Rotterdam

Energy

Port.

9 november 2023

Rotterdam

Hét Rotterdamse havenbrede energiedebat!

Bekijk het programmaLocatie & Kosten

Rotterdam Energy Port.

We tellen af tot we je kunnen verwelkomen op Rotterdam Energy Port 2023! Samen delen we kennis, leggen we verbindingen en komen we samen om met elkaar te leren.

0

Days

0

Hours

0

Minutes

0

Seconds

14e editie: “Beter groen hier, dan grijs elders”

Hoe verder we komen in de energietransitie, hoe complexer en uitdagender het wordt. Daar gaan we op in tijdens de 14e editie van Rotterdam Energy Port, dat we organiseren samen met Port of Rotterdam en Deltalinqs. Zo bespreken we de volgende belangrijke stappen en versnelling in verduurzaming van de verschillende ketens die samenkomen in de haven. Dat doen we ambitieus, gezamenlijk én wat ook haalbaar is. We staan op het kruispunt van belangrijke investeringsbeslissingen, een oorlog, klimaat- en energiecrisis in Europa. En met in Nederland de uitdaging voor de formatie van een nieuwe regering.

Thema's programma 2023

Nationale, Europese en internationale scope
Geïntegreerde aanpak grote opgaven
Nationaal programma verduuzaming industrie
Tempo maken met energie infrastructuur
Internationale waterstof hub
Sustainable maritime supply chains

Sprekers 2023

Diederik Samsom

Head of Cabinet of Executive Vice-President Frans Timmermans
European Commission

Anne-Marie Spierings

Programmadirecteur Economische Transitie
Deltalinqs

Nico van Dooren

Director New Business
Port of Rotterdam

Resi Becker

CEO
Essent

Koen Bogers

CEO
Stedin Netbeheer

Yolande Verbeek

COO
Energie Beheer Nederland

Hans Mommaas

Voorzitter
Commissie voor de MER

Erwin Nijsse

Directeur-Generaal Bedrijfsleven & Innovatie
Ministerie van Economische Zaken & Klimaat

Manon Leijten

Bestuurslid
ACM

Programma 2023

14e editie: “Liever groen hier, dan grijs elders”

12.15 Ontvangst en netwerklunch

  • Anne-Marie Spierings, Programmadirecteur Economische Transitie, Deltalinqs
  • Nico van Dooren, Director Energy and Industry, Port of Rotterdam

Samen gaan we versnellen op een haalbare manier. Dat vraagt om samenwerking en vraagt ook om een internationale scope. Topics die we onder meer met elkaar bespreken: “We gaan niet snel genoeg”, Nationaal programma verduurzaming industrie,  Nederlands beleid en regelingen, Europees kader en internationaal speelveld, concurrentiepositie, Rotterdam als internationale waterstofhub.

Met onder andere:

  • Resi Becker, CEO, Essent
  • Erwin Nijsse, DG Bedrijfsleven & Innovatie, Ministerie EZK

14.55 Netwerkbreak

  • Hans Mommaas, voorzitter van de Commissie voor de milieueffectrapportage

Diederik Samsom, kabinetschef van Eurocommissaris Frans Timmermans is verantwoordelijk voor de uitvoering van het EU-klimaatbeleid, de Green Deal. Wat zijn vanuit Europees perspectief belangrijke stappen om te komen tot het streefdoel in 2030 voor zowel de  bedrijven als voor de Nederlandse overheid?

Een tijdig aangelegde infrastructuur voor ons toekomstig energiesysteem is essentieel voor het laten slagen van de energietransitie. Daar is nog veel werk voor nodig en de netcongestie kan daarin vertragend werken. De ambities zijn hoog, de plannen groot. Wat is de status van de verschillende projecten, hoe is het geregeld met vergunningen en netcongestie en wat is er verder nodig om op tijd klaar te zijn?

Met onder meer:

  • Koen Bogers, CEO, Stedin
  • Yolande Verbeek, COO, Energie Beheer Nederland
  • Manon Leijten, Bestuurslid, ACM

De haven toekomstbestendig maken door duurzame maritieme stromen te kunnen faciliteren is ook een belangrijk speerpunt voor Rotterdam waar internationaal stappen worden gezet. Hoe ziet de route eruit voor de maritieme sector?

17.15 Afsluiting en netwerkborrel

Meer informatie Meld je hier aan!

Waarom u dit Niet mag missen

wees er bij!

CONNECT
Complexe uitdagingen vragen om samenwerking. Daarom brengen we stakeholders uit de hele keten bij elkaar om te verbinden.
SHARE
Bevlogen topsprekers delen hun visie, lessons learned en out-of-the-box oplossingen om jou te inspireren en verrassen.
CREATE
Samen maken we de toekomst! Stap uit je dagelijkse praktijk, deel je ideeën en kom netwerken. Maak jezelf onderdeel van de oplossing.

Kennispartners

Partner

sprekers

Locatie

Locatie & Parkeren

Hal4 aan de Maas
Watertorenweg 200
3063HA Rotterdam

Parkeren kan het beste bij Plantagelaan in Rotterdam.
Ook is het een mogelijkheid om met de watertaxi naar de Plantagelaan te komen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Tijdens Rotterdam Energy Port verbinden we 100-150 directeuren uit het haven- en industrieel complex, maritieme sector, energiebedrijven en beleidsmakers  van overheden.

EDITIE 2023:
Eén of meerdere collega’s van de volgende organisaties nemen deel:

Advario, BAM Infra, Battolyser Systems, Croonwolter&Dros , Deltalinqs, EBN, Essent, European Commission, Future Proof Shipping, Koole Terminals, LyondellBasell Industries, Mourik Services, Port of Rotterdam , Rabobank Rotterdam, Smulders, Stedin Netbeheer, Technolution, Totalenergies Antwerpen, Universiteit van Tilburg, Van Gelder Kabel-,  Leiding- en Montagewerken

EDITIE 2022:
Een of meer professionals hebben deelgenomen:

Deltalinqs, Bosal Nederland, DNV Netherlands BV, First Dutch, SemperPower, Energy Pool, Battolyser Systems, Essent, Port of Rotterdam, Energeia Energienieuws, Schuberg Philis, Gemeente Deurne, ARCADIS Nederland, Luminis, ASN Bank, Volker Energy Solutions, GIGA Storage, AD Rotterdams Dagblad, NautaDutilh, BOL van Staveren , Aluminium & Chemie Rotterdam, NPRC, Stedin Netbeheer, Provincie Zuid-Holland, Bakker Sliedrecht Electro Industrie, BP Nederland, Evides Waterbedrijf, Shell, Mistras, Pelt & Hooykaas Groep , Invest-NL, Seaway 7, TU Delft, Houthoff, Watertaxi Rotterdam, Van Oord Offshore, LyondellBasell Industries, Van Doorne, Bilfinger Tebodin Netherlands, APM Terminals Maasvlakte II, EQUANS West Industrie, TNO, Eneco, Shell Nederland, GIDARA Energy, Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, HyCC, Gemeente Rotterdam, Smartport, Nederlandse Gasunie, Energy21, Proton Ventures, Europorrt Kringen, GroenvermogenNL, Port of Moerdijk, Movares Nederland, VeMoBin, Eneco Renewable Energy, VEMW, Royal HaskoningDHV, Huntsman Holland, Last Energy, Societe Generale Amsterdam Branch, Frisse Blikken, Natuur en Milieufederatie, EIB Insulation, Sia Partners, Uniper, Rotterdam Partners, Solarfields Nederland, Erasmus Universiteit Rotterdam, Mourik Services,

De kosten van dit middagcongres bedragen €649,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief lunch en consumpties

STUDENTEN

We vinden het belangrijk dat de toekomstige managers aanwezig zijn op deze bijeenkomst. Zit jij in het laatste jaar van je studie? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen voor een studententarief van €150,- (incl. BTW en consumpties). Stuur een mailtje naar info@managementproducties.com met een kopie van je studentenkaart en het verzoek tot deelname. Het aantal studentenplaatsen is gelimiteerd.

Mocht je bij nader inzien verhinderd zijn, dan kan je je altijd gemakkelijk en kosteloos laten vervangen door een collega. Als dat niet kan, kan je tot drie weken voor de bijeenkomst nog kosteloos annuleren (alleen schriftelijk). Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Als je je inschrijft binnen 3 weken voor het event, kan je niet meer kosteloos annuleren.

VORIGE EDITIES

Impressie van de dag? Bekijk de verschillende beelden hiernaast!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en toekomstige activiteiten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan en je ontvangt maximaal 1x in de maand onze nieuwsbrief.