Haven

Congres

Rotterdam

18 april 2023

Hét netwerkevent en top conferentie over de toekomst van de Rotterdamse Haven

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Havencongres Rotterdam.

Schrijf je vandaag nog in voor de editie van 2023!

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

SAMENWERKEN, INVESTEREN EN DOORPAKKEN

Deze 41ste editie van het Havencongres Rotterdam gaat over het verdienvermogen van Nederland, de eerlijke scenario’s voor de toekomst en de rol van de Rotterdamse haven.

Er zijn altijd internationale onzekerheden van impact op de haven, haar klanten en de bedrijvenclusters. Met de grote uitdagingen waar we voor staan, lijken de onzekerheden wel groter dan normaal en komt het ook tegelijkertijd. Het is dus zaak dat we haast gaan maken met beslissingen die leiden naar een duurzame, goed bereikbare en concurrerende haven. Welkom op het jaarlijkse c-level netwerkevent van de Rotterdamse haven!

Thema’s

Infrastructuuropgave en bereikbare haven en achterland
Rol van de industrie in Nederland
Ons toekomstig verdienvermogen
Investeringsklimaat en arbeidsmarkt
Wereldeconomie en geopolitieke afhankelijkheid

Sprekers

Allard Castelein

President-Directeur
Port of Rotterdam

Carla Rodenburg

Executive Director
BAM Infra NL

Arjan Driesprong

Hoofdingenieur-Directeur Rijkwaterstaat
Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat

Victor van der Chijs

Voorzitter
Deltalinqs

Karen de Lathouder

CEO
BP NL

Cuno Vat

Managing Director
Neele-Vat Logistics

Roelof Hemmen

Dagvoorzitter

Guido Biessen

Wnd. DG Bedrijfsleven en Innovatie
Ministerie Economische Zaken & Klimaat

Ester Barendregt

Hoofdeconoom
Rabobank

Programma

Hieronder vind je het programma. Klik op de onderwerpen voor meer informatie!

Download het programma hier! (PDF)

12.30 Netwerklunch

door dagvoorzitter Roelof Hemmen

Opening door Ester Barendregt, Hoofdeconoom Rabobank

Wat maakt Rotterdam de grootste haven van Europa en de meest moderne haven van de wereld? Wat is er nodig om de kracht van Rotterdam te behouden? Hoe krijgen we de slimste haven van de wereld? Hoe kunnen we als haven onze concurrentiepositie versterken? Wat is de impact van de inflatie en de personeelstekorten? Daarnaast zal het gaan over de toekomstbestendigheid en verduurzaming van de haven.

Gesprek met:
Allard Castelein, President-Directeur, Port of Rotterdam
Victor van der Chijs, Voorzitter, Deltalinqs

De uitdagingen voor de Rotterdamse haven met betrekking tot de infrastructuur staan weer hoog op de agenda. Hoe houden we de haven bereikbaar? Hoe zorgen we dat de infrastructuur de groei van de haven aan kan? Ga in gesprek over de infrastructuuropgave van het havengebied, met:

Cuno Vat, Managing Director, Neele-Vat Logistics
Carla Rodenburg, Executive Director, BAM Infra NL
Arjan Driesprong, Hoofdingenieur-Directeur, Rijkswaterstaat

15.10 Netwerk break

Verduurzaming van de haven staat centraal, we zetten al volop in op duurzaamheid maar hebben nog een weg te gaan. Hoe gaan we dit bereiken? Hoe behouden we de industrie en de bijbehorende ladingstromen? Dit wordt besproken door:

Karen de Lathouder, CEO, BP NL
Guido Biessen, Wnd. DG Bedrijfsleven en Innovatie, Ministerie van Economische Zaken & Klimaat

17.05 Netwerkborrel

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom je dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

KENNISPARTNERS

sprekers

Locatie

Locatie & Parkeren

LantarenVenster Otto Reuchlinweg 996 3072 MD Rotterdam De locatie is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je met de auto? Er zijn verschillende parkeergarages in de buurt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Tijdens dit event ontmoet je havenondernemers en directeuren; professionals uit de chemie, productie, industrie, energie, op- en overslag, handel en transportsector, logistiek dienstverleners, verladende partijen en beleidsmakers van havens en verschillende overheden.

1 of meer professionals van de volgende organisaties nemen deel:

9Corporate, APM Terminals Maasvlakte II, ARCADIS Nederland, AVR-Afvalverwerking , Bam Infra NL, BASF Nederland, Bemo Rail, Bilfinger Tebodin Netherlands, BP Nederland, Chevron Oronite Technology , Container Terminal Doesburg, DB Schenker Logistics Nederland, Deltalinqs, Energeia Energienieuws, EQUANS West Industrie, Ertsoverslagbedrijf Europoort, Esso Nederland, Evides Waterbedrijf, GIDARA Energy, GIDARA Energy Investments , HES International, Hutchison Ports ECT Rotterdam, InnovationQuarter / Maritime Delta, Max Bögl Nederland, Mercon , Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, MSC Nederland, Neele-Vat Logistics, Nobian, North Sea Port, Ørsted  Nederland, Peterson Rotterdam, Politie, Port of Rotterdam, RaboResearch, Relyon Nutec, Rijkswaterstaat, Rombit Studio, Rotterdam Shortsea Terminals, Schuberg Philis, Shin-Etsu PVC, STC Group, Stork Technical Services, TLN, Transport en Logistiek Nederland, Transport Vakmedia, Trigion, Uniper, Uniper Benelux, Van Doorne, Vermeulen Groep, Vicoma Consultancy & Engineering, Waalhaven Group

De kosten van dit middagcongres bedragen €599,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief uw lunch en consumpties

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Een impressie van onze voorgaande edities? Bekijk het hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.