerts

Director Cargo & Logistics
Brussels Airport

Gunther Gielen

CEO
Intervest

Koen de Leus

Hoofdeconoom
BNP Paribas Fortis

Kristof Gouvaerts

Managing Director
BD Logistics – CityDepot

Bryan Beutels

Head of Customer Development Benelux
Kuehne+Nagel

Eva van der Pluijm-Kok

Director Research & Strategy
Prologis

Roel Gevaers

Professor
Universiteit van Antwerpen

Programma 2022

Hieronder vind je het programma. Klik op de onderwerpen voor meer informatie!

12.30 Netwerk lunch

Roel Gevaers, Professor UAntwerpen.

Digitalisering, energietransitie, de pandemie en de wereldwijde geopolitieke ontwikkelingen: ze dragen allen bij aan veranderingen in de supply chain van bedrijven. De vraag naar warehousing verandert daardoor, of het nu gaat om locatie, grootte, inrichting en werking. Dit zijn complexe uitdagingen die we alleen met elkaar als spelers in de keten kunnen vormgeven en optimaliseren.

door Geert Aerts, Director Cargo & Logistics Brussels Airport.

Brussels Airport beschikt over een essentieel logistiek platform voor de import en export van en naar België. Meer dan 100 logistieke bedrijven hebben zich hier gevestigd waardoor het de tweede belangrijkste logistieke hub (na de haven van Antwerpen) is voor internationale handel. Welke ontwikkelingen ziet Geert Aerts binnen de logistieke branche?

De logistieke vastgoedmarkt groeit verder ondanks beperkingen. Welke trends en macro economische ontwikkelingen zijn er op het gebied van logistiek vastgoed?

Door Koen de Leus, Hoofdecononoom BNP Paribas Fortis

De pandemie heeft het landschap van logistiek vastgoed voorgoed veranderd: beslissingen over de supply chain zijn vandaag de dag meer data gedreven en urgenter dan ooit. De oorzaken hiervan zijn te vinden in verstedelijking, digitalisering en demografische ontwikkelingen – die onze manier van leven, werken en shoppen hebben veranderd.

Debat met:

  • Gunther Gielen, CEO Intervest
  • Koen Piessens, Managing Director Sales Aldi Belgium

15.15 Koffiepauze & Netwerken

E-commerce blijft de grootste drijver van groei. De veeleisende klant blijft het speelveld bepalen. Welke trends zien we en wat zijn de uitdagingen op het gebied van distributie?

  • Eva van der Pluijm-Kok, Director Research & Strategy Prologis
  • Bryan Beutels, Head of Customer Development Benelux Kuehne+Nagel

Tafelgesprek met:

  • Erica Caluwaerts, Schepen Stad Antwerpen
  • Kristof Gouvaerts, Managing Director BD Logistics

17.00 Afsluiting & Netwerkdrink

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Erkend Dienstverlener

sprekers

Sprekers editie 2023 worden binnenkort bekend gemaakt!

Locatie

Locatie & Parkeren

De locatie is nog niet bekend. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste up to date te blijven!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Ruim 80-100 logistiek en vastgoed managers en directeuren; zoals warehouse managers, distributiemanagers, expansiemanagers, vastgoedbeleggers, institutionele beleggers, projectontwikkelaars, financiers, eigenaars en beheerders, stedenbouwkundigen, planologen, (interieur)architecten, aannemers, makelaars en adviseurs, beleidsmedewerkers centrale en gemeentelijke overheden.

Eén of meerdere collega’s van de volgende organisaties hebben deelgenomen:

DHL Parcel, Willy Naessens Industriebouw, Weerts Group, MG Real Estate nv, Heylen Warehouses, archipelago, Gosselin Group, LCP Belgium NV, Algemene Aannemingen Van Laere nv, CBRE Global Investors Belgium, Montea, Encon, Stadim, Vulsteke, CBRE Investment Management, Alinso Group, Stad Antwerpen, Ingenium nv, MSC, Prologis,
Intervest Offices & Warehouses, ODTH First Class Logistics nv, GTS, Bleckmann, Corneel Geerts Transport, Versluys Bouwgroep, Hercull bv, Aldi, VK Architects & Engineers, March Real Estate, Stockpots, CEUSTERS nv, Tri-Vizor, Brussels Airport Company, Universiteit Antwerpen, BD Logistics,
HVC architecten, Kuehne + Nagel, BNP Paribas Fortis SA/NV, Cosimco

  • Deelnametarief: €599,-
  • Logistiek tarief: €449,- (Overheid, retailers en logistieke dienstverleners)

De bovengenoemde bedragen zijn excl. BTW per deelnemer.

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Voor meer informatie klik hier Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Een impressie van onze voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.