Rotterdam

Energy

Port.

7 november 2024

Rotterdam

Hét Rotterdamse havenbrede energiedebat!

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

VORIGE EDITIES

Impressie van de dag? Bekijk de verschillende beelden hiernaast!

Rotterdam Energy Port.

We tellen af tot we je kunnen verwelkomen op Rotterdam Energy Port 2023! Samen delen we kennis, leggen we verbindingen en komen we samen om met elkaar te leren.

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

14e editie: “Beter groen hier, dan grijs elders”

Het 14e Rotterdam Energy Port congres was een doorslaand succes! Elk jaar komt de crème de la crème van de haven-energie-industrie samen, en dit jaar was het niet anders. Het was inspirerend om te zien dat samenwerking niet alleen de leidraad van het programma was, maar ook terug kwam in elk gesprek, zowel in de wandelgangen als op het podium. De dialogen waren rijk en diepgaand, en de passie voor vooruitgang was voelbaar in elke discussie.

Enkele inspirerende quotes van de sprekers:
“Er zijn nog wel zaken met elkaar te regelen. Helaas ervaren we netcongestie en moeten we ons realiseren dat dit niet morgen opgelost is. Wat nodig is, is integraal nadenken en een spannende stap willen zetten omdat we weten dat we het samen moeten doen.” – Resi Becker.
“We moeten kiezen waar we investeren. Tijd hebben we niet. In NL kunnen we nu geen investeringsbeslissingen nemen”.  – Sjoerd Jenneskens.
Onze ervaring van gasvelden gebruiken we ook voor CO2 opslag. En we zijn nu al bezig om expertise op te bouwen om in 2030 of 2040 waterstof op te kunnen slaan in lege gasvelden.” – Yolande Verbeek.

Dit succes is mogelijk gemaakt door sprekers, het young professional panel, partners en uiteraard alle enthousiaste deelnemers.

Thema's programma 2023

Nationale, Europese en internationale scope
Geïntegreerde aanpak grote opgaven
Nationaal programma verduuzaming industrie
Tempo maken met energie infrastructuur
Internationale waterstof hub
Sustainable maritime supply chains

Sprekers 2023

Diederik Samsom

Head of Cabinet of Commissioner Wopke Hoekstra 
European Commission

Anne-Marie Spierings

Programmadirecteur Economische Transitie
Deltalinqs

Nico van Dooren

Director New Business
Port of Rotterdam

Resi Becker

CEO
Essent

Koen Bogers

CEO
Stedin Netbeheer

Yolande Verbeek

COO
Energie Beheer Nederland

Hans Mommaas

Voorzitter
Commissie m.e.r.

Erwin Nijsse

Directeur-Generaal Bedrijfsleven & Innovatie
Ministerie van Economische Zaken & Klimaat

Manon Leijten

Bestuurslid
ACM

Sjoerd Jenneskens

Sustainability Director
OCI Global

Lambros Klaoudatos

Senior Vice-President
BP Shipping

Young Professionals 2023

Mohammed Hussein

Group Sustainability Officer
C. Steinweg

Hannah Frederiks

Government Affairs Analyst
Offshore Wind BP

Marit van Heugten

Market Segment Manager Energy & Government
Ernst & Young

Saul Oost

Founder
HyER Power

Marnix de Vries

Energy Contract Manager
Nobian

Programma 2023

14e editie: “Liever groen hier, dan grijs elders”

12.00 Ontvangst en netwerklunch

  • Anne-Marie Spierings, Programmadirecteur Economische Transitie, Deltalinqs
  • Nico van Dooren, Director New Business, Port of Rotterdam

Samen gaan we versnellen op een haalbare manier. Dat vraagt om samenwerking en vraagt ook om een internationale scope. Topics die we onder meer met elkaar bespreken: “We gaan niet snel genoeg”, Nationaal programma verduurzaming industrie,  Nederlands beleid en regelingen, Europees kader en internationaal speelveld, concurrentiepositie, Rotterdam als internationale waterstofhub.

Met onder andere:

  • Resi Becker, CEO, Essent
  • Erwin Nijsse, DG Bedrijfsleven & Innovatie, Ministerie EZK
  • Sjoerd Jenneskens, Sustainability Director, Europe OCI
  • Hans Mommaas, voorzitter van Commissie m.e.r.

15.00 Netwerkbreak

Een tijdig aangelegde infrastructuur voor ons toekomstig energiesysteem is essentieel voor het laten slagen van de energietransitie. Daar is nog veel werk voor nodig en de netcongestie kan daarin vertragend werken. De ambities zijn hoog, de plannen groot. Wat is de status van de verschillende projecten, hoe is het geregeld met vergunningen en netcongestie en wat is er verder nodig om op tijd klaar te zijn?

  • Koen Bogers, CEO, Stedin
  • Yolande Verbeek, COO, Energie Beheer Nederland
  • Manon Leijten, Bestuurslid, ACM

Diederik Samsom, Head of Cabinet of Commissioner Wopke Hoekstra is verantwoordelijk voor de uitvoering van het EU-klimaatbeleid, de Green Deal. Wat zijn vanuit Europees perspectief belangrijke stappen om te komen tot het streefdoel in 2030 voor zowel de  bedrijven als voor de Nederlandse overheid?

De haven toekomstbestendig maken door duurzame maritieme stromen te kunnen faciliteren is ook een belangrijk speerpunt voor Rotterdam waar internationaal stappen worden gezet. Hoe ziet de route eruit voor de maritieme sector?

Lambros Klaoudatos, Senior Vice-President, BP Shipping

17.15 Afsluiting en netwerkborrel

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom u dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Kennispartners 2023

Partner 2023

sprekers 2023

Locatie

Locatie & Parkeren

Hal4 aan de Maas
Watertorenweg 200
3063HA Rotterdam

Parkeren kan voor de ingang van Hal4 of verder op de parkeerplaats op de Watertorenweg.
Ook is het een mogelijkheid om met de watertaxi naar de Plantagelaan te komen en van daar te lopen naar Hal4.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Tijdens Rotterdam Energy Port verbinden we 100-150 directeuren uit het haven- en industrieel complex, maritieme sector, energiebedrijven en beleidsmakers  van overheden.

EDITIE 2023:
Eén of meerdere collega’s van de volgende organisaties nemen deel:

&deBlauw, A&M Recycling, ACM, Advario, BAM Infra – HK Regionaal, Battolyser Systems, Bilfinger Tebodin, BP Nederland, C. Steinweg, Croonwolter&Dros, Croonwolter&Dros , Deltalinqs, Dura Vermeer Haven & Industrie, E.ON Power Plants Belgium, EBN, Eneco B.V., ENERGYNEST, EQUANS West Industrie, Erasmus Universiteit Rotterdam, Ernst & Young, Ertsoverslagbedrijf Europoort, Essent, European Commission, Europoort Producties, ExxonMobil, Future Proof Shipping, GIGA Storage, Greenchoice, Gunvor Petroleum Rotterdam, Heijmans, Heijmans Infra, Hynetwork Services / Gasunie, Iv-Water, Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, Koole Terminals, KPMG Advisory, LyondellBasell, LyondellBasell Industries, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Mott MacDonald, Mourik Industry, Mourik Services, NGinfra, Nippon Gases Netherlands, NOS, Port of Rotterdam, Provincie Zuid-Holland, Rabobank Rotterdam, RaboResearch, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Rotterdam Partners, Rotterdam Shortsea Terminals, Schuberg Philis, SemperPower, Shell Nederland Chemie, Smulders, STAR Oil Gas Power, Stedin Netbeheer, Technolution, TNO, Totalenergies Antwerpen, Uniper, Universiteit van Tilburg, Van Doorne, Van Gelder Kabel-,  Leiding- en Montagewerken

De kosten van dit middagcongres bedragen €649,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief lunch en consumpties

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.