Logistieke Hotspots & warehousing 2024 bij Kris de Leeneer

Logistieke

Hotspots &

Warehousing.

23 mei 2024

Kris de Leeneer 'La Vue'

Welkom bij de inhoudelijke netwerkconferentie met site visit over toekomstbestendige distributiecentra op strategische locaties in België.

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Logistieke Hotspots & Warehousing.

Ontmoeten we jou op Logistieke Hotspots & Warehousing 2024 over…

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

KRACHT VAN REGIONALE ECOSYSTEMEN

De 5e editie van Logistieke Hotspots & Warehousing vindt dit jaar plaats op 23 mei 2024. Het hoofdthema dit jaar is “Distributie en warehousing geoptimaliseerd: survival of the fittest or the fastest? Ga ook dit jaar in gesprek met CEO’s, directeuren en managers uit de logistieke supply chain en vastgoed sector en de beleidsmakers en adviseurs van centrale, provinciale en gemeentelijke overheidsinstanties over de volgende thema’s.

Thema's

Duurzame supply chain
Warehouse als energiehub
De laatste distributieontwikkelingen
Groei van e-commerce: de pijn van retouren
Warehouse (beleid) van de toekomst

Sprekers 2024

An Vervliet

Gedeputeerde
Provincie Oost-Vlaanderen

Kris de Leeneer

CEO
KDL

Steven de Bruyn

CEO
VPD

Jeroen Magnus

Director Logistics Platform Success
Bol.com

Hans Vandijck

Fullfilment Development & MCN Manager
IKEA

Ward Darquennes

Logistiek Manager vers Hub in Rotselaar
Danone

Arvin Willemse

CEO
PostNL België

Roel Gevaers

Professor
Universiteit van Antwerpen

Programma 2024

Hieronder vind je het programma. Klik op de sessies voor meer informatie.

11.00 Ontvangst

Vandaag stellen we je in de gelegenheid om een rondleiding te volgen bij het KDW warehouse. Het moderne en duurzame warehouse is volledig geautomatiseerd en geconditioneerd en maar liefst 28m hoog!

12.30 Netwerklunch

Vorig jaar nog met een 9,5 beoordeeld; Roel Gevaers, Professor UAntwerpen, modereert opnieuw deze namiddag. Hij heet iedereen welkom en licht het thema toe.

Over het inrichten van warehouses, optimaliseren van processen, investeren in automatisatie. Met onder meer:

  • Kris de Leeneer, CEO Kris de Leeneer
  • Hans Vandijck, Fullfilment Development & MCN Manager IKEA

Het hoofdkantoor van VPD is omgebouwd tot een Green Mobility Hub. Met groene energie en duurzame technologie is het de manier om voorbereid te zijn  op de toekomst. Wat dit precies betekent en hoe het werk vertelt Steven De Bruyn, CEO VPD.

Wat zijn de mogelijkheden? Waar moet je allemaal rekening mee houden? En wat betekent dit voor nieuwe locaties?

14.50 Netwerk break

Ontdek hoe duurzame distributieterreinen in Nederland inspirerende voorbeelden bieden voor België. Verken de toekomst van groene logistiek en hoe deze de Belgische logistiek en warehousing kan transformeren.

Hoe heeft de groei van e-commerce het landschap van retouren veranderd? Vaak een uitdaging voor bedrijven, waarbij ze geconfronteerd worden met zowel operationele als duurzaamheidsvraagstukken. In de nieuwe pakjeswetgeving zijn de retours niet meegenomen. Dit is wel belangrijk in de gehele flow. Welke strategieën zijn er? Hoe is het haalbaar?

  • Arvin Willemse, CEO PostNL België
  • Jeroen Magnus, Director Logistics Platform Success, Bol.com

Tijdens deze sessie werpen we een licht op de uitdagingen en strategieën voor vers logistiek en de daarbij behorende warehouses. De delicate balans tussen efficiëntie en de unieke eisen van verse producten vragen om een andere benadering. Hierover gaan we in gesprek met onder meer:

  • Ward Darquennes, Logistiek Manager vers Hub in Rotselaar, Danone

Ter afsluiting van deze dag, zal An Vervliet, gedeputeerde Provincie Oost-Vlaanderen belast met o.a. ruimtelijke planning, wonen en economie, in haar eindwoord reflecteren op de geleerde lessen en ingaan op de kansen binnen de ruimtelijke ontwikkeling van (Oost-)Vlaanderen. Ze zal onder meer de cruciale rol van beschikbare gronden voor toekomstige logistieke projecten meenemen en de stappen vooruit in het vormgeven van een duurzame economische groei.

17.00 Afsluiting & Netwerkdrink

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Erkend Dienstverlener

Mediapartner

Sprekers 2024

Locatie

Locatie & Parkeren

KDL | La Vue
Bouwstraat 2
B-9160 LOKEREN

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij de locatie.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Ruim 80-100 logistiek en vastgoed managers en directeuren; zoals warehouse managers, distributiemanagers, expansiemanagers, vastgoedbeleggers, institutionele beleggers, projectontwikkelaars, financiers, eigenaars en beheerders, stedenbouwkundigen, planologen, (interieur)architecten, aannemers, makelaars en adviseurs, beleidsmedewerkers centrale en gemeentelijke overheden.

EDITIE 2024

Eén of meerdere collega’s van de volgende organisaties nemen in ieder geval deel:

Alinso Group, archipelago, Bol.com, C3REP, CONIX RDBM, Danone, Easy Systems, Eutraco, IKEA, Infrabel, Intervest Offices & Warehouses, KDL, Movu Robotics, PostNL België, Provincie Oost-Vlaanderen, Rather Outdoors, Stadim, Universiteit Antwerpen, Van Berlo Bedrijfsvloeren, VPD, Weerts Group, Willy Naessens Industriebouw, WSC.

In 2023 deden één of meerdere collega’s van de volgende organisaties mee:

Alinso Group, Barry Callebaut, BD Logistics, Bopro nv, Brussels Airport Company, Buck Consultants International, CBRE  Investment Management, CEVA Logistics Belgium nv, CONIX RDBM Architects nv, Cushman & Wakefield Belgium SA, Dematra, Dewaele , Europal Packaging nv, Eutraco, Flanders Investment & Trade, Fluvius cvba, Goldscore bvba, H & L Services, Heylen Warehouses, Kuehne + Nagel Logistics, LiBarCo, Mainfreight, MG Real Estate, MG Real Estate nv, Montea, MSC Belgium NV, ODTH First Class Logistics nv, Provincie Oost-Vlaanderen, SuReal, Tempo-Team nv, Tri-Vizor, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Van Berlo Bedrijfsvloeren, Veolia Environmental Services Benelux, Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie, Vulsteke, W REIM, WILLEMEN Groep – BL Bouw, Willy Naessens Industriebouw, WSC

  • Deelnametarief: €649,-
  • Logistiek tarief: €549,- (Overheid, retailers en logistieke dienstverleners)

De bovengenoemde bedragen zijn excl. BTW per deelnemer en inclusief consumpties, lunch en netwerkborrel. Schrijf je hier in.

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Medewerkers in vast dienstverband bij een KMO gevestigd in Vlaanderen kunnen een beroep doen op de KMO-portefeuille voor een subsidie. Voor meer informatie klik hier Management Producties is geregistreerd dienstverlener onder nummer: DV.O100166.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

Vorige edities

Een impressie van onze voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.